www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Popravilo TV Evelux W32AP/S, šasija 09D2
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
jjakob
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12
Aktiv.: 5.68

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 08, 2008 7:05 pm    Naslov sporočila:  Popravilo TV Evelux W32AP/S, šasija 09D2 Odgovori s citatom

V servis sem dobil omenjen TV, z naslednjimi simptomi:
-Zvok šumi zelo glasno, kot da nebi bilo kanala. Pri močnejših kanalih se ga v ozadju malenkost sliši. Glasnost se še vedno lahko nastavlja.
-Slab kontakt na dovodnem kablu (popravljeno)
-Slika je na levem robu bolj svetla, prav tako je popačena (bom poslikal)

Vse drugo deluje.
Baje se je začelo, ko je zmanjkalo nule v celi hiši (pregreval se je spoj v razdelilni omarici). Sem že iskal slabe lote, pa še vedno ne deluje.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
satelitko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Aktiv.: 7.48
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 08, 2008 8:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

-TDA2545 ali MSP3410 na ton plati (če imaš na scartu normalen ton je verjetno TDA)
-
- Elko 2 x 47u/160V
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jjakob
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 08, 2008 10:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Teh čipov ni, so pa TDA8900, TDA5331, TDA5512, DPL 3519A, TDA4445B, MSP 3400C (za audio). Preko SCART zvok res deluje normalno.

Odkril sem novo napako - na SCART ne deluje kompozitni vhod, prepozna ga kot S-VHS ter je slika črno-bela. Če pa vhod priklopim spredaj (front), pa kompozitni video deluje, vendar spet ne deluje audio (ne šumi, sploh ga ni) Rolling Eyes .
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
satelitko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 08, 2008 10:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

TDA4445B = TDA2545
MSP 3400C = MSP3410
Nazaj na vrh
Lojz
Član
Član

Pridružen-a: Pet 11 Apr 2003 8:31
Aktiv.: 2.81
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 09, 2008 12:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni !
Bom kar tukaj vprašal.
Imam TV Evelux S28AD, tip 09V0, pri katerem se slika po vklopu pojavi šele čez kakšne 2 minuti. Zvok je takoj, le slike dolgo ni. Drugače vse funkcije delujejo normalno.
Kaj je vzrok temu?

Srecko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29
Aktiv.: 4.27
Kraj: Okolica Cerkna

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 09, 2008 5:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jjakob je napisal/a:
MSP 3400C (za audio). Preko SCART zvok res deluje normalno.
Rolling Eyes .

Jaz sem pri enem Sonyevem tv z istim avdio procesorjem pred časom imel podobne probleme.
Preko scarta je bil zvok Ok preko kanalnika pa ne.

Krive pa so bile nastavitve v meniju kjer je bilo namesto BK nastavljeno na DK .
Sedaj se ne spomnim več točno teh oznak v glavnem ko sem tam premenjal ti dve postavki je bil glas potem OK.
Tako, da za glas poglej tam, da ni slučajno kaj "zamešano".

LP Srečko

jjakob
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 09, 2008 5:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za info, TDA je že naročen. Morda veš, kje bi lahko dobil MSP 3400 ali 3410?
47uF/160V ni bilo, bili so le 2x22uF/100V in 3x2,2uF/350V. Eden izmed teh je bil celo napihnjen.

Edit: @Srecko: Sem že gledal v menijih, razen nastavitev tona, vhodov/izhodov, OSDja ni bilo nič v zvezi s standardi. Trenutno pa ne morem poizkusiti, ker imam celo TV v kosih na mizi (čakam na dele). Twisted Evil
Nazaj na vrh
satelitko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 09, 2008 7:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jjakob je napisal/a:
Hvala za info, TDA je že naročen. Morda veš, kje bi lahko dobil MSP 3400 ali 3410?
47uF/160V ni bilo, bili so le 2x22uF/100V in 3x2,2uF/350V. Eden izmed teh je bil celo napihnjen.

Edit: @Srecko: Sem že gledal v menijih, razen nastavitev tona, vhodov/izhodov, OSDja ni bilo nič v zvezi s standardi. Trenutno pa ne morem poizkusiti, ker imam celo TV v kosih na mizi (čakam na dele). Twisted Evil

Tole ne bo res. Preveri še enkrat. Ub je 150V, stabilizirana bo pa čisto premalo z 2,2u. Verjemi. Ves material imam na zalogi, problem je le, ker grem jutri čofotat in se vrnme čez kak teden.
veliko uspeha!
Nazaj na vrh
matic_scetinec
Član
Član

Pridružen-a: Tor 15 Jan 2008 17:11
Aktiv.: 4.67
Kraj: Brezovica pri Ljubljani

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 09, 2008 9:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lojz je napisal/a:
Pozdravljeni !
Bom kar tukaj vprašal.
Imam TV Evelux S28AD, tip 09V0, pri katerem se slika po vklopu pojavi šele čez kakšne 2 minuti. Zvok je takoj, le slike dolgo ni. Drugače vse funkcije delujejo normalno.
Kaj je vzrok temu?

Zdravo!

Preden se pojavi slika poglej, če deluje gretje katod.

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
jjakob
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 09, 2008 10:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Res je, ne vem, kako sem ga spregledal. Embarassed
Je le 1x 47u/160V, poleg tega je pa 10uF/250V. Ta 10u se mi zdi sumljiv, saj je črta okrog njega večja - iste velikosti kot 47u. Morda je bil kdaj že menjan, ter z neustreznim? Confused
Nazaj na vrh
satelitko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 10, 2008 9:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ti kar oba zamenjaj z 47/160.
Nazaj na vrh
Lojz
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 13, 2008 3:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

matic_scetinec je napisal/a:
Lojz je napisal/a:
Pozdravljeni !
Bom kar tukaj vprašal.
Kaj je vzrok temu?

Zdravo!

Preden se pojavi slika poglej, če deluje gretje katod.

LP

Na katodi se hitro opazi žarenje.
Tudi nekaj sumljivih kondenzatorjev sem menjal, rezultat je enak.
Nimam pojma v čem je problem.

matic_scetinec
Član
Član

Pridružen-a: Tor 15 Jan 2008 17:11
Aktiv.: 4.67
Kraj: Brezovica pri Ljubljani

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 15, 2008 9:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo!

Ali visoka napetost na ekranu okoli 25kV deluje? Če deluje, bi se moralo čutiti "statično elektriko" na sprednji strani ekrana.

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Lojz
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 16, 2008 12:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

matic_scetinec je napisal/a:
Zdravo!

Ali visoka napetost na ekranu okoli 25kV deluje? Če deluje, bi se moralo čutiti "statično elektriko" na sprednji strani ekrana.

LP

Sem zgoraj napisal, da TV deluje, le slika se pri vklopu prikaže po kakih dveh minutah ali celo več, zvok pa je takoj.

Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.51

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 16, 2008 3:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To se je dogajalo pri nasem starem Sonyju, tisti cas se je scasoma podaljseval in na koncu je trajalo kar po debelo uro, preden se je slika pojavila, je bilo pa tako, da je bila ali tema (takoj po vklopu in dokler ni TV blagovolil sodelovat) ali pa normalna slika (ko se je TV koncno tako odlocil), ni bilo pa kaksnega gladkega prehoda iz enega stanja v drugo, ampak je preklopilo v trenutku.

Na servisu so rekli, da so "zamenjali ekran", ce ti to kaj pomeni (jaz se ne spoznam na TVje, zame je "ekran" katodna cev in ne bi sel menjat pri TVju, ker najbrz stane sam del z dobavo za en star TV vec kot nov TV).

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni