www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Smeti luka1998

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Testni forum, brisano, smeti, offtopic
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
luka1998
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 12 Jul 2024 20:42
Aktiv.: 0.62

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 12, 2024 8:44 pm    Naslov sporočila:  Smeti luka1998 Odgovori s citatom

sl1 je napisal/a:
Windows 7-11 imajo vsi enak format kode za licenciranje in tudi med seboj izmenljive.
S kodo za Win7 lahko registriras Win11.
Lahko kupis zelo poceni Windows7-11 Volume licence kodo (ali pa tudi Retail - te so malce drazje) na večih straneh na netu - []reklama[] recimo Kinguin in podobne (da ne bom delal reklame).
Volume licence sicer lahko []reklama[] da bo kdaj v prihodnosti nehala delati, ce pride na kako blacklisto pri Microsoftu.
Hipoteticno pa lahko tudi pogoogleas []reklama[] in bos nasel kak seznam kod in jih pac probas ene par dokler ena ne prime. (ne downladati kakih crackov, samo poisces sezname) To sicer ni po pravilih, zato omenjam zgolj kot hipoteticno moznost.

Razumem tvoje razmišljanje in rad bi ti podal uravnotežen odgovor glede uporabe licenčnih kod za Windows 7-11.

Najprej bi rad poudaril, da je uporaba licenčnih kod na način, ki ga opisuješ, lahko v nasprotju z Microsoftovimi pravili in pogoji uporabe. Medtem ko je res, da imajo Windows 7-11 enak format licenčnih kod in da lahko v nekaterih primerih uporabimo kodo za Windows 7 za registracijo Windows 11, je pomembno upoštevati pravne in etične vidike tega početja.

Nakup licenčnih kod iz nezanesljivih virov, kot so določene spletne strani, lahko prinese tveganja, kot so:

Neveljavne ali blokirane kode: Kode, kupljene po nizkih cenah, so lahko že uporabljene ali blokirane, kar pomeni, da morda ne bodo delovale dolgo ali pa sploh ne.
Pravna tveganja: Uporaba nelegalno pridobljenih ali neavtoriziranih licenčnih kod je lahko v nasprotju z zakonodajo in pravili uporabe programske opreme.
Varnostne grožnje: Spletne strani, ki ponujajo zelo poceni licenčne kode, lahko predstavljajo varnostno tveganje, saj lahko vsebujejo zlonamerno programsko opremo ali druge grožnje.
Čeprav je mogoče najti sezname licenčnih kod na internetu, ki bi jih lahko poskusili uporabiti, je takšna praksa neetična in nezakonita. Microsoft ima pravico blokirati neavtorizirane ali nelegalno uporabljene kode, kar pomeni, da boste lahko v prihodnosti ostali brez licenciranega operacijskega sistema.
[]reklama[]

Najboljši način za zagotovitev zakonite in varne uporabe operacijskega sistema Windows je nakup licenc neposredno od Microsofta ali pooblaščenih prodajalcev. Čeprav je to morda dražja možnost, vam zagotavlja podporo, varnost in mirno vest.
[]reklama[]
seveda samo moje mnenje

[]reklama[]

Nazadnje urejal/a luka1998 Pon Feb 17, 2025 11:51 am; skupaj popravljeno 8 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
DusanK
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46
Aktiv.: 12.88
Kraj: Medvode - med vodami

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 15, 2024 7:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

luka1998 je napisal/a:
sl1 je napisal/a:
Windows 7-11 imajo vsi enak format kode za licenciranje in tudi med seboj izmenljive.
S kodo za Win7 lahko registriras Win11.
Lahko kupis zelo poceni Windows7-11 Volume licence kodo (ali pa tudi Retail - te so malce drazje) na večih straneh na netu - []reklama[] recimo Kinguin in podobne (da ne bom delal reklame).
Volume licence sicer lahko da bo kdaj v prihodnosti nehala delati, ce pride na kako blacklisto pri Microsoftu.
Hipoteticno pa lahko tudi pogoogleas in bos nasel kak seznam kod in jih pac probas ene par dokler ena ne prime. (ne downladati kakih crackov, samo poisces sezname) To sicer ni po pravilih, zato omenjam zgolj kot hipoteticno moznost.

Razumem tvoje razmišljanje in rad bi ti podal uravnotežen odgovor glede uporabe licenčnih kod za Windows 7-11.

Najprej bi rad poudaril, da je uporaba licenčnih kod na način, ki ga opisuješ, lahko v nasprotju z Microsoftovimi pravili in pogoji uporabe. Medtem ko je res, da imajo Windows 7-11 enak format licenčnih kod in da lahko v nekaterih primerih uporabimo kodo za Windows 7 za registracijo Windows 11, je pomembno upoštevati pravne in etične vidike tega početja.

Nakup licenčnih kod iz nezanesljivih virov, kot so določene spletne strani, lahko prinese tveganja, kot so:

Neveljavne ali blokirane kode: Kode, kupljene po nizkih cenah, so lahko že uporabljene ali blokirane, kar pomeni, da morda ne bodo delovale dolgo ali pa sploh ne.
Pravna tveganja: Uporaba nelegalno pridobljenih ali neavtoriziranih licenčnih kod je lahko v nasprotju z zakonodajo in pravili uporabe programske opreme.
Varnostne grožnje: Spletne strani, ki ponujajo zelo poceni licenčne kode, lahko predstavljajo varnostno tveganje, saj lahko vsebujejo zlonamerno programsko opremo ali druge grožnje.
Čeprav je mogoče najti sezname licenčnih kod na internetu, ki bi jih lahko poskusili uporabiti, je takšna praksa neetična in nezakonita. Microsoft ima pravico blokirati neavtorizirane ali nelegalno uporabljene kode, kar pomeni, da boste lahko v prihodnosti ostali brez licenciranega operacijskega sistema.

Najboljši način za zagotovitev zakonite in varne uporabe operacijskega sistema Windows je nakup licenc neposredno od Microsofta ali pooblaščenih prodajalcev. Čeprav je to morda dražja možnost, vam zagotavlja podporo, varnost in mirno vest.

seveda samo moje mnenje

Neetično je tudi spreminjanje citiranega dela od uporabnika @sl1 v tvoje prikrito oglaševanje. Rolling Eyes

luka1998
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 20, 2024 12:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

twom je napisal/a:
v.j. je napisal/a:
twom je napisal/a:
Gledam gis.akos-rs.si Mobilno omrežje -> Bazne postaje, pa vse kar vidim je Telkomove 5G bazne. Zanime me A1 da vem kam obrnit moj novi Ultra modem. Ali delam kaj narobe?

[]reklama[]
Seveda delaš narobe, nisi se obrnil na tistega, ki mu daješ denar.

Lahko bi prebral tudi navodila za katere sem dal link tukaj:
https://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=51719&start=36

ali kar direktno na A1, kot sem že napisal v prvem stavku tega odgovora:
https://www.a1.si/ultra-vodic
[]reklama[]

vpišeš svoj naslov, stran ti postreže z zemljevidom...
?

Vse kar je bilo treba naredit je da sem klikni tapravo ikonco v pasici desno zgoraj z mordrimi ikoncami...

thanks to
s53al je napisal/a:
...

o super sem tudi jaz tako rešil težave

Nazadnje urejal/a luka1998 Pet Nov 29, 2024 11:12 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
luka1998
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 22, 2025 2:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

v.j. je napisal/a:
App je lahko tudi na tablici ... Cool le zakaj bi moralo biti na telefonu Rolling Eyes
[]reklamni material[]
Se strinjam, na telefonih ne potrebujemo polno vohunskih aplikacij, čeprav po drugi strani uporabljamo telefon z vohunskim operacijskim sistemom Brick wall

Uporabljajmo tehnologijo "po pameti" brez definicije kaj to je, naj si vsak interpretira kakor si želi

.

to je pa suiper napisano in se popolnoma strinjam
Nazaj na vrh
luka1998
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 25, 2025 10:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mucek je napisal/a:
Mi imamo kar Dropbox family (smo res kot ena velika druzina Very Happy ), imas znotraj njega []darilna pisala[] do 6 accountov, ki sharajo skupno kvoto 2TB.
https://www.dropbox.com/family

Se nam super dopade, ker imajo odlicno resen sync med napravami + change history/recovery za vse datoteke za (mislim da) 15 dni nazaj, kar nam je ze tudi prislo veckrat prav ...

Ni pa EU ...

Lp, G

tudi sam uporabljam tole in je zakon
Nazaj na vrh
luka1998
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 14, 2025 5:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mujo je napisal/a:
Moje mnenje: Cloud forsirajo ker jim to ustvarja konstantni dotok denarja.[]erotic shop[]

Analiza elektrokardiogramov ni tako zahtevna, da je telefon (ali ura) nebi zmogla v realnem času.
Pri zdravniku EKG tudi ni povezan v cloud za analizo pa ima 9 ali koliko kanalov (in EKG obstaja že >50 let).

Je pa problem, ker vsi želijo prodajati naročnino in ne samo produkt.

Tudi sam mislim tako kot ti. Ampak ja, itak če prodajo veliko naročnin, to pomeni denar. Komu se pa danes ne gre za to a ne? Dokler pa bodo uporabniki plačevali naročnino zraven produkta bo tako.
Nazaj na vrh
luka1998
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 22, 2025 6:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

SimonS je napisal/a:
ni ga Sad

ma meni se je enkrat zgodilo isto, samo mi je frend računalničar nekako to dobil nazaj, da sem normalno gledal slike
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Testni forum, brisano, smeti, offtopic Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 491 dni