|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.60 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Sre Dec 20, 2006 1:02 pm Naslov sporočila: moja aktovka win95 v XP? |
|
|
Verjetno se še dobro spomnite moje aktovke iz win95?
No, ta zadeva je bila namenjena sinhronizaciji med dvema računalnikoma.
Recimo da delate na domačem računalniku in na prenosnem računalniku. Nekaj dokumentov je na enem in nekaj na drugem računalniku, radi pa bi imeli vse dokumente na obeh računalnikih. Ročno prestavljanje in kopiranje je mukotrpno delo, moja aktovka pa poskrbi, da se datoteke prenašajo tja kjer jih še ni v obe smeri, prav tako pa se datoteke z enakim imenom osvežijo tako, da nova zamenja staro. Tako je na obeh računalnikih stanje datotek enako. No, ponavadi se gre to za mapo moji dokumenti.
Sedaj pa vprašanje? V win XP pa moje aktovke nisem zasledil, je mogoče kakšen nadomestek že integriran v win? ali mogoče obstaja namenski program za taka opravila. No, pri meni ne gre za prenos med dvema računalnikoma ampak za prenos med dvema diskoma. Bolj natančno, gre za backup podatkov na USB prenosni disk. Tako bi na novo shranjeval le tiste datoteke ki so na novo ustvarjene in so novejšega datuma. Prenos bi bil v eno smer, tako da iz diska na računalnik ne bi prenašal in osveževal. Bi pa bilo še bolje, če bi program znal naslednje: Ko bi zagnal program, bi ta program na USB disku naredil natančno kopijo označene mape, npr moji dokumenti in sicer tako, da ne bi kopiral čisto vse datoteke ampak samo nove. Dobro bi bilo, če bi datoteke, ki so bile pobrisane v mojih dokumentih, izbrisal tudi na USB disku, prav tako premaknjene datoteke iz ene v drugo mapo, da bo struktura ostala enaka.
Kako sem to delal do sedaj? ja enostavno sem skopiral celotno vsebino mojih dokumentov na USB disk. Opravilo je trajalo več ur, ker je podatkov blizu 25GB, tiste ki jih redno osvežujem in še več kot 50GB tistih podatkov ki jih malo manj redno osvežujem. Pred kopiranjem na USB disk najprej zbrišem staro verzijo, potem pa kopiram na novo. Večinoma kombiniram tako, da enkrat kopiram na en USB disk, drugič na drugi USB disk, ker imam backup na dveh diskih, na enem nova, na drugem 1 teden stara, potem se pa diska menjata, vsak disk pride na vrsto vsake 2 tedna. Na ta način imam vedno in v vsakem trenutku najmanj 2 kopiji.
Zakaj bi rad to delal drugače? ja zato, da bi backup delal vsak dan in ne le 1x na teden ali še manj. Da bi vsak dan kopiral po cca 75GB se mi zdi malce prehuda, pa tudi mučenje diska ne vem koliko je to dobro. _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.61 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sre Dec 20, 2006 2:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa namenski programi za backup?
Če bi delal inkrementalni backup, ta samo primerja obstoječe stanje s stanjem backupa (=zapisov v indeks datoteki) in skopira kar je potrebno.
Res je, da tak zistem požre malce več prostora kot je potrebno (ne briše fizično datotek), ampak to je lahko v redu, ker imaš shranjene tudi stare verzije.. Na dva ali tri mesece pa celoten backup pobrišeš in narediš spet Full-backup od začetka.
Sicer je znal dobri stari Norton commander (DOS verzija) primerjati datotečno strukturo in kopirati samo nove / spremenjene datoteke... Tako da sem prepričan da obstaja tak sw, ki zna tudi brisati odvečne. Poznam ga pa ne. žal. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.34 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Sre Dec 20, 2006 6:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
To sem tudi jaz imel v mislih, da bi imel neki tool kateri bi mi update-al datoteke v neki mapi. Jaz bi pa to stvar imel, da bi sinhroniziral datoteke v službi in doma. Sem že študiral, da bi postavil f*p server na službenem računalu, samo takšna stvar ni preveč varna za razne vdore in podobno.
Če kdo kaj pozna se priporočam. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 15.97
|
Objavljeno: Sre Dec 20, 2006 6:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Katero različico izbrati?
Je to sploh vprašanje? http://www.backup4all.com/choose-edition.php
Niti ni tako drago, pa še praznični popust nudijo .
LP, Igor _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.99 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Sre Dec 20, 2006 7:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
F1 na namizju in vpis ključne besede "briefcase" izvrže med drugim tudi tole:
Koda: |
To create a new Briefcase
To open My Computer, click Start, and then click My Computer.
Click the folder in which you want to create the new Briefcase.
On the File menu, point to New, and then click Briefcase.
Note
To create a new Briefcase on your desktop, right-click anywhere on the desktop, click New, and then click Briefcase. |
_________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.60 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Čet Dec 21, 2006 1:33 am Naslov sporočila: |
|
|
Kot kaže, je tisto kar je pred nosom velikokrat neopaženo. Bom stestiral tole aktovko. Hvala za namig. _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
david_db Član

Pridružen-a: Čet 27 Apr 2006 11:19 Prispevkov: 104 Aktiv.: 0.45 Kraj: Vidim morje
|
Objavljeno: Pet Dec 22, 2006 10:02 am Naslov sporočila: |
|
|
Včasih sem uporabljal za to namenski program Second Copy (takrat je bil 2000). Dela točno to kar rabiš. Ob določenem času kopira določene podatke na določeno mesto in jih prepiše ali pa tudi ne in obratno. Vse si lahko nastaviš.
Naštimaš in pozabiš.
probaj http://www.centered.com/
lp
David |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.61 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sob Dec 23, 2006 1:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Pri Microsoftu sem našel med PowerToys-i za XP en (nov?) programčič: SyncToy ...
Bi bilo za preveriti.
Pripis:
Zadeva za izvajanje rabi .NET framework 2.0.5+ _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni