|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
oversc0re Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 15:20 Prispevkov: 460 Aktiv.: 1.94 Kraj: Radomlje
|
Objavljeno: Sob Dec 30, 2006 1:11 pm Naslov sporočila: Tuš za mačka |
|
|
Po dolgem času spet odpiram temo o preganjanju mačka z avtomobila. Povdarjam, da je moj namen striktno preprečevanje škode, ki jo maček povzroči na avtu in ne kakršno koli mučenje živali. Vsekakor se pri tej izvedbi maček lahko sam odloči, ali bo deležen tuša ali ne Problem te metode je zaenkrat zgolj v omejenem temperaturnem območju delovanja. Če je stvar efektivna sporočim čez nekaj dni, do takrat pa tri slikce.
Lp, Matic
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
133.14 KB |
Pogledana: |
45 krat |

|
|
174.43 KB |
54 krat |

|
|
126.38 KB |
22 krat |

|
_________________ The most exciting phrase to hear in science, the one that heralds new discoveries, is not 'Eureka!' but 'That's funny ...'
Isaac Asimov (1920 - 1992) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.84 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Sob Dec 30, 2006 2:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zanimiva stvar. Kaj pa imaš ti dve ploščici z nekimi lečami? IR in še kaj?
A one zadeve ko sprožijo mačkam nelagoden zvok pa niso vredu?
_________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.59 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Sob Dec 30, 2006 2:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da ne boš zjutraj kaj takega našel
_________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.19 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Dec 30, 2006 3:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Matic, zna se zgoditi, da bo maček še bolj praskal po laku, ko bo skušal ubežati tuširanju.
lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
oversc0re Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 15:20 Prispevkov: 460 Aktiv.: 1.94 Kraj: Radomlje
|
Objavljeno: Sob Dec 30, 2006 3:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tisti dve leči sta IR oddajnik in sprejemnik. Vsekakor nameravam stvar pod nulo ugašat. Na praskanje sem pa tudi pomislil. Ampak računam, da se bo to zgodilo samo še enkrat, ker do sedaj ga itak vedno popraska ko pleza dol in mu spodrsne
_________________ The most exciting phrase to hear in science, the one that heralds new discoveries, is not 'Eureka!' but 'That's funny ...'
Isaac Asimov (1920 - 1992) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.19 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Dec 30, 2006 3:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vendar bo frekvenca in amplituda praskanja po tuširanju bistveno višja. Močno pa dvomim, da bi mačka izučilo, da ne bi hodil več na avto. Če drugega ne, se bo našel kak drug maček, ki bo poskušal srečo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ule Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32 Prispevkov: 1583 Aktiv.: 6.67 Kraj: Babno Polje
|
Objavljeno: Sob Dec 30, 2006 4:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na enak način sem jaz rešil zadevo, le da sem uporabil dva senzorja (PIR) za prižiganje luči. Kupil sem jih v trgovini (vsakega za 3k sit). Nato sem vzel ventil od pralnega stroja, kateri spušča vodo v prlani stroj. Tuš sem pa naredil iz bakrenih cevi, katere sem navrtal.
Stvar je učinkovita.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Brozzy Član

Pridružen-a: Ned 17 Sep 2006 8:09 Prispevkov: 210 Aktiv.: 0.92 Kraj: Zagorica -> Dobrepolje -> Grosuplje -> Slovenija
|
Objavljeno: Sob Dec 30, 2006 9:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da se ne bodo mački navadli na tuširanje. Sam to sploh ni slaba ideja. Ko ti maček zamaže avto, s svojo prisotnostjo tudi sproži tuš, da ga opere.
_________________ ________________________________
ambri... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jjakob Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12 Prispevkov: 1348 Aktiv.: 5.68
|
Objavljeno: Sob Dec 30, 2006 10:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zelo dobro si se tole spomnil, ni kaj. Skrbi me edino, da bo voda špricala z avta na napeljavo. Upam, da je precej dobro zatesnjena.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
david_db Član

Pridružen-a: Čet 27 Apr 2006 11:19 Prispevkov: 104 Aktiv.: 0.45 Kraj: Vidim morje
|
Objavljeno: Ned Dec 31, 2006 9:43 am Naslov sporočila: |
|
|
Daj raje senzorje okoli avta (na vse 4 strani kakšne fotocelice kot so pri rampah in ograjah), tako da muc niti na avto ne bo prišel, pa ne bo čisto nič spraskano.
lp,David
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1907 Aktiv.: 8.03 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Ned Dec 31, 2006 11:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Pa glej,da bos izklucil,preden se priblizas avtomobilu
Saj ves-Kdor drugemu jamo koplje,...
_________________ LP Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3365 Aktiv.: 14.17 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Pon Jan 01, 2007 11:11 am Naslov sporočila: samo ideja |
|
|
samo ideja:
kaj pa če bi uporabil PIR senzor ali celo več senzorjev, in čim kdo pride v področje senzorja za 5 minut vklopiš napravo ki povzroča ultrazvočni hrup ki preganja vse živo, razen človeka--?
Zakaj za 5 minut? Ker se sicer žival navadi in ne zbeži več.
Tako bi pregnal mačka, še predno skoči na havbo-
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.95 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pon Jan 01, 2007 1:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
oversc0re je napisal/a: |
... Vsekakor nameravam stvar pod nulo ugašat. ... |
Če boš samo ugasnil s tem nisi rešil ničesar ... cevi in ventil ti bo led razgnal v vsakem slučaju.
Citiram: |
A one zadeve ko sprožijo mačkam nelagoden zvok pa niso vredu? |
Glede ultrazvoka - naredil sem takega s "sweep" funkcijo frekvence in ga testiral na mačkih in psih. Pes je bil zelo dovzeten in si je ob vklopu UZ še s tacami poizkušal pokrit ušesa, dočim me je maček samo grdo pogledal in dremal naprej.
Poizkus na vikendu ob gozdu pa je pokazal, da UZ odžene polhe, veveric pa skoraj ne moti ... pa tudi večja divjad si je letos zimske "logerje" naredila malo bolj stran od hiše kot ponavadi.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
harum Član

Pridružen-a: Sre 22 Feb 2006 8:25 Prispevkov: 172 Aktiv.: 0.73 Kraj: Vitanje
|
Objavljeno: Pon Jan 01, 2007 1:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
a bi lahko za božjo voljo umaknil tale kabelski podaljšek izpod tuša, no.
vsaj to te prosim, razen če načrtuješ elektrekucijo mačka (kar tudi ni slaba ideja, le FID stikalo najprej obidi).
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
int47 Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10 Prispevkov: 2105 Aktiv.: 8.86 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jan 01, 2007 2:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi sam sem neuspešno podil mačka z avta (oz garaže) zvokom.
Ker mi je šlo na jetra, da avto vsak dan potacan, sem ga zaprl v garažo, odprl vrata avtomobila in navil radio do konca.
Ko sem čez 5 minut prišel pogledat, sem našel mačka direktno pred zvočnikom (zvočniki so v vratih).
Plesal sicer ni, vendar mu je bila očitno glasna muzika všeč
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni