|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Jule Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48 Prispevkov: 2533 Aktiv.: 11.79 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Sob Apr 25, 2009 9:52 pm Naslov sporočila: Sistem ne zazna grafične kartice |
|
|
Imam eno srednjo mašino:
Pentium 4 3.2 GHz
2 gb rama
Ime osnovne plošče Shuttle FB81
.
.
.
Nekaj časa nazaj sem imel grafično kartico Nvidia 6800gt, pa se je skurila.
Potem zdaj že več kot pol leta gonim na intergrirano ki sploh ni tako slaba. Ima pa le analogni port, kar na 19 col ekranu, naredi za skoraj neopazni odtenek bolj megleno sliko. No tega sicer zdaj ne več opazim.
Zdaj sem dobil dve grafiki:
ATI Radeon x1300, 256mb ram
ASUS en7300 128 mb ram
No ja dobil sem jih v Pordenone
Dal sem 6€ za obe.
Ena bi že morala delat. Pa ne.
Sumljivo se mi zdi, da je pri obeh isti problem. Ne zazna jih. V biosu sem nastavil, da je zunanja, vendar ne pokaže slike. Sistem se zažene. Če dam staro skurjeno nvidio noter, mi pokaže sliko(ampak zmešano, ker je pač skurjena). pri obeh drugih preprosto ni slike.
Ti dve kartici pa nimata dodatnega 6 pinskega priključka za napajanje grafike. Torej ne potrebujeta.
Je kakšna možnost, da bi sploh delalo? Ker mi obe isto serjeta, pa se mi zdi da jaz nekaj delam narobe.
 _________________ lp Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jan Član

Pridružen-a: Sob 10 Jun 2006 14:19 Prispevkov: 313 Aktiv.: 1.35 Kraj: Dolenjska
|
Objavljeno: Sob Apr 25, 2009 10:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Te grafične iz Pordenona sigurno ne delajo... je pisalo na listu, kjer so jih prodajali
...no če ti jih uspe usposobiti...
lp
Jan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bero Član

Pridružen-a: Pet 12 Sep 2008 12:24 Prispevkov: 268 Aktiv.: 1.31 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Sob Apr 25, 2009 10:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bi rekel, da kolikor denarja, toliko muzike (slike v tvojem primeru).
Če se ti računalnik zažene in dobiš na speakerju od plošče tisti klasični beep, lahko samo špekuliram, da je s karticama kaj narobe na samem izhodu. Mogoče je DAC fuč. Poizkusi priklopiti monitor na drug izhod (mislim, da sta obe dual-head). Mogoče bo delovalo prek DVI.
Pa če imaš možnost še na kateri drugi plati poizkusit, da izločiš še faktor plošče in/ali nastavite v BIOS-u.
Na koncu ti še vedno ostaneta 2 hladilnika.
lp, Gašper _________________ Najbolj neumno vprašanje je tisto, ki se ne vpraša. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.56
|
Objavljeno: Ned Apr 26, 2009 3:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Ce piska (za vsak BIOS razlicno) da ni uspel prilezti preko inicializacije grafike, potem to ni zato, ker ne bi delal RAMDAC, ampak ker je nekaj kolosalno narobe Moznost testiranja izhoda RAMDACa preko loopbacka mislim da nima nobena graficna, ki je trenutno na trziscu (= zapravljanje denarja, cenejse je dati nekaj % proizvoda v nadomestek).
Pretvorba na koncu je nekaj takega, kar se dogaja dobesedno tudi se se svet podira okrog racunalnika (tako vsaj misli GPU ) in zato bo GPU flegma izrisoval sliko tudi takrat, ko bodo stvari na ekranu postajale cudne barve, brez da bi bleknil karkoli o tem svojuemu driverju, ta pa potem naprej OSu. Se kaj bolj cudnega se lahko zgodi, brez da bi kdorkoli posredoval (igrice, v katerih se pojavijo "stene" cudne barve in podobno, mojstri ocenjevalci pa svetujejo update driverjev, ker tako ali tako ne razumejo za kaj gre in samo upajo na resitev svojega problema v naslednji verziji - ce je igrica dovolj kul, potem bodo ze enkrat popravili napako ...). _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni