|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Bostjan Moderator

Pridružen-a: Pon 28 Jul 2003 15:06 Prispevkov: 190 Aktiv.: 0.80 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Maj 17, 2006 1:40 pm Naslov sporočila: Microsoftova NT konferenca 2006 |
|
|
Microsoftova NT konferenca 2006 bo potekala od 22. do 25. maja 2006 v Portorožu.
NT konferenca 2006 bo udeležencem omogočila vpogled v najnovejše tehnologije in prihajajoče izdelke na naslednjih področjih:
* Platformske tehnologije
* Orodja za učinkovitejšo uporabo informacij v poslovanju
* Upravljanje infrastrukture
* Razvojna orodja in integracija
* Podatkovne zbirke in poslovna inteligenca
Več o konferenci lahko poiščete tukaj. _________________ LP,
Boštjan M.
Srce heroja bije v vsakomur, a le izbrani ga lahko tudi slišijo. (Charles Barkley) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.63 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Čet Maj 18, 2006 11:07 am Naslov sporočila: |
|
|
Če bo kdo od forumašev že v nedeljo tam, me lahko pokliče (gremo na pir ).
(Telefonska je na moji spletni strani.)
Jaz bom tam do nedelje zvečer.
Kdor bo pa v ponedeljek tam, mu pa želim obilo užitkov v laser-showu
LP _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bostjan Moderator

|
Objavljeno: Čet Maj 18, 2006 3:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Aly,
na žalost sem uspel dobiti samo dva dneva za konferenco, tako da me v nedeljo sigurno ne bo. V ponedeljek bom pa sigurno užival . _________________ LP,
Boštjan M.
Srce heroja bije v vsakomur, a le izbrani ga lahko tudi slišijo. (Charles Barkley) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bostjan Moderator

|
Objavljeno: Sre Maj 24, 2006 11:41 am Naslov sporočila: |
|
|
Laser show je bil kar malo srhljiv. Občutek sem imel, da sem bil v virtualnem 3D prostoru, pa še nekajkrat preskeniran (proti virusom ). Vsekakor odlično narejena zadeva .
Kar se pa vsebine konference tiče, je pa tako. Kot sistemec so me zanimale stvari kot so novosti, infrastruktura in pa varnost.
Poudarek konference je (bil) na novem operacijskem sistemu za odjemalce MS Vista, paketu MS Office 2007 ter strežniku MS Longhorn.
Vista in Longhorn sta bila po povedanem popolnoma prevetrena (naj bi se preverili in po potrebi na novo napisali vsako vrstico). S tem naj bi se izboljšala varnost, pa tudi koncept samega OS. Ob priliki bom poskusil prilepiti tudi kakšno prezentacijo (če niso copyright). Baje naj bi bila najnovejša beta verzija Viste prosto na voljo (HW 512MB RAM, grafič. kart. s svojim procesorjem 64MB) na MS web strani.
Office 2007 naj bi bil bolj intuitiven, ukazi naj bi bili drugače razporejeni (bolj uporabniško). Čeprav se meni zdi, da je za navadne dopise, tabele in prezentacije še to, kar imamo sedaj (Office 2000, 97), dovolj.
A ja, tudi IE 7.0 naj bi izšel (hm, če že ni), še bolj varen in z neverjetno novostjo - uporabljal naj bi zavihke (tabs) .
Med predavanji o varnosti sta bili najbolj zanimivi teoretično predavanje o TCP ter nadaljevanje z demo primeri Man-in-the-middle napadov.
Sponzorska predavanja so bila letos v Ringu, kjer so imeli udeleženci postavljati tudi kakšna neprijetna vprašanja. Najbolj sta me navdušila akrobatski pilot Peter Podlunšek ter puščavski lisjak Miran Stanovnik.
Večerna prireditev v ponedeljek je potekala v slogu Allympic Games, kjer smo se vsi malo razmigali (za kakšno nagrado seveda), pred, vmes in po igrah pa je bila možnost hrane in . Danes naj bi na koncertu nastopil trio Lovšin, Kreslin in Predin ter glasbena gostja Neisha. V sredo bo večer filmskih zvezd, ki tokrat ne bo v Ambasadi Gavioli, ampak po različnih lokacijah v Portorožu.
Konferenca se konča v četrtek. _________________ LP,
Boštjan M.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.63 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sre Maj 24, 2006 1:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Me veseli, da ti je bil laser všeč.
Tako je, če delajo strokovnjaki
Na generalki za ponedeljkov otvoritveni dogodek so bili vsi grozno neorganizirani, zato me je kar malo skrbelo, da bodo tudi med showom kakšen video spuščali...
Upam da je bilo v živo toliko boljše. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

|
Objavljeno: Tor Sep 05, 2006 7:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Sicer sem malo za časom - ampak sedaj sem našel fotografije z dogodka: tukaj je uradna galerija
Te so mi pa najbolj všeč:
 _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70687.67
|
Objavljeno: Tor Sep 05, 2006 8:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bostjan Moderator

|
Objavljeno: Tor Sep 05, 2006 11:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Če dolgo gledaš drugo sliko, boš v ozadju opazil Toyotine avtomobile  _________________ LP,
Boštjan M.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psic Član

Pridružen-a: Pon 10 Jan 2005 18:03 Prispevkov: 66 Aktiv.: 0.28 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Sep 05, 2006 4:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bostjan je napisal/a: |
Če dolgo gledaš drugo sliko, boš v ozadju opazil Toyotine avtomobile  |
Hmmm... na prvi je pa baje nek LCD monitor v ozadju. Sam ga ne najdem.
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

|
Objavljeno: Sre Dec 13, 2006 9:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Je bil kdo včeraj zvečer na Vista-partyju v FunFactory v Ljubljani? _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 2 dni