www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Neznana optika v stanovanju

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Fantocci
Član
Član

Pridružen-a: Pon 06 Jul 2009 10:52
Aktiv.: 1.98

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 14, 2025 12:35 pm    Naslov sporočila:  Neznana optika v stanovanju Odgovori s citatom

Je tukaj kakšen dobro podkovan inženir od bilo katerega ponudnika optike?

Imam situacijo: kupil sem stanovanje in ga popolnoma obnovil. Šlo bo v najem.
V stanovanju samem je že optika (njena dozica), ampak ne vem od katerega ponudnika. To bi rad izvedel, pa ni tako enostavno, očitno....

Gremo po vrsti:
Kolikor vidim, sta v bloku spodaj (v kleti) dve omarici - na eni piše A1 na drugi T-2.
Na hodniku pred stanovanjem sta že vsaj dva kanala (če se ne motim), vse skupaj pa izgleda tako, kot da bi dali ciganom polagat. Sramota za stroko. Ena od teh pa je bila že pripeljana v stanovanje, jaz sem odstranil tiste njihove grde kanalčke in vtopil optiko v steno, da se je ne vidi.

Želel bi bodočega najemnika informirati, katerega ponudnika si lahko oz. mora izbrati.

Zakaj mora? Ker ne želim, da pride nek novi ponudnik in spet nameče tiste kanalčke po zidovih ali vrta v stene, ki so bile ravnokar pokitane in 3x beljene.
Uporabi se lahko le tisti optični kabel, ki je že v stanovanju samem.

Sem preklical že vse ponudnike, vendar nekako ne zaupam njihovim operaterjem na telefonu, ker mi dajejo mešane podatke o lastništvu...

Ali si lahko uporabnik izbere bilo katerega ponudnika, ne glede na to, čigava je ta optika (tako mi recimo trdijo na A1)?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
s53al
Član
Član

Pridružen-a: Pon 18 Okt 2010 19:44
Aktiv.: 6.29
Kraj: Bela krajina

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 14, 2025 12:45 pm    Naslov sporočila:  Re: Neznana optika v stanovanju Odgovori s citatom

Fantocci je napisal/a:

Ali si lahko uporabnik izbere bilo katerega ponudnika, ne glede na to, čigava je ta optika (tako mi recimo trdijo na A1)?

Če je optika od Telekoma lahko izbiraš med A1, Telemach in seveda njihovo. Za T2 nisem prepričan, verjetno je tudi možno. Povprašaj sosede, kaj imajo oni.

Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.40
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 14, 2025 1:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A lahko prosiš kakega od sosedov če ti posodi modem?
Pa priklopiš in vidiš če dela.
Dvomim da je na nivoju bloka nek extra pameten switch, in je verjetno vse v modemu.

Fantocci
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 14, 2025 1:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se bojim, da ne. Prvi sosed (zelo prijazen) je sicer tudi podnajemnik ampak ne uporablja nič drugega kot svoj telefon (tethering verjetno). Sosed čez hodnik, starejši možakar, je pa malce siten in ga raje ne bi gnjavil.
Ostalih pa ne poznam, saj je stanovanje 100km od mene in sem bil le za vikende tam, ko sem kaj delal... tako da stanovalcev nisem kaj dosti mogel spoznati, pa še večina jih je podnajemnikov iz juga, se mi zdi.

Nekako sem upal, da mi bodo ponudniki sami lahko zagotovo povedali, ali je kabel njihov ali ne. Vendar sem dobil občutek da vedo le, da je optika v bloku ne pa tudi, ali je v stanovanju.
Nazaj na vrh
Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.40
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 14, 2025 1:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

imaš ti katerega od teh ponudnikov?
Poizkusi z svojim modemom.

Če imajo ti ponudniki možnost mesec v mesec(brez akcij/vezave za 2 leti itd.) poizkusi vzeti najmanjši paket

Fantocci
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 14, 2025 1:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dober predlog, hvala.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 491 dni