|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ahaf Neznanec

Pridružen-a: Sob 19 Avg 2006 10:50 Prispevkov: 3 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Pet Jan 19, 2007 11:27 pm Naslov sporočila: Motenje signala GPS |
|
|
zanima me ali je možno motiti signal gps !
zadeva je takšna v firmi nameravajo v vse avte vgraditi sledilnike kje se nahajajo
Včasih pa je zadeva zelo moteča če imaš naprimer kako vožnjo za katero pa naj bi šef ne vedel!!!!
ali obstaja kaj takega da bi takrat motil ta signal (gps)???
inpulse@volja.net |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.01 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Pet Jan 19, 2007 11:31 pm Naslov sporočila: Re: motenje signala |
|
|
ahaf je napisal/a: |
zanima me ali je možno motiti signal gps !
zadeva je takšna v firmi nameravajo v vse avte vgraditi sledilnike kje se nahajajo
Včasih pa je zadeva zelo moteča če imaš naprimer kako vožnjo za katero pa naj bi šef ne vedel!!!!
ali obstaja kaj takega da bi takrat motil ta signal (gps)???
inpulse@volja.net |
Grdi nasveti mi niso najbolj všeč, če pa spraviš GPS anteno v Faradayevo kletko šef ne bo vedel, kje si...bo pa vedel, da si nekaj ušpičil! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.62 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Pet Jan 19, 2007 11:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, ampak ponavadi so te antene precej dobro skrite...
Tile GPS/GSM sledilniki so kar pametni in so zagotovo na nek način proti temu zaščiteni (npr. mogoče da ti ob prenehanju jamm-anja signala pošlje na server informacijo o tem, koliko km si prepeljal in podobno - namreč te naprave se ponavadi poveže z računalnikom in senzorji v avtu... ).
Se ti ne zdi, da bo huje, če šef vidi, da nekaj skrivaš? _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.01 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Sob Jan 20, 2007 12:07 am Naslov sporočila: |
|
|
Kilometre bo videl v vsakem primeru, vendar ne bo vedel, kje so odpeljani  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.07 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sob Jan 20, 2007 12:12 am Naslov sporočila: |
|
|
ahaf, priporočam ti, da se zaposliš pri samem sebi (s.p.) in potem boš s šefom verjetno precej lažje razčiščeval stvari pri katerih imaš sicer dvojna merila.
Temo sem premaknil iz rubrike elektronika sem, ker tja resnično ne sodi ! _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

|
Objavljeno: Sob Jan 20, 2007 12:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Zanimiva je psihološka plat take kontrole. Šefi z njo dosežejo ravno nasprotno od želenega. Delavec mesece in mesece plodnega dela zgubi na račun razmišljanja, kako bi prelisičil napravo. In vedno mu uspe . |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6732 Aktiv.: 28.42 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Sob Jan 20, 2007 8:10 am Naslov sporočila: |
|
|
V nekaterih primerih je kontrola delavca bolj kot ne stranski produkt, ki ga takšna sledilna naprava omogoča. Signal GPS naprave je seveda možno onemogočiti. Se pa v tem primeru lahko zgodi, da bo programska oprema namenjena sledenju zganjala precej panike. Vprašanje je, ali ne boš s tem dosegel ravno nasprotno od željenega.
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ahaf Neznanec

Pridružen-a: Sob 19 Avg 2006 10:50 Prispevkov: 3 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Sob Jan 20, 2007 11:45 am Naslov sporočila: |
|
|
ja saj to me zanima saj ne da bi hotel goljufati samo nekaj da lahko naredim da me ne kontrolirajo.Saj veste tista žilica ki ti ne da miru .
hvala za odgovore!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boco Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42 Prispevkov: 919 Aktiv.: 3.88 Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Jan 20, 2007 1:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hmmm, ahaf, ne razumem te najbolje. Če imaš čisto vest se ne rabiš bati kontrol in le ta ti ne bi smela iti na živce. Ponavadi je bolje, da si odkrit in šefu poveš, da pač moraš nekam še skočit. Verjamem, da bo bolj razumel to kot pa prikrivanje, kje si bil. Sicer nisem nek hud zagriženec in pristaš šefov, ampak, če bi delal pri meni bi te ob prvem prikrivanju odpustil, če bi pa rekel, da pač moraš zasebo urediti neko stvar bi ti vsekakor dovolilo. Ob tem seveda ne sme trpeti delo, ki je v službi na prvem mestu. Raje svojo energijo vloži v delo pa verjami, da bo tudi več razumevanja iz strani šefov.
LP
Boco |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 21.00 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sob Jan 20, 2007 2:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tole me spominja na ubijalske poglede delavcev v neki majhni proizvodnji, ko sem pred leti montiral nadzorne kamere.
Po besedah lastnika te proizvodnje se je že v enem mesecu poznala +25% razlika v produktivnosti in precejšnjem zmanjšanju okvar na strojih ... še najbolj v nočni izmeni.
@ahaf, v tvojem primeru bo najbrž podobno ...
Res se da vse prinest naokoli, ampak ta sistem ni tako enostaven kot npr. stare ure za "štemplanje" ob prihodu/odhodu na delo, kjer ti je sodelavec lahko poskrbel za dan plačanega dopusta s prevozom in malico vred.
Drugače pa sem tudi sam delal 15 let pod kamerami v proizvodnji. Od začetka je res nelagoden občutek, ampak ko se navadiš in delaš tisto za kar si plačan ni več problem.
Kasneje so se kamere izkazale celo kot plus, ker sem z njimi šefom dokazal nekaj neutemeljenih očitkov na račun vzdrževalcev. Bumerang efekt ...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

|
Objavljeno: Sob Jan 20, 2007 2:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
A ni potrebno pri nas v Sloveniji za osebno uporabo službenega vozila celo plačat državi davkov, pa še omejitve so v številu km!? _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.71 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Jan 22, 2007 11:02 am Naslov sporočila: |
|
|
GPS napravo lahko onemogočiš (blokada antene, motilni signal, izklop sledilne naprave,...). V vsakem primeru pa se bo pojavila razlika v kilometrih med števcem in med tistim, kar je zapisal GPS do takrat, ko še ni bil onemogočen.
Poleg tega ne veš, če nima avto vgrajeni dve napravi...
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.58
|
Objavljeno: Pon Jan 22, 2007 11:07 am Naslov sporočila: |
|
|
... in kaj HW (logger) pocne takrat, ko ne odcita nobene smiselne lokacije Kot so napisali ze zgoraj, je ideja o motenju sila slaba ob tako malo informacijah. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.71 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Jan 22, 2007 5:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Še nisem poizkusil, kaj oddaja na com port GPS z zakrito anteno. Verjetno pa nekaj takega kot: $GPGSV (GPS Satellites in view) napolnjen z ničlami (ni vidnih satelitov). Logger bo to zabeležil.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

|
Objavljeno: Pon Jan 22, 2007 8:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Saj tisto ponavadi niso samo loggerji ampak malo kompleksnejši sistemi, povezani z GSM enoto, ki vse podatke v živo pošilja na server. _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni