|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Jani Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 22:48 Prispevkov: 469 Aktiv.: 1.98 Kraj: Bela krajina
|
Objavljeno: Sre Avg 30, 2006 10:37 pm Naslov sporočila: METEX M-4640A |
|
|
Pozdravljeni!
Torej potreboval bi program, ki bi omogočal komunikacijo instrumenta METEX M-4640A z osebnim računalnikom. Program mora nujno delovati na WIN XP. Komunikacija poteka preko RS232 vmesnika.
Za odgovore se že v naprej zahvaljujem!
LP, Jani |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14675 Aktiv.: 61.80 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sre Avg 30, 2006 10:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Preveri, če DMM Profilab podpira tvoj instrument. Cena softwera ni pretirana. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jani Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 22:48 Prispevkov: 469 Aktiv.: 1.98 Kraj: Bela krajina
|
Objavljeno: Sre Avg 30, 2006 11:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne, nažalost. Podpira le instrument M-4660
Aja še nekaj podatkov, če bo pomagalo:
Transmission rate:9600 b
Character coding:7 bit
parity: none
Stop bits: 2
Lp, Jani |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3473 Aktiv.: 14.63 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Sre Nov 08, 2006 12:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz imam METEX-ov DMM in sem si naredil tudi svoj PC program (za seminarsko nalogo). Moj program dostopa direktno do RS-232 vrat, zato ne deluje v Win NT, razen če odpreš dostop do ustreznih I/O vrat. Če je zadeva še vedno aktualna ti lahko dam kodo programa.
DMM pošilja meritve vsaki dve sekundi, če se ne motim in sicer kot navadne ASCII vrstice po 14 ali nekaj takega znakov. Poleg izmerjene vrednosti je tako razvidno tudi območje in tip meritve. DMM se ne da krmiliti iz PC.
Pri uporabi je potrebno na serijskih vratih pravilno postaviti DTR in RTS liniji, ki služita za napajanje vmesnika in redno (najmanj vsako sekundo) poslati kakšen znak, ki ohranja DMM buden (da sploh pošilja podatke in tudi da se ne ugasne sam).
Jaz sem poleg mojega DMM dobil programa za DOS in Windows. Slednji ima poleg velikega prikaza tudi funkcijo osciloskopa (zelo počasnega) in data logerja, kar je bolj uporabno. Kolikor vem, sta programa dobavljiva tudi posebej (Conrad). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 6 dni