|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
dj_car Član

Pridružen-a: Ned 19 Feb 2006 16:23 Prispevkov: 79 Aktiv.: 0.34 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Mar 27, 2015 5:21 pm Naslov sporočila: Iščem nekoga za spajkanje gpu-ja |
|
|
Oprostite, če nisem dal pod pravo temo. Vglavnem rabim nekoga, ki ima doma postajo, da mi zaspajka gpu od apple prenosnika. Gpu je odstranjen in kupljen nov z novimi ball-si. Bil sem že na parih servisih in so me poslali domov z izgovorom da je rizik velik da mogoče ne bo ratalo. Prosim če se mi kdo javi da bi zadevo preizskusil izvesti, ker sicer mi prenosnik nič ne koristi in ga lahko samo stran vržem. Če je to kdo sposoben narest naj prosim sporoči tukaj ali pa pod privat.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matic_scetinec Član

Pridružen-a: Tor 15 Jan 2008 17:11 Prispevkov: 993 Aktiv.: 4.68 Kraj: Brezovica pri Ljubljani
|
Objavljeno: Pet Mar 27, 2015 8:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo!
Imam BGA rework mašino in lahko poizkusim prispajakti. Tudi jaz ne morem garantirati, da bo delovalo. Procent uspeha je nekje 70-80%. Kako si odspajkal stari čip s plate?
Lp, Matic
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dj_car Član

|
Objavljeno: Pet Mar 27, 2015 9:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo,
hja hecna zadeva, prenosnik sem kupil preko bolhe od nekoga, ki mi je trdil da je prenosnik preko noči crknil in se ni več prižgal. Ko sem prenosnik rastavil, sem naletel na odspajkan gpu čip ki je bil preliman z rjavim selotejpom. Sam sicer mislim da je to naredil kakšen servis nisem se v to spuščal, kupil sem nov čip in sedaj iščem nekoga da mi to proba usposobit. Če si pripravljen poskustiti rade volje predam plato
Lp, Dragan
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Profesor Einstein Član

Pridružen-a: Ned 24 Sep 2006 0:13 Prispevkov: 1437 Aktiv.: 6.30 Kraj: Rogaška Sl.
|
Objavljeno: Pet Mar 27, 2015 10:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
A niso to čipi namensko sprogramirani za vsako serijo posebej ?
_________________ --
"Če bi volitve kaj pomagale, bi jih prepovedali." (Mark Twain) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2743 Aktiv.: 13.21 Kraj: Vrhnika
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matic_scetinec Član

Pridružen-a: Tor 15 Jan 2008 17:11 Prispevkov: 993 Aktiv.: 4.68 Kraj: Brezovica pri Ljubljani
|
Objavljeno: Ned Apr 05, 2015 1:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo!
@ dj_car mi je prinesel omenjeni prenosnik, da bi mu nazaj zaspajkal "North bridge" BGA čip, vendar je nekdo, ki je odspajkal stari čip potrgal kar nekaj padov (slika v priponki), tako da tukaj ni rešitve.
Lp, Matic
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
1.91 MB |
Pogledana: |
116 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Profesor Einstein Član

Pridružen-a: Ned 24 Sep 2006 0:13 Prispevkov: 1437 Aktiv.: 6.30 Kraj: Rogaška Sl.
|
Objavljeno: Tor Apr 07, 2015 12:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Nekdo se je učil, pa mu ni ratalo odstranit brez poškodb... za kateri model prenosnika pa gre ?
_________________ --
"Če bi volitve kaj pomagale, bi jih prepovedali." (Mark Twain) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matic_scetinec Član

|
Objavljeno: Čet Apr 09, 2015 5:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo!
Izgleda se je res nekdo učil, ali pa je poizkusil srečo. Po mojem je pade potrgal, ko je s pletenico odstranjeval staro spajko.
Vidim, da je celo mogoče popraviti potrgane pade: klik
Modela prenosnika pa ne vem, ker sem v popravilo dobil že razdrt prenosnik brez spodnjega pokrova. Naj model sporoči @ dj_car.
Lp, Matic
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dj_car Član

|
Objavljeno: Sob Apr 11, 2015 8:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo,
bomo pa prenosnik v dele prodal nimamo kej drugače pa ja model je a1278.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni