www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

plačilo v tujino

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
promehanik
Član
Član

Pridružen-a: Tor 29 Jul 2003 23:41
Aktiv.: 2.57

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 19, 2009 8:19 pm    Naslov sporočila:  plačilo v tujino Odgovori s citatom

Zanima me ali kdo ve po kolikšnem času dobi prejemnik v tujini (ZDA) plačilo, ki ga izvedeš na banki s čekom?
Prilagam dokument, ki sem ga dobil po pošti domov po 2 dneh.

lp, prom

martin model1.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  557.84 KB
 Pogledana:  13 krat

martin model1.jpg

Nazadnje urejal/a promehanik Pet Feb 20, 2009 7:39 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
radio48
Član
Član

Pridružen-a: Čet 13 Dec 2007 17:23
Aktiv.: 1.00
Kraj: Starše

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 20, 2009 3:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo!

Pri mojem plačilu v USA izpred dveh let, je trajalo 13 dni, da je prejemnik potrdil prejem čeka.

Se pa mi je pri enem (od večih) plačil v GB zgodilo, da neka banka ni odposlala čeka, kljub temu, da sem imel pisno potrdilo (baje interne težave pri komunikaciji med filialo in centralo).

Ni odveč na centralo banke vprašati, kdaj so dejansko odposlali ček.

Lp, Ivan
Nazaj na vrh
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.17
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 20, 2009 4:01 pm    Naslov sporočila:  Samo Odgovori s citatom

Samo enkrat sem plačal z bančnim nakazilom, a je trajalo dolgo, mislim, kakih 5 dni v Evropo, in bilo zeloo drago.
Če se le da plačujem preko paypal-a.

bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart
Nazaj na vrh
piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.41
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 20, 2009 4:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam sem dvakrat plačal z bančnim nakazilom. Prvič v Nemčijo za foto opremo in je denar prišel drugi dan, enkrat v Bolgarijo v Olimex, tam pa se je zapletlo. Potem sem skeniral potrdilo, poslal po mailu v Olimex in tudi ta reč se je v dnevu, dveh uredila.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sulc
Član
Član

Pridružen-a: Pet 28 Jan 2005 20:34
Aktiv.: 1.99

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 20, 2009 4:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Klasična transakcija v EU prek banke stane pri SKB 0,27€ in je D+2, torej je nakazano v dveh delovnih dneh. Kako je s čeki, pa ne vem.
piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.41

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 20, 2009 4:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V NLB sem obakrat plačal kakih 15€ stroškov.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
promehanik
Član
Član

Pridružen-a: Tor 29 Jul 2003 23:41
Aktiv.: 2.57

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 20, 2009 6:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem danes preveril na banki. Denar potuje z letalom. V ZDA bo prišel v sredini naslednjega tedna. To pomeni dobra 2 tedna. Strošek je bil okrog 6 €.

lp, prom
Nazaj na vrh
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.85
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 20, 2009 6:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ponavadi traja 2-3 delovne dni, da je denar nakazan na drug konec sveta pri NKB Maribor. Stroški so 15eu

Vse je odvisno ali so dokumenti pravilno izpolnjeni, drugače nastanejo komplikacije in dodatno preverjanje bančnih računov in prejemnika, kar posledično zakasni nakazilo tudi do 2 tedna in pri tem te banka sploh ne obvesti. Zadevo lahko pospešiš sam, če se oglasiš na banki in preveriš zadevo ter jim pomagaš z dodatnimi informacijami.

gorazdkop
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Dec 2008 12:19
Aktiv.: 0.72
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 20, 2009 9:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz sem preko skb-neta 6-krat nakazal denar na vse konce sveta. Kot je že omenjeno, traja D+2, torej dva dni od dneva nakazila. Za 0,27€. Če pa hočeš, da je denar nakazan takoj (oz. verjetno isti dan) se pa zadeva dosti podraži.
Je pa foter pred par leti (nakup fotoaparata v Nemčiji) nakazal preko okenca in je dal za cca 1500 SIT. To je pol danes 15 € Evil or Very Mad Rolling Eyes
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.53

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 20, 2009 10:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

promehanik je napisal/a:
Sem danes preveril na banki. Denar potuje z letalom. V ZDA bo prišel v sredini naslednjega tedna. To pomeni dobra 2 tedna. Strošek je bil okrog 6 €.

Strosek e bil tak vsaj zate. Morda bodo Amerikanci se kaj zaracunali prejemniku za vnovcenje ceka. Pri nas recimo nekatere banke celo za certificiran cek zaracunajo stroske za inkaso, potem pa cakas kot budala se en mesec, da dobis denar. Jaz imam eno neprijetno izkusnjo s placevanjem v ZDA, kjer je prejemnik dobil $25 manj, kot bi moral, ceprav sem eksplicitno vprasal ali lahko pokrijem jaz vse stroske na tej strani, tako da on dobi tocno poslano kolicino, pa je barbika za salterjem potrdila, da lahko ...

Jernej_
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Jan 2008 0:42
Aktiv.: 0.71

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 21, 2009 12:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za enkrat nimam slabih izkušenj s kreditno kartico (Eurocard). Uporabil sem jo vsaj 30x. Ček (NLB) mi je absolutno predrag. J.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 2 dni