|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
bbenci2 Član

Pridružen-a: Pet 02 Maj 2008 20:11 Prispevkov: 114 Aktiv.: 0.55 Kraj: Moravske Toplice
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RVS Član

Pridružen-a: Sre 03 Avg 2022 12:24 Prispevkov: 44 Aktiv.: 1.26 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Tor Apr 22, 2025 9:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Imam, skurjen ima rotor
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
v.j. Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47 Prispevkov: 1661 Aktiv.: 13.20 Kraj: Veldes
|
Objavljeno: Tor Apr 22, 2025 10:34 am Naslov sporočila: |
|
|
Sama tuljavica tacho generatorja je v redu, problem je, ker na gredi motorja ni več magnetka. Tudi gred je prekratka, razen, če se je razpadel cel motor, da je od statorja odstopil cel zadnji nosilec ležaja.
Priložene fotografije sploh niso priložene, so linkane nekam na zunanji strežnik, izbor le teh je ponesrečen, nič uporabnega, ne vidi se cel motor.
Nekaj motorjev imam na zalogi, vendar iz fotk ne razločim če je kateri ustrezen.
Če dobiš enakega s skurjenim rotorjem, bi mogoče lahko kombiniral in iz obeh sestavil enega, seveda če gred tvojega rotorja ni preveč poškodovana na mestu kjer bi moral biti nataknjen ali pritrjen magnet. Magnet mora imeti pravo število polov in se mora ujemati s številom jezičkov v tuljavi.
Mimogrede: nekdo od vaju ima vklopljeno obveščanje na siol.net e-mail naslov, ki očitno ne obstaja več ali pa je v profil vpisan napačno.
Splošna napaka. Ojoj.
Ran into problems sending Mail. Response: 550 5.1.1 : Recipient address rejected: siol.net
.
_________________ Kontakt na e-mail, za več informacij klikni gumb 'www', na ZS ne odgovarjam!
Ne mi pisat zasebnih sporočil na forumu! NIKOLI ne boste dobili odgovora na ZS !
Če vam moji odgovori niso všeč, nihče vas ne sili, da jih berete! uporabite gumb 'ignore' |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RVS Član

Pridružen-a: Sre 03 Avg 2022 12:24 Prispevkov: 44 Aktiv.: 1.26 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Tor Apr 22, 2025 1:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
v.j. je napisal/a: |
...
Mimogrede: nekdo od vaju ima vklopljeno obveščanje na siol.net e-mail naslov, ki očitno ne obstaja več ali pa je v profil vpisan napačno.
Splošna napaka. Ojoj.
Ran into problems sending Mail. Response: 550 5.1.1 : Recipient address rejected: siol.net |
Not me!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dusanst Član

Pridružen-a: Tor 09 Apr 2013 8:21 Prispevkov: 28 Aktiv.: 0.19 Kraj: Dolenjske toplice
|
Objavljeno: Sre Apr 23, 2025 6:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni
Sposodil bi si tole temo za eno ali dve vprašanji
če je narobe se opravičujem in prosim admina da izbriše
Namreč zanima me če mi lahko kdo odgovori glede tega motorja za PS
V iskanju takšnega ne najdem
Ali je potrebna kakšna posebna elektronika za pogon oziroma ali se da uporabiti
takole bolj amatersko:)
Poskusil bom priložiti sliko z Bolhe če mi bo uspelo nisem najbolj vešč forumov
Motor je Domel PS 65-22 - ima samo 3 žice za priklop
Hvala za morebitno pomočin LP
https://www.bolha.com/pralni-stroji/motor-pralni-stroj-gorenje-hisense-domel-ps-65-22-oglas-12264760
_________________ LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Srecko Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29 Prispevkov: 1014 Aktiv.: 4.28 Kraj: Okolica Cerkna
|
Objavljeno: Sre Apr 23, 2025 7:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Izgleda, da je to 3 fazni brezkrtačni motor. Ja za to je potrebna elektronika za njegov pogon.
LP Srečko
_________________ Samouk
Tukaj sem doma |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dusanst Član

Pridružen-a: Tor 09 Apr 2013 8:21 Prispevkov: 28 Aktiv.: 0.19 Kraj: Dolenjske toplice
|
Objavljeno: Čet Apr 24, 2025 3:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Aha
Hvala lepa za info
Potem predvidevam da ne obstaja kakšna izy varianta da se tole usposobi za uporabo
_________________ LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.07 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Čet Apr 24, 2025 3:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za kakšno uporabo?
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dusanst Član

|
Objavljeno: Čet Apr 24, 2025 6:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa včasih se je kakšen manjši brusilnik naredil ali kaj podobnega iz teh PS motorjev
_________________ LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
1dva3 Član

Pridružen-a: Pet 26 Jul 2024 11:19 Prispevkov: 542 Aktiv.: 50.25
|
Objavljeno: Čet Apr 24, 2025 11:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
V poplavi poceni orodja v diskontih je tako početje nesmiselno, pa tudi nevarno za uporabnika.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
prel1 Član

Pridružen-a: Pon 29 Nov 2021 20:16 Prispevkov: 371 Aktiv.: 8.61 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Tor Maj 20, 2025 12:17 pm Naslov sporočila: Re: Pralni stroj Gorenje - motor |
|
|
V nedeljo sem demontiral en el.motor,žal ni identičen tvojemu,na podlagi slik lahko vidiš kakšna je sestava generatorskega dela za povratno informacijo o številu vrtljajev.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
519.49 KB |
Pogledana: |
1 krat |

|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
578.28 KB |
Pogledana: |
2 krat |

|
_________________ Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 491 dni