|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
sulc Član

Pridružen-a: Pet 28 Jan 2005 20:34 Prispevkov: 473 Aktiv.: 1.99
|
Objavljeno: Ned Dec 31, 2006 1:32 am Naslov sporočila: Težava s svchost.exe v winXP |
|
|
Imam sledečo težavo: računalnik z winXP, avtomatska izbira IP, priklop na T2 ruter. Po zagonu se po cca. 2 minutah svchost.exe nabije na 100% in tako ostane cca. 10-15 minut. Če ga ubijem, dela vse ok, razen zvoka. Če pred zagonom izključim eth kabel, problem izgine.
Mogoče pozna kdo rešitev ?
LP Aljaž _________________ LP Aljaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Djurodrljaca Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 16:31 Prispevkov: 393 Aktiv.: 1.65 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Ned Dec 31, 2006 1:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Kakšen virus, spyware,... ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sulc Član

|
Objavljeno: Ned Dec 31, 2006 1:51 am Naslov sporočila: |
|
|
Recimo, da te nepridiprave izključimo. _________________ LP Aljaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gaborp Član

Pridružen-a: Sob 16 Jul 2005 9:54 Prispevkov: 63 Aktiv.: 0.27 Kraj: Škofja Loka / Tržič
|
Objavljeno: Ned Dec 31, 2006 11:01 am Naslov sporočila: |
|
|
Pred nekaj meseci sem imel enak problem, ki se je pojavil takoj po novi inštalaciji WindowsXP. Problem je bil v avtomatskem posodabljanju windowsow, ki sem ga moral izklopiti. Po izklopu je bilo vse OK.
Link |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.51
|
Objavljeno: Ned Dec 31, 2006 12:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Svchost je samo loader za dolocene stvari, zato vidis ogromno njegovih instanc in v vecini primerov za nobeno od morebitnih tezav ni kriv sam. Tudi sam sem imel enako stvar (oz. jo najbrz se vedno imam, a se trenutno ze nekaj casa ne manifestira), ce sem ga ubil, je sel zvok. Ker je to na prenosniku, instalacija zvocne kartice, ki bi najbrz resila problem, ne pride v postev.
Pri meni je bilo tako, da ce sem resetiral racunalnik (Restart), je potem delovalo brez tezav. Ni ravno super resitev, a tako je pac to, ce uporabljas Windowse. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elektronik Član

Pridružen-a: Ned 03 Dec 2006 2:17 Prispevkov: 290 Aktiv.: 1.28 Kraj: postojna
|
Objavljeno: Pon Jan 01, 2007 8:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem imel enak problem, na moj računalnik naj bi prišel črv blaster, zadeve nisem mogel nikakor odstraniti in tudi po formatiranju in ponovnem nalaganju windows xp sem imel še vedni isti problem.
Stvar je hudičevo trdovratna.
Pa tudi po resetiranju je čez nekaj časa spet "zje...o" svchost.
Vendar sem zadevo nekako rešil. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sulc Član

|
Objavljeno: Tor Jan 02, 2007 7:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem izklopil avtomatsko posodabljanje in problem je izginil. Sedaj mi gre na živce ikonica v tasku, ki me opozarja da imam zadevo izključeno. Je kak trik za prikritje le-tega ? _________________ LP Aljaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.51
|
Objavljeno: Tor Jan 02, 2007 7:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ena moznost je, da jo skrijes ... ne bo pa to odpravilo problema. Desni klik na taskbar | Properties | Customize pod Hide Inactive Icons in izberi da naj bo tista vedno skrita. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sulc Član

|
Objavljeno: Tor Jan 02, 2007 7:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa še to: imel sem nastavljeno na ročno posodobitev. Nisel preizkusil ostalih možnosti (mislim da so še tri).
Ima to kaj vloge ? (računalnik ni moj, oziroma ga nimam doma, tako da ne moram kar poskušati) _________________ LP Aljaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bungee Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49 Prispevkov: 1479 Aktiv.: 6.23 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jan 02, 2007 10:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Skriješ oziroma izklopiš opozarjanje....
Control panel
Security center
In tam izbereš: Change the way security center alerts me.
Sam sem pred časom ugotovil, da je nov način preverjanja avtentičnosti windowsow povzročil svchost na 100%.....
Sam imam nastavljeno na ročno posodabljanje pa potem enkrat na mesec stisnem tisto tipko v IE-ju (Windows update) in poberem zadnje popravke. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gaborp Član

Pridružen-a: Sob 16 Jul 2005 9:54 Prispevkov: 63 Aktiv.: 0.27 Kraj: Škofja Loka / Tržič
|
Objavljeno: Tor Jan 02, 2007 11:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
ALi imaš slučajno inštaliran kakšen Microsoftov produkt v beta verziji. Ko sem imel jaz težave sem na nekem blogu zasledil da naj bi težave s posodobitvami izvirale prav iz beta verzij, to je takrat potrdil tudi Microsoft. Jaz tega ne morem potrditi, ampak preveriš pa vseeno lahko.
sulc je napisal/a: |
Pa še to: imel sem nastavljeno na ročno posodobitev. Nisel preizkusil ostalih možnosti (mislim da so še tri).
Ima to kaj vloge ? (računalnik ni moj, oziroma ga nimam doma, tako da ne moram kar poskušati) |
Odkar sem imel jaz ta problem je minilo ze kar nekaj časa, vmes sem pred kakim mesecem sistem postavil na novo in od takrat teh težav nimam. Posodabljanje imam nastavljeno na avtomatski download stem da imam jaz kontrolo nad časom instalacije (druga opcija). Edino, kar mi trenutno pade na pamet, da sem pri trenutno delujoči instalaciji naredil drugače je, da nikoli nisem šel na spletno stran Windows Update, ampak močno dvomim, da to igra kakšno vlogo.
Do prvega prispevka v tej temi sem bil prepričan, da je težava res bila na microsoftovih serverjih in da so jo že odpravili, sedaj pa nevem več kaj naj si mislim. Sem pa 100% prepričan, da pri meni ni bil razlog kakšen virus, saj sem takrat dvakrat zapovrstjo sveže inštaliral windowse, pred tem pa tudi formatiral diske. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sulc Član

|
Objavljeno: Tor Jan 02, 2007 11:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zadeva je na puncinem računalniku. Kar sem sam nalagal, mislim da ni nič v beta verziji. Možno pa je, da ima *msn* programje kake beta verzije. Sistem sem postavil kot vsakega drugega, le s to razliko, da drugje nisem zasledil tega problema. Rešitev sem iskal z odstranjevanjem antivirusa, firewalla, raznoraznih mrežnih nastavitvah, reinstalaciji gonilnikov za mrežno kartico itd.
Sedaj me zanima še, če bi problem izginil tudi pri nastavitvi statičnega ipja. Vendar tega ne morem stestirati na T2jevi opremi. Mogoče kdo ve, kako se dostopi v T2jev ruter ? _________________ LP Aljaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Umnik Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52 Prispevkov: 958 Aktiv.: 4.03 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sre Jan 03, 2007 4:07 am Naslov sporočila: |
|
|
sulc je napisal/a: |
Mogoče kdo ve, kako se dostopi v T2jev ruter ? |
Pojma nimam... Oziroma: težko
Grem danes ali jutri do T-2, na Brnčičevo, v skladišče. Če kaj pametnega oz. uporabnega izvem, sporočim...
Drugače pa imam posodabljanja izklopljena, opozorila pa vsa izklopljena. svchost ne dela panike, vklopljenihpa je 6 procesov svchost.exe po defaultu. Imam T-2.
Še nikoli nisem in nikdar niti ne mislim posodabljati WinXP preko Win Update. Naloži frišno kopijo, SpyBot, antivirus (NOD) in pošten firewall (Kerio). Potem imaš mir... Leta.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.65 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Sre Jan 03, 2007 1:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nujna zadeva je, da se naloži vse update of mikrosofta. Brez njih delovanje sistema ni v redu, ne glede na firewalle in antivirusne programe.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Umnik Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52 Prispevkov: 958 Aktiv.: 4.03 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Čet Jan 04, 2007 11:41 am Naslov sporočila: |
|
|
Morda, vendar sam nekako ne morem nalagat kar neke popravke, za katere se mi niti približno ne sanja kaj delajo. Duša mi ne pusti
Če kaj ne dela, zadevo popravim "na roke"... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni