|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
tech Član

Pridružen-a: Pon 25 Dec 2006 11:31 Prispevkov: 45 Aktiv.: 0.20 Kraj: Ok LJ
|
Objavljeno: Pon Dec 25, 2006 2:38 pm Naslov sporočila: Aktivna kretnica za subwoofer |
|
|
Lp, mene pa zanima ce bi bila aktivna kretnica za avtoakustiko vredu na domacem sistemu. Rabil bi jo pa samo sa subwoofer. Napajanje bi naredil preko adapterja na 12v. Ali je bolj smiselno narediti kaj takega klik ?? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.52
|
Objavljeno: Pon Dec 25, 2006 3:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kako "v redu" ? Ce bi jo imel, bi opravljala svojo nalogo. Ce to zelis, potem je menda "v redu". Je subwoofer aktivni ali iams zanj se en ojacevalnik ? _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tech Član

|
Objavljeno: Pon Dec 25, 2006 4:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zanima me zgolj glede tega ce so kretnice namenjene za avtoakustiko primerne za domače ozvočenje glede suma pa to...Woofer ni aktivni poganja ga končna stopnja samo ima woofer pasivno kretnico rez na 200hz kar pa mi ne odgovarja in bi raje imel rez na 80 ali 120Hz...Vse to kretnica za v avto ima razlicne reze 60/80/120/180..phase itd. In pa se izhod mid pa high ki pa mi ne pride v postev saj imam za "mid in high"(beri satelit) samo en ojacevalnik... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.52
|
Objavljeno: Pon Dec 25, 2006 4:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kretnica je kretnica - ne razumem zakaj ne bi bila ena kvalitetna z ustreznimi karakteristikami dovolj dobra za drugacno uporabo, kjer zelis ravno take karakteristike ? Lahko ji reces "avtomobilska", "sobna" ali pa "Micka", ce dobro opravlja svojo nalogo, potem je dobra, ane ?
Tista s sheme, na katero kaze link, ne bo poganjala tvojega (pasivnega) zvocnika - potrebujes se ojacevalnik, katerega pravis da nimas.
Zakaj ne bi zgolj spremenil karakteristike obstojece (pasivne) kretnice, ce ze obstaja ? Iz vrednosti komponent izracunaj dejansko Fc ter spremeni eno od komponent tako, da bo Fc ustrezno nizja. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tech Član

|
Objavljeno: Pon Dec 25, 2006 5:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam ojacevalnik zanj in aktivno kretnico bi dal pred njega...Pasivno se mi pa ne splaca popravljati saj je woofer 600wrms in bi bile na njej prevelike izgube ucinek pa morda se ne zadovoljiv. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53 Prispevkov: 3580 Aktiv.: 15.96
|
Objavljeno: Ned Jan 28, 2007 6:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo
Moj prvi post na tem forumu
Ni nujno, da narediš AKTIVNO kretnico (to pomeni z op.ampi) , lahko se pa izogneš pasivni pred subom in jo daš na stran pred ojačevalcem. tam lahko izvedeš z kondenzatorjem in uporom, če daš namesto upora trimer ali pot., potem boš lahko rez spreminjal po želji in posluhu
lp
Robi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 6 dni