|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Lojz Član

Pridružen-a: Pet 11 Apr 2003 8:31 Prispevkov: 668 Aktiv.: 2.82 Kraj: Koroška
|
Objavljeno: Tor Nov 07, 2006 2:22 am Naslov sporočila: |
|
|
Imam odlomljeno pero kontakta na grelcu zadnje šipe. Pero je bilo prispajkano ?? na kontakt grelca. Vidi se še nekaj cina. Zanima me, če poskusim prilotat pero, kaj se bo zgodilo s šipo. Ali ne bo počila? _________________ LP
Lojz |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.07 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Tor Nov 07, 2006 2:33 am Naslov sporočila: |
|
|
Prispajkaj ga nazaj. Šipa ne bo počila ! Lahko se ti pa zgodi, da bo podlaga odstopila. Zato spajkaj hitro in ne segrevaj preveč. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70833.74
|
Objavljeno: Tor Nov 07, 2006 8:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.72 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Tor Nov 07, 2006 10:13 am Naslov sporočila: |
|
|
Enkrat sem poskusil spajkati z navadnim Pb cinom + fluks + navaden spajkalnik. Nanos na šipi dejansko pobere - odstopi in izgine.
Če imaš spajkalnik z regulacijo temperature, poskusti z najnižjo možno temperaturo, kjer se cin še topi.
Kako to delajo avtoelektričarji?
LP _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.71 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Tor Nov 07, 2006 10:24 am Naslov sporočila: |
|
|
Še vedno lahko poizkusiš na steklo prilepiti kovinsko ploščico z vzmetjo/peresom, ki se bo dotikalo ostanka kontakta grelca. Če uporabiš termično lepilo, se ga da kasneje brez težave odstraniti.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.62 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Tor Nov 07, 2006 10:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Kontakt na novo pociniš na zadnji strani, kjer bo pricinjen na šipo. Nato kontakt nasloniš na šipo in ga pogreješ s spajkalnikom, takoj ko vidiš, da je cin stekel, prenehaš s segrevanjem. Kontakt moraš pritiskati na šipo s tankim izvijačem. Če ne prime, poskusi še enkrat in segrevaj pol sekunde dlje. Ta način sem uspešno uporabil pri popravilu kontakta zadnje šipe pri Yugo pred kakšnimi 14 leti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Peter Član

Pridružen-a: Sre 30 Jun 2004 12:55 Prispevkov: 375 Aktiv.: 1.58 Kraj: Pod krvavcem nekje
|
Objavljeno: Tor Nov 07, 2006 11:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Sam sem to že poizkusil. Pa se ni obneslo. Grelna plast ti kaj hitro odstopi. Pa še tako hitro ne moreš segret stekla, da bi cin dobro prijel. Za to naj bi obstajala posebna prevodna pasta, ki jo naneseš in s tem prilepiš kontakt na steklo. Ne vem pa kako je točen naziv te paste.
Vsaj malo bolj čitljivo. aly. _________________ Vse se da pokvarit, le če se dovol časa ukvarjaš z njo!!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bungee Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49 Prispevkov: 1479 Aktiv.: 6.24 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Nov 07, 2006 11:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem, na prejšnem avtu, najprej prilepil z dobrim sekundnim lepilom (samo spodnja stran) potem pa sem izdatno premazal s srebrno barvo, ki pa je res precej draga. Grelec je deloval še dve leti, za dlje bi moral pa vprašati novega lastnika tega avtomobila . Vsekakor pa je dobro če tisto srebrno barvo kar izdatno namažeš čez kontakt, zato da se na tem delu ne greje.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni