www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

TV SAMSUNG

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
boco
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42
Aktiv.: 3.87
Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 02, 2007 9:49 pm    Naslov sporočila:  TV SAMSUNG Odgovori s citatom

Lep pozdrav.
Do danes je delal dokaj dobro. Nekaj okvar in tako naprej, ampak se ne mislim več ubadati z mojim Samsungom. Sicer tema bolj spadala med oglase a ker ne postavljam cene bo kar tukaj. TV, ki je sedaj v okvari (sam se je ugasnil in rahlo je posmrdelo), dam najboljšemu ponudniku, se pa nahajam v Kranju. Hkrati pa postavljam še vprašanje vam. Družinski posvet je odločil, da gremo v nabavo tega :

http://www.enaa.com/oddelki/avdioVideo/izd_1019_612509_Philips_LCD_TV_sprejemnik_32_PF

ali pa tega :

http://www.enaa.com/oddelki/avdioVideo/product.asp?dept_id=656&pf_id=609547

Seveda bi rad slišal za katerga bi se odločili vi kot strokovnjaki ali se vam zdi, da v bistvu ni nekih hudih razlik.
HVALA za kakršnokoli mnenje...čimprej.

Boco

p.s. Moderatorji, upam, da ne kršim preveč pravi glede reklamiranja

IMG_1129.JPG
 Opis:
TV Samsung , diagonala 71cm. SLAVA MU :-)
 Velikost datoteke:  479.6 KB
 Pogledana:  6 krat

IMG_1129.JPG

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.65
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 03, 2007 11:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem precej razmišljal in si ogledoval TVje. Mislil sem vzeti LCDja (37"), pa sem si premislil. Verjetno bom vzel kar ta model: http://www.mimovrste.com/katalog/product.php?product_id=1350040114&mid=2537 (link je izbran slučajno)
TV ima katodno cev, je pa izredno ploščat. Glavna prednost je v tem, da je ekran dimenzije 4:3, kar omogoča normalno gledanje TV programa. Navadna TV slika, ki še vedno prevladuje (in še nekaj časa bo), se na 16:9 ekranu ne da prikazati v kullturni obliki. Ker ne gledam DVDjev, format 16:9 ni uporaben. Pa še cena je bistveno nižja od LCDja.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audio
Član
Član

Pridružen-a: Čet 19 Maj 2005 8:30
Aktiv.: 0.61
Kraj: kp

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 03, 2007 11:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sony
Nazaj na vrh
boco
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 04, 2007 8:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je že SONY Laughing

Zaenkrat zadovoljen.Določeni kanali izgledajo malo slabše, zaradi kvalitete signala.

A ne rabi noben Samsunga za rezervne dele.
LP
Boco
Nazaj na vrh
trobida
Član
Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13
Aktiv.: 5.41
Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 05, 2007 7:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Boco, Sonyjev televzizor se mi zdi primeren. Kaj pa kakšno, ki ima zraven vgrajen še disk Confused ?

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
boco
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 06, 2007 8:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

In začela so se postavljati vprašanja.
Ob nastavitvah analognih kanalov sem ugotovil, da ima TV SOY Bravia, ki sem ga nabavil možnost nastavitve digitalnih kanalaov. V kabelskem omrežju kjer imam priklopljen TV je tudi digitalna televizija. Zakaj moj TV ne najde nobenega od kanalov. A ima kdo izkušnje s tem? Ali je potrebno dodati Setup Box, ali bi to funkcijo moral opraviti DV3. Prebral sem navodila, ki so priložena a ni podrobnega opisa. Piše samo, da je DIGITAL možen only in areas with digital broadcasting. Glede na to, da naš ponudnik to omogoča bi zadeva morala delovati ali...?
Prosim za kakršen koli nasvet.
Že vnaprej HVALA
LP
Boco
Nazaj na vrh
fricky
Član
Član

Pridružen-a: Pon 22 Sep 2003 15:37
Aktiv.: 1.09
Kraj: Ribniško Pohorje

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 08, 2007 4:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali ni digitalna kabelska posebej plačljiva, glede na paket katerega gledaš? Mislim da je v tem trik, da ti "spustijo" le paket ki si ga plačal. Najboljše preverit pri tvoji lokalni kabelski
Nazaj na vrh
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.78
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 08, 2007 5:36 pm    Naslov sporočila:  re: Odgovori s citatom

Ko ste ravno pri TV jih , jaz imam tega ki ga je jur predlagal
http://www.mimovrste.com/katalog/product.php?product_id=1350040114&mid=2537 sicer sva ga kupila Big Bangu v Kočevju za zdi se mi 110 k sit.
TV je precej dober kar se slike tiče (DVD , kabelska Telmach pa je nekam zrnata , kot pač vse kabelske - sosed pa ima isto na T2 pa tudi ni nič boljša ( verjetno isti source slike kot kabel , veliko boljša je slika na nemških kanalih ( Pro7,VOX,RTL....in Discoveryih).
Možnost je nastavljati prav vse kot pri LCDju , dinamiko slike , zvoka ( menujska elektronika je praktično ista ). Edino kar me res MOTI je rahlo brnenje kadar je zvok minimalno glasen (recimo zvečer ko grejo ostali spat jaz pa še malo potegnem , baje pa da imajo to lastnost vsi 100Hz ekrani )
Za LCD se nekako nisem mogel odločit ker sem imel ravno takrat probleme s monitorjem Samsungom 940B in so mi morali zamenjat ekran po 6 mesecih ( pohvala servisu 5 dni skupaj s poštnino iz Mb)

Mi pa podoben Samsung kot ga ima BOCO samo manjši (21'' , stereo) brez problema teče od leta 1993 . Ekran z black matrix pa je še vedno živ oster in bp,
tako da kar ostajam pri samsungu

boco
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 08, 2007 5:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

NO, kot sem že omenil, je mene omenjeni televizor rahlo razočaral. Takrat, ko sem ga kupil sem odštel lepe denarce za njega in potem po enem letu ......vertikala. Zamenjal čip in naslednje leto mir. No tako se je dogajalo vsako leto. Zdržal je edino zadnji dve leti, ko sem na čip za vertikalo dodal še en hladilnik. Sedaj je šlo pa nekaj drugega. tako sem imel dober razlog za nabavo novega TV -ja Wink . Sicer je slika še do zadnjega bila OK.
Še vedno ponujam Samsunga ( v okvari)...izklicna cena 10.000 SIT Very Happy .
LP
Boco
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni