|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
promehanik Član

Pridružen-a: Tor 29 Jul 2003 23:41 Prispevkov: 611 Aktiv.: 2.57
|
Objavljeno: Čet Feb 19, 2009 8:19 pm Naslov sporočila: plačilo v tujino |
|
|
Zanima me ali kdo ve po kolikšnem času dobi prejemnik v tujini (ZDA) plačilo, ki ga izvedeš na banki s čekom?
Prilagam dokument, ki sem ga dobil po pošti domov po 2 dneh.
lp, prom
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
557.84 KB |
Pogledana: |
13 krat |

|
Nazadnje urejal/a promehanik Pet Feb 20, 2009 7:39 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
radio48 Član

Pridružen-a: Čet 13 Dec 2007 17:23 Prispevkov: 213 Aktiv.: 1.00 Kraj: Starše
|
Objavljeno: Pet Feb 20, 2009 3:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo!
Pri mojem plačilu v USA izpred dveh let, je trajalo 13 dni, da je prejemnik potrdil prejem čeka.
Se pa mi je pri enem (od večih) plačil v GB zgodilo, da neka banka ni odposlala čeka, kljub temu, da sem imel pisno potrdilo (baje interne težave pri komunikaciji med filialo in centralo).
Ni odveč na centralo banke vprašati, kdaj so dejansko odposlali ček.
Lp, Ivan
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3363 Aktiv.: 14.17 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Pet Feb 20, 2009 4:01 pm Naslov sporočila: Samo |
|
|
Samo enkrat sem plačal z bančnim nakazilom, a je trajalo dolgo, mislim, kakih 5 dni v Evropo, in bilo zeloo drago.
Če se le da plačujem preko paypal-a.
_________________ Nihče ni za vojno in vsi so za mir,
vsi so za bratstvo, nihče za prepir.
Od same ljubezni vsak čas na granatah
bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.41 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 20, 2009 4:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam sem dvakrat plačal z bančnim nakazilom. Prvič v Nemčijo za foto opremo in je denar prišel drugi dan, enkrat v Bolgarijo v Olimex, tam pa se je zapletlo. Potem sem skeniral potrdilo, poslal po mailu v Olimex in tudi ta reč se je v dnevu, dveh uredila.
_________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sulc Član

Pridružen-a: Pet 28 Jan 2005 20:34 Prispevkov: 473 Aktiv.: 1.99
|
Objavljeno: Pet Feb 20, 2009 4:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Klasična transakcija v EU prek banke stane pri SKB 0,27€ in je D+2, torej je nakazano v dveh delovnih dneh. Kako je s čeki, pa ne vem.
_________________ LP Aljaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.41 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 20, 2009 4:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
V NLB sem obakrat plačal kakih 15€ stroškov.
_________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
promehanik Član

Pridružen-a: Tor 29 Jul 2003 23:41 Prispevkov: 611 Aktiv.: 2.57
|
Objavljeno: Pet Feb 20, 2009 6:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem danes preveril na banki. Denar potuje z letalom. V ZDA bo prišel v sredini naslednjega tedna. To pomeni dobra 2 tedna. Strošek je bil okrog 6 €.
lp, prom
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.85 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Pet Feb 20, 2009 6:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
ponavadi traja 2-3 delovne dni, da je denar nakazan na drug konec sveta pri NKB Maribor. Stroški so 15eu
Vse je odvisno ali so dokumenti pravilno izpolnjeni, drugače nastanejo komplikacije in dodatno preverjanje bančnih računov in prejemnika, kar posledično zakasni nakazilo tudi do 2 tedna in pri tem te banka sploh ne obvesti. Zadevo lahko pospešiš sam, če se oglasiš na banki in preveriš zadevo ter jim pomagaš z dodatnimi informacijami.
_________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gorazdkop Član

Pridružen-a: Ned 28 Dec 2008 12:19 Prispevkov: 145 Aktiv.: 0.72 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Pet Feb 20, 2009 9:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz sem preko skb-neta 6-krat nakazal denar na vse konce sveta. Kot je že omenjeno, traja D+2, torej dva dni od dneva nakazila. Za 0,27€. Če pa hočeš, da je denar nakazan takoj (oz. verjetno isti dan) se pa zadeva dosti podraži.
Je pa foter pred par leti (nakup fotoaparata v Nemčiji) nakazal preko okenca in je dal za cca 1500 SIT. To je pol danes 15 €
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.53
|
Objavljeno: Pet Feb 20, 2009 10:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
promehanik je napisal/a: |
Sem danes preveril na banki. Denar potuje z letalom. V ZDA bo prišel v sredini naslednjega tedna. To pomeni dobra 2 tedna. Strošek je bil okrog 6 €. |
Strosek e bil tak vsaj zate. Morda bodo Amerikanci se kaj zaracunali prejemniku za vnovcenje ceka. Pri nas recimo nekatere banke celo za certificiran cek zaracunajo stroske za inkaso, potem pa cakas kot budala se en mesec, da dobis denar. Jaz imam eno neprijetno izkusnjo s placevanjem v ZDA, kjer je prejemnik dobil $25 manj, kot bi moral, ceprav sem eksplicitno vprasal ali lahko pokrijem jaz vse stroske na tej strani, tako da on dobi tocno poslano kolicino, pa je barbika za salterjem potrdila, da lahko ...
_________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jernej_ Član

Pridružen-a: Sre 30 Jan 2008 0:42 Prispevkov: 150 Aktiv.: 0.71 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Feb 21, 2009 12:51 am Naslov sporočila: |
|
|
Za enkrat nimam slabih izkušenj s kreditno kartico (Eurocard). Uporabil sem jo vsaj 30x. Ček (NLB) mi je absolutno predrag. J.
_________________ Elektronika v domači delavnici |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 2 dni