|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6732 Aktiv.: 28.42 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Pet Feb 06, 2004 11:28 pm Naslov sporočila: Naročila in plačila v tujino |
|
|
Zanima me, na kakšen način naročate in plačujete material ali pa karkoli drugega, če gre za tujino? Kakšne so vaše izkušnje in podobno. Izvajate plačila preko bank, ali kdo mogoče uporablja tudi kreditne kartice? Kako je z zanesljivostjo trgovcev? Kakšni so stroški pošiljanja, omejitve... Se pojavljajo kake zlorabe? Mogoče lahko razvijemo debato, ki bi komu lahko prišla prav.
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
castro Član

Pridružen-a: Ned 21 Sep 2003 0:19 Prispevkov: 72 Aktiv.: 0.30
|
Objavljeno: Sob Feb 07, 2004 2:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Sam dozdaj nisem imel nobenih problemov. Plačeval sem s kartico, vse transakcije so potekale ok. Paziti pa se je potrebno kakšnih 'podalpshik' tipov,m ki so se razpasli po svetu in počno neumnosti. Eden takih je baje npr. http://www.xs4all.nl/~barendh/Indexeng.htm ki nekaterim iz Slovenije dolguje po par 100 €. Drugi problem so poštnine. Pametno se je prepričati, na kakšen način bo pošiljka prispela; predvsem v tem smislu, da ti je ne pošlje preko hitre pošte itd. ker se potem cene astronomsko dvignejo. Zadnja stvar pa je seveda davkarija, no ja, tu je bolj odvisno od tega, s katero nogo je carinik zjutraj vstal.
Meni osebno gredo najbolj na ... trgovine, kjer če ne naročiš določene, sicer dokaj visoke kvote, ti avtomatsko nabijejo še par tisočakov zraven. Ena takih je npr. www.digikey.com
LP, Andrej _________________ Homebrew For Ever! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni