www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Sansui AU-9900
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.91
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 17, 2007 2:21 pm    Naslov sporočila:  Sansui AU-9900 Odgovori s citatom

Ima mogoče kdo načrt za ta ojačevalec?Na google sem našel,a za načrt je treba plačat.
Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.59
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 17, 2007 3:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Naključje? Ravno sem šel na forum poslat sporočilo, kje dobit načrte za ojačevalec Sansui A-60...
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
andrejj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 17, 2007 7:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanimivo je da ta očevalec je dosti na Google.Pa še na Ebay dobro prodaja.Za načrt pa mislim,da bo težko.Glavno da sem uspel popraviti.Ker kolega ni uporabil dve leti in letos je hotel posušati.Pa je bil fuč en elektr.kondenzator,sem raje vse zamenjakl.
Lp
Nazaj na vrh
NeoTO
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 17, 2007 7:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Največji problem pri našem je to, da prihaja do precejšnjih popačenj zvoka, kar v starih dobrih časih ni delal. So krivi kakšni elektroliti tudi za to? Kakšna je ponavadi diagnoza pri popačenjih.
Na faksu nas sicer šopajo s teorijo o tem in onem, toda žal nimam pojma kje bi se lotil pri takšnih zadevah.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
andrejj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 17, 2007 9:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Žal nimam s tem izkušnje.Ko sem dobil v popravilo ,je precej tiho delal.Ko sem vzel ven tiv,sem opazil da je en elektrolit prebil.Mogoče bo kdo svetoval.
Lp
Nazaj na vrh
rajko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jun 2006 20:09
Aktiv.: 0.42
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 17, 2007 10:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V čem pa sploh je problem?
Nazaj na vrh
sulc
Član
Član

Pridružen-a: Pet 28 Jan 2005 20:34
Aktiv.: 1.99

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 17, 2007 10:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri starih ojačevalcih so pogosti 'mrzli loti'. Malo ga vizualno preglej.
andrejj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 18, 2007 1:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To sem tudi računal.Ko sem zamenjal in še pogledal pod lečo lote na tiv,ki pa niso lepi.In sem vse lote še spajkal.
Nazaj na vrh
Hi-End
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 11:51
Aktiv.: 1.20
Kraj: Višnja Gora

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 18, 2007 3:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Povprašaj fante na audiokarma, tam so fanatiki za Sansui komponente Smile

http://audiokarma.org/forums/forumdisplay.php?f=39

lp, Leon.

jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.65
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 18, 2007 3:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Star lot na tiskanini, ki zgleda slabo, je najbolje odstraniti. Z pumpico za lot, ali z pletenico za odstranjevanje lota. Če se kontakte samo polota (ali doda nov lot), ostanki starega lota še vedno otežujejo dober kontakt. Star lot je slab predvsem zato, ker je oksidiran. Temperatura pri spajkanju ni dovolj visoka za razbijanje oksida.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NeoTO
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 18, 2007 8:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ok, mi lahko iz tega screenshota kaj poveste?
Rdeči je 'zdravi' kanal, moder pokvarjen. Oba sta obremenjena z enakima paroma zvočnikov. Ta razlika je opazna samo v nižjih frekvencah, pri višanju frekvence, se tisti dodatni hribček pomika v desno, dokler se ne zlije v lep sinus.
Pri glasbi pa je tako, da basi čisto zabijejo pokvarjen kanal in potem rabi nekaj časa, da se pobere in sploh da kaj od sebe.
Je to kakšna poznana okvara? Nekaj podobnega smo sicer delali na vajah, kjer smo ojačevali signal, ki je zabijal čez kolektor in je bil rezultat precej podoben...

razlika med kanali.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  260.27 KB
 Pogledana:  11 krat

razlika med kanali.JPG

sulc
Član
Član

Pridružen-a: Pet 28 Jan 2005 20:34
Aktiv.: 1.99

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 19, 2007 12:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preveri negativno periodo ojačanja tega kanala vseskozi do vhoda. Nekje je mrzli lot.
NeoTO
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 20, 2007 2:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem preveril in nič našel. Vse lote sem še enkrat precinill in na izhodu ni razlike!
Djurodrljaca
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 16:31
Aktiv.: 1.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 20, 2007 2:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede na sliko bi lahko rekel, da so 3 možni problemi:
- lahko da je vhodni signal je prevelik
- lahko da se je premaknila delovna točka
- lahko da je preveliko ojačenje

Kako pa bi to preveril pa ne vem, ker nimam sheme ojačevalnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
NeoTO
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 20, 2007 2:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hja, do istih ugotovitev sem tudi sam prišel. Ne mislim pa plačevat oz. nakupovat shem na internetu... Bom še na prej omenjenem forumu malce pogledal. Nekako se mi pa zdi, da niso ravno elektroniki tam.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni