|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
smartgsm Član

Pridružen-a: Sob 10 Apr 2004 11:54 Prispevkov: 364 Aktiv.: 1.54
|
Objavljeno: Tor Nov 21, 2006 11:17 am Naslov sporočila: Iz PC napajalnika 12 in 30..50 V |
|
|
Zanima me ali je kdo predelal PC napajalnik, da je dobil ven 12 V 2 A
in 50 V 6A.
Se je s tem smiselno igrati, ali naj kar ostanem pri toroidnih trafotih.
Pač rad bi pri eni zade malo sklestil stroške pa tudi težo.
lp
Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.09 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Tor Nov 21, 2006 3:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem že predelal PC napajalnike na druge višje napetosti.
Previl sem sekundar trafota, zamenjal usmerniške diode, previl dušilko
nova povratna vezava itd.
Precej dela je s tem. Delovanje napajalnika moraš poznati v podrobnosti,
drugače bo le dim.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trobida Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13 Prispevkov: 1250 Aktiv.: 5.42 Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada
|
Objavljeno: Tor Nov 21, 2006 6:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po mojem mnenju se ti napajalnik predelati skorajda ne splača, kajti z vsemi triki ki jiih ima bos imel tezave; saj jaz sem jih imel . Če bi ga porabil izključno za napajanje nekega vezje, potem se ti definitivno splača uporabiti transformator. Napajalnik pa bi jaz uporabil za kakšna finejša vezja, saj imajo to lastnost, da na izhodu dajejo stabilno in nekaj milivoltov točno napetost. _________________ Lp
Tomaž, S57KO |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Auslander Član

Pridružen-a: Tor 08 Mar 2005 9:53 Prispevkov: 43 Aktiv.: 0.18
|
Objavljeno: Sre Nov 22, 2006 9:24 am Naslov sporočila: |
|
|
Hmm da bi ga predelal na 30 in 50V? ja to nebi bila več samo predelava ampak redesigen... switcherski napajalniki so dimenzionirani u nulo. ce hočemo spremeniti kakšen parameter ni preprosto zamenjati samo kak upor v povratni vezavi, ampak za seboj to potegne še ostale odvisne elemente, največkrat pa tudi še transformatorja ki se mu spremeni jedro število navitij itd...
ce ti racunalniskih napajalnikov ostaja in izkoristek ti ni glavna stvar potem za doseg 50V ti svetujem, da zvežeš 4 napajalnike med seboj in dobil boš skoraj željenih 50V (48V).
drugace pa je uporaba transformatorja se zmerom zelo uporabno... nima nikakršnih emc motenj in je resnično čisto galvansko ločeno! edina slabost je ker gre veliko dragocenega materiala zato ga v izdelkih široke potrošnje redko srečujemo za napajanje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.07 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sre Nov 22, 2006 11:31 am Naslov sporočila: |
|
|
smartgsm, če potrebuješ 50 V in 20A bo bolje, če se oglasiš pri meni
Mislim, da je še en primerek viška. Ni ravno free, a je profesionalno narejeno. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni