|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.57
|
Objavljeno: Ned Jan 14, 2007 11:45 pm Naslov sporočila: Delovanje SAR oz. D/S ADCja |
|
|
Imam zelo prakticno vprasanje: rad bi opravil meritev analognega signala (torej pretvorbo v digitalno obliko) s cimvec biti. Glede na ceno in parametre - ne potrebujem superhitre pretvorbe, ampak cimbolj tocno, a razumno hitro - se zdijo delta-sgima A/D konverterji najboljsa izbira, a mi nacin delovanja povzroca dvome, zato torej tudi vprasanje:
SAR ADCji imajo vgrajen sample-and-hold na vhodu. Ali imajo delta-sigma ADCji tudi vgrajen sample-and-hold ali mora biti signal stabilen (na istem nivoju) ves cas pretvorbe ?
Stvar, ki bi jo rad izvedel, je naslednja: rad bi imel ADC, ki asinhrono (neodvisno od notranje ure) takoj ob signalu za zacetek pretvorbe po minimalnem delayu opravi sample-and-hold in potem lahko porabi skoraj poljubno dolgo casa (recimo 100 samples/second je povsem sprejemljiva hitrost, 500 sp/s bi bilo odlicno) za obdelavo podatka. Podatek se bo (tako je moje pricakovanje) spremenil izredno hitro, zato je kljucno, da se vmes "latcha", torej spravi v SaH. Kolikor je meni znano, D/S ADC opravlja pretvorbo na spreminjajocem-se signalu, cesar ne znam dobro uskladiti v moje razmisljanje o celotni aplikaciji. Potrebujem karseda veliko bitov konverzije (vsaj 16, dobro bi bilo 18-20, 24 bi bilo res idealno) v "hobby" ohisju, po moznosti kar DIP; to ponujajo samo D/S ADCji.
_________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.70 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Jan 15, 2007 10:09 am Naslov sporočila: |
|
|
Opisano v priponki.
Jur
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
AN801.pdf |
Velikost datoteke: |
163.13 KB |
Downloadano: |
14 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni