|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
jereb Član

Pridružen-a: Pon 28 Feb 2011 12:15 Prispevkov: 17 Aktiv.: 0.10 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Feb 28, 2011 12:19 pm Naslov sporočila: Technics SU-Z1 |
|
|
Pozdravljeni!
Lastim si ojačevalec Technics SU-Z1, je že kar stara zadeva vendar je do nedavnega še dobro delovala. Sedaj se pa pojavlja problem da levi zvočnik ne dela, oz na trenutke celo dela. Ne vem kej bi lahko bila napaka, se splača menjat celi čip ali je lahko tudi kaj drugega? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.65 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pon Feb 28, 2011 1:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lahko je marsikaj - od slabega kontakta na potenciometru za glasnost, če ima rele na izhodu za zvočnike je lahko slab kontakt na releju, lahko je kje mrzel lot, kakšen suh elektrolit... takoj na slepo gotovo ne menjaj čipa. Pojdi lepo po vrsti. Npr .vzemi neke slušalke in poslušaj signal od vhoda proti izhodu in boš videl kje se izgubi. Samo če boš to delal raje izklopi zvočnik iz izhoda. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jereb Član

Pridružen-a: Pon 28 Feb 2011 12:15 Prispevkov: 17 Aktiv.: 0.10 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Mar 04, 2011 9:44 am Naslov sporočila: |
|
|
Prav imaš, sem ga malo stresel in res se nekje nekaj prekinja. Sem ga odprl in če se bom lotil razstavljanja me zanima če se splača menjat elektrolitske kondenzatorje glede na to da je ojačevalec star nekje 25 let. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kvizko Član

Pridružen-a: Čet 08 Okt 2009 20:58 Prispevkov: 381 Aktiv.: 1.99 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pet Mar 04, 2011 10:06 am Naslov sporočila: |
|
|
Če si do sedaj vztrajal z njim pomeni, da si bil zadovoljen nakar pomeni, da se ti izplača menjat elkote...niso velik strošek...in boš užival še nadaljnih 25 let  _________________ LED je prihodnost! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni