|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
andrelinoge Član

Pridružen-a: Sob 13 Nov 2004 1:43 Prispevkov: 63 Aktiv.: 0.27 Kraj: vse od Murske Sobote pa do Maribora
|
Objavljeno: Čet Jun 09, 2005 5:49 pm Naslov sporočila: "made in doma" joystick |
|
|
Lep pozdrav. Zanima me, če se je kdo že ukvarjal z izdelavo kakega preprostega digitalnega joysticka? Če obstaja kako preprosto vezje in kakšne gonilnike oziroma program bi moral uporabiti za to?
Z mojim neverjetnim znanjem in izkušnjami mislim, da bi bilo na COM ali na LPT portu še najlažje delati. Bi se mogoče dalo narediti celo brez kakih mikrokontrolerjev? Največja težava bi verjetno bili gonilniki, ki bi joystick na COM ali LPT portu zaznali kot klasičen joystick. Mogoče obstaja kak program, ki bi windowse prepričal v to?
Prosim za prijazno pomoč in upam da sem bil dovolj jasen.
p.s. Joystick rabi moja mama, da bi lahko lažje igrala igre na COMMODORE emulatorju  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1714 Aktiv.: 7.23 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Čet Jun 09, 2005 6:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Živjo!
Jaz sem si pred časom naredil smerne pedale za Flight simulator. Tudi Wingman je sila preprosta zadeva. VSe kar potrebuješ sta dva 100k ohm linearna potenciometra in pa ustrezno vpetje. Za pinout od GAME porta si poguglaj (PINOUT GAME PORT) tam pa imaš x os in y os ter dodatne osi in gumbe. Vse to povežeš s potenciometri, za gonilnik pa uporabiš že integriran WINGMAN gonilnik in zadeva deluje. Brez kake hude štromarije. Malce tricky bodo vpetja za potenciometre. Če bi pa rad digitalnega, takega na stikala, potem pa vežeš +5v na stikala in preklapljaš enkrat na eno stran osi, enkrat na drugo, tako imaš polne odklone komand. Saj tudi analogni deluje podobno, le da ti v inkrementu veča napetost enkrat na eno stran, enkrat na drugo.
To je, če imaš žilico, drugače je ceneje kupiti en joystick.
LP Gorazd _________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni