|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6736 Aktiv.: 28.38 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Tor Nov 28, 2006 10:48 am Naslov sporočila: Ghost boot CD |
|
|
Zanima me, ali ima kdo izkušnje, kako nastaviti Ghost-a, da bo startal iz boot CD-ja enako, kot je to v primeru boot diskete? Ali takšna varianta sploh dela? Boot cd sicer lahko naredim, vendar Ghost ob zagonu škripne.
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.34 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Tor Nov 28, 2006 10:59 am Naslov sporočila: |
|
|
Namesto ghosta jaz priporočam ACRONIS za backupiranje. Meni je bolj všeč od ghosta. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bungee Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49 Prispevkov: 1479 Aktiv.: 6.23 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Nov 28, 2006 11:52 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz uporabljam Hiren's boot CD za bootanje sistema in zagon ghosta. Preizkušeno delujoča kombinacija, poleg tega pa je na tem CD-ju par močno uporabnih orodji za oživljanje sistemov  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tejko Član

Pridružen-a: Pet 11 Feb 2005 12:57 Prispevkov: 108 Aktiv.: 0.46 Kraj: Pragersko
|
Objavljeno: Tor Nov 28, 2006 2:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo,
ima kdo "boot verzijo", ki deluje iz USb ključka?
LP Matej _________________ Vseh čarov čar, ELEKTRIČAR!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
California Član

Pridružen-a: Pet 26 Avg 2005 19:48 Prispevkov: 236 Aktiv.: 0.99 Kraj: Hrastnik
|
Objavljeno: Tor Nov 28, 2006 2:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ghost uporabljam že nekaj časa in sem zadovoljen. V biosu nastavi boot iz cd-roma, po zagonu računalnika se naloži Ghost iz cd-ja in potem pač narediš karkoli pač potrebuješ. Varnostno kopijo lahko narediš iz windowsov.
Lp Vlado _________________ California |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trobida Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13 Prispevkov: 1250 Aktiv.: 5.41 Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada
|
Objavljeno: Tor Nov 28, 2006 5:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja tudi jaz uporabljam Ghosta. Finta je samo v tem, da si ga najprej zapečeš na nek CD, potem pa res greš v bios, nastaviš da ti najprej zazna CD/DVD pogon, disk..... Ko to nastaviš, se bi moral Ghost samodejno zagnati in lahko narediš kopijo sistema. _________________ Lp
Tomaž, S57KO |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jat2406 Član

Pridružen-a: Čet 08 Jun 2006 9:50 Prispevkov: 18 Aktiv.: 0.08 Kraj: Podlipoglav
|
Objavljeno: Sob Dec 02, 2006 11:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče malo pozno ali pa tudi ne. Delo v tujini pač naredi svoje.
Nekoč sem si naredil boot CD z Ghostom, pa nikakor ne najdem več kako.
Razlog je bil seveda kopija diska na računalniku brez disketnika.
Zadeva deluje na enak način kot z disketnika samo hitreje in prav tako naredi bootable prvi CD ali DVD kopije diska
Torej kako narediti zadevo ne vem več, imam pa še zmeraj ISO datoteko, ki je ni problem zapeči na CD.
Če komu koristi ne bi smel biti problem preko E-pošte, ker je vsega skupaj samo 3MB |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kose19 Član

Pridružen-a: Sre 02 Mar 2005 19:37 Prispevkov: 1228 Aktiv.: 5.17 Kraj: okolica Kobarida
|
Objavljeno: Ned Dec 03, 2006 11:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz uporabljam gost verzijo, ki dela na dos-u, mislim da 2003. Za zagon imam boot cd od windows 98 na katerem imam zapečenega tudi gosta, partition magic in še nekaj drugih orodji. Dela BP. Dovolj je da ti naloži dos in ti spozna cd-rom in disk za sistem, nato preprosto zaženeš gost in prepišeš image. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 3 dni