www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Nordmende - slika se širi

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.95
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 23, 2006 4:10 pm    Naslov sporočila:  Nordmende - slika se širi Odgovori s citatom

Imam malo starejši Nordmende TV, ki mi je začel malce nagajat. Ker v teh dneh serviserji niso ravno pri volji za delo in vem, da so na tem forumu tudi stari RTV mački ... Smile

V glavnem: pri prikazu svetlejše slike se ta raztegne po horizontali tudi za cca. 30%. Najbolj opazno je po vogalih.
Včasih je to širjenje le občasno, včasih pa skače tudi 2x na sekundo. Glede na leta predvidevam, da gre za kakšen elektrolit ... za kakšen konkretnejši namig pa prosim izkušene majstre.

Prilagam še fotke načrta sumljivega področja:
V H odklon x2
HV modul x2

In še ostale, če bi slučajno kdo rabil:
V&H odklon
HV modul
Remote & PS
Teletext modul
Audio
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
fricky
Član
Član

Pridružen-a: Pon 22 Sep 2003 15:37
Aktiv.: 1.09
Kraj: Ribniško Pohorje

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 23, 2006 5:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri starejših TV se je to dogajalo kadar si imel svetlobo in kontrast precej navito.Vzrok je oslabljena kaskada, kar pri tebi ni slučaj saj ima tv trafo.Seveda ni nujno da je zanič trafo, za konkretnen slučaj bo še kdo drug dal kak namig
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 23, 2006 6:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imaš verjetno prav. Kaskada je bila letos že dvakrat zamenjana in zatemnitev slike res pomaga. V prejšnjih dveh primerih je kaskada v trenutku popolnoma odpovedala in je bila samo še tema ...

Glede na to, da nagaja samo horizontalni odklon sem računal bolj na kaj drugega kot ponovno napako v kaskadi. Če je šla še tretjič gre komplet v pokoj ... Crying or Very sad
Nazaj na vrh
fricky
Član
Član

Pridružen-a: Pon 22 Sep 2003 15:37
Aktiv.: 1.09
Kraj: Ribniško Pohorje

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 23, 2006 7:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če imaš previsoko glavno napetost (v tvoji shemi U2 147V), je to lahko vzrok da ti tako pogosto kuri VN del
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.40
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 23, 2006 9:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem imel zelo podoben, če ne celo enak Nordmende TV. Meni je predzadnjič, ko je crknil, šel v stik en elektrolit v napajalnem delu. Vsake toliko je sliko "potegnilo" čez robove, potem pa je šla v franže... Poglej torej še elektrolite okrog napajalnika...
Zadnič, ko je crknil mi je slabša polovica postavil ultimat: ali ga popravim v enem popoldnevu ali kupiva novega. Sploh nisem poskušal - kupila sva novega Mad
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 23, 2006 11:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bom premeril tisto napetost in sporočil. Je možno, da bi tista napetost nihala in s tem povzročala nihajoče širjenje?

Izgleda, da so boljše polovice vse enake. Smile Jaz sem svoji takoj ponudil prevoz z besedami:"Peljem v nabavo in častim - ti daš pa dnar!". Cilja sicer nisem dosegel, sem pa pridobil na času. Laughing
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni