www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Težava s svchost.exe v winXP
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
sulc
Član
Član

Pridružen-a: Pet 28 Jan 2005 20:34
Aktiv.: 1.99

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 31, 2006 1:32 am    Naslov sporočila:  Težava s svchost.exe v winXP Odgovori s citatom

Imam sledečo težavo: računalnik z winXP, avtomatska izbira IP, priklop na T2 ruter. Po zagonu se po cca. 2 minutah svchost.exe nabije na 100% in tako ostane cca. 10-15 minut. Če ga ubijem, dela vse ok, razen zvoka. Če pred zagonom izključim eth kabel, problem izgine.

Mogoče pozna kdo rešitev ?

LP Aljaž

Djurodrljaca
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 16:31
Aktiv.: 1.65
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 31, 2006 1:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kakšen virus, spyware,... ?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
sulc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 31, 2006 1:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Recimo, da te nepridiprave izključimo.
gaborp
Član
Član

Pridružen-a: Sob 16 Jul 2005 9:54
Aktiv.: 0.27
Kraj: Škofja Loka / Tržič

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 31, 2006 11:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pred nekaj meseci sem imel enak problem, ki se je pojavil takoj po novi inštalaciji WindowsXP. Problem je bil v avtomatskem posodabljanju windowsow, ki sem ga moral izklopiti. Po izklopu je bilo vse OK.
Link
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.51

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 31, 2006 12:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Svchost je samo loader za dolocene stvari, zato vidis ogromno njegovih instanc in v vecini primerov za nobeno od morebitnih tezav ni kriv sam. Tudi sam sem imel enako stvar (oz. jo najbrz se vedno imam, a se trenutno ze nekaj casa ne manifestira), ce sem ga ubil, je sel zvok. Ker je to na prenosniku, instalacija zvocne kartice, ki bi najbrz resila problem, ne pride v postev.

Pri meni je bilo tako, da ce sem resetiral racunalnik (Restart), je potem delovalo brez tezav. Ni ravno super resitev, a tako je pac to, ce uporabljas Windowse.

elektronik
Član
Član

Pridružen-a: Ned 03 Dec 2006 2:17
Aktiv.: 1.28
Kraj: postojna

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 01, 2007 8:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem imel enak problem, na moj računalnik naj bi prišel črv blaster, zadeve nisem mogel nikakor odstraniti in tudi po formatiranju in ponovnem nalaganju windows xp sem imel še vedni isti problem.

Stvar je hudičevo trdovratna.

Pa tudi po resetiranju je čez nekaj časa spet "zje...o" svchost.
Vendar sem zadevo nekako rešil.
Nazaj na vrh
sulc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 02, 2007 7:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem izklopil avtomatsko posodabljanje in problem je izginil. Sedaj mi gre na živce ikonica v tasku, ki me opozarja da imam zadevo izključeno. Je kak trik za prikritje le-tega ?
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.51

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 02, 2007 7:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ena moznost je, da jo skrijes ... ne bo pa to odpravilo problema. Desni klik na taskbar | Properties | Customize pod Hide Inactive Icons in izberi da naj bo tista vedno skrita.
sulc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 02, 2007 7:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa še to: imel sem nastavljeno na ročno posodobitev. Nisel preizkusil ostalih možnosti (mislim da so še tri).

Ima to kaj vloge ? (računalnik ni moj, oziroma ga nimam doma, tako da ne moram kar poskušati)

bungee
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49
Aktiv.: 6.23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 02, 2007 10:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Skriješ oziroma izklopiš opozarjanje....
Control panel
Security center
In tam izbereš: Change the way security center alerts me.

Sam sem pred časom ugotovil, da je nov način preverjanja avtentičnosti windowsow povzročil svchost na 100%..... Evil or Very Mad

Sam imam nastavljeno na ročno posodabljanje pa potem enkrat na mesec stisnem tisto tipko v IE-ju (Windows update) in poberem zadnje popravke.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
gaborp
Član
Član

Pridružen-a: Sob 16 Jul 2005 9:54
Aktiv.: 0.27
Kraj: Škofja Loka / Tržič

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 02, 2007 11:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ALi imaš slučajno inštaliran kakšen Microsoftov produkt v beta verziji. Ko sem imel jaz težave sem na nekem blogu zasledil da naj bi težave s posodobitvami izvirale prav iz beta verzij, to je takrat potrdil tudi Microsoft. Jaz tega ne morem potrditi, ampak preveriš pa vseeno lahko.

sulc je napisal/a:
Pa še to: imel sem nastavljeno na ročno posodobitev. Nisel preizkusil ostalih možnosti (mislim da so še tri).

Ima to kaj vloge ? (računalnik ni moj, oziroma ga nimam doma, tako da ne moram kar poskušati)

Odkar sem imel jaz ta problem je minilo ze kar nekaj časa, vmes sem pred kakim mesecem sistem postavil na novo in od takrat teh težav nimam. Posodabljanje imam nastavljeno na avtomatski download stem da imam jaz kontrolo nad časom instalacije (druga opcija). Edino, kar mi trenutno pade na pamet, da sem pri trenutno delujoči instalaciji naredil drugače je, da nikoli nisem šel na spletno stran Windows Update, ampak močno dvomim, da to igra kakšno vlogo.

Do prvega prispevka v tej temi sem bil prepričan, da je težava res bila na microsoftovih serverjih in da so jo že odpravili, sedaj pa nevem več kaj naj si mislim. Sem pa 100% prepričan, da pri meni ni bil razlog kakšen virus, saj sem takrat dvakrat zapovrstjo sveže inštaliral windowse, pred tem pa tudi formatiral diske.
Nazaj na vrh
sulc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 02, 2007 11:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zadeva je na puncinem računalniku. Kar sem sam nalagal, mislim da ni nič v beta verziji. Možno pa je, da ima *msn* programje kake beta verzije. Sistem sem postavil kot vsakega drugega, le s to razliko, da drugje nisem zasledil tega problema. Rešitev sem iskal z odstranjevanjem antivirusa, firewalla, raznoraznih mrežnih nastavitvah, reinstalaciji gonilnikov za mrežno kartico itd.
Sedaj me zanima še, če bi problem izginil tudi pri nastavitvi statičnega ipja. Vendar tega ne morem stestirati na T2jevi opremi. Mogoče kdo ve, kako se dostopi v T2jev ruter ?

Umnik
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52
Aktiv.: 4.03
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 03, 2007 4:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sulc je napisal/a:
Mogoče kdo ve, kako se dostopi v T2jev ruter ?

Pojma nimam... Oziroma: težko Wink
Grem danes ali jutri do T-2, na Brnčičevo, v skladišče. Če kaj pametnega oz. uporabnega izvem, sporočim...
Drugače pa imam posodabljanja izklopljena, opozorila pa vsa izklopljena. svchost ne dela panike, vklopljenihpa je 6 procesov svchost.exe po defaultu. Imam T-2.

Še nikoli nisem in nikdar niti ne mislim posodabljati WinXP preko Win Update. Naloži frišno kopijo, SpyBot, antivirus (NOD) in pošten firewall (Kerio). Potem imaš mir... Leta.

LP
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.65
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 03, 2007 1:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nujna zadeva je, da se naloži vse update of mikrosofta. Brez njih delovanje sistema ni v redu, ne glede na firewalle in antivirusne programe.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Umnik
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52
Aktiv.: 4.03
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 04, 2007 11:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Morda, vendar sam nekako ne morem nalagat kar neke popravke, za katere se mi niti približno ne sanja kaj delajo. Duša mi ne pusti Wink
Če kaj ne dela, zadevo popravim "na roke"...
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni