|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
noname Član

Pridružen-a: Tor 28 Nov 2006 19:10 Prispevkov: 222 Aktiv.: 0.98 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Apr 01, 2007 5:39 pm Naslov sporočila: Seminarska naloga |
|
|
Pozdravljeni ker v šoli potrebujem seminarsko nalogo oziroma govorni nastop na temo polprevodniki me zanima če ima kdo od vas kakršno koli gradivo na to temo. Ter če bi mi kdo bil pripravljen napisat kaj bi vse pod temo POLPREVODNIKI moral omeniti.
Naprej se vam lepo zahvaljujem ter se opravičujem da za to tečnarim na forumu.
LP  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dkone Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53 Prispevkov: 2116 Aktiv.: 9.51 Kraj: Krško
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
noname Član

|
Objavljeno: Ned Apr 01, 2007 6:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Heh še hodim v 1 letnik elektro imamo EVN ... in smo tud jemali ... saj osnove vem ... diode triaki ... tranzistorji ... integrirana vezja itd...
Vendar me zanima vaše mnenje kaj bi v takšnem govornem nastopu omenil predstavljam si da bi začel z zgodovino popolprevodnikov vse tam od elektronk dalje pa do prvega tranzistorja itd...
PS: tiste linke google pa to sem že videl vse videl... sem že kar dosti pogledal na interentu samo zanimalo me je vaše mnenje.
Ali ima kdo kakšen bolši predlog ?
LP  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dkone Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53 Prispevkov: 2116 Aktiv.: 9.51 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Ned Apr 01, 2007 6:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
To pa je odvisno od seminarske, kakršne ti je zadal profesor. Npr.: jaz bi dal kot prvo zgodovina,kaj je polprevodnik,iz česa je sestavljen,prednosti,delitev,dioda,triak,ledica,tranzistor,....malo opisal stvar,karakteristike,itd... Tega bi bilo za cca 10strani če ne več. Zberi vso literaturo,jo malo preštudiraj ,kaj je uporabnega in veselo na delo.
In ne me vikat.
lp,denis
Nazadnje urejal/a dkone Ned Apr 01, 2007 6:29 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
noname Član

|
Objavljeno: Ned Apr 01, 2007 6:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za predlog , vem da je veliko napisanega. Bom se spravil pa skupaj zbral pa naredil da se čimprej naučim pa rešim to zadevo. Rabim tako samo toliko da je za 5 min govora. Ter se moram na pamet naučit pa predstavit
Bo že glavno da je lahko tema nastopa ELEKTRONIKA ker hodim na takšno šolo me stvar zanima itd... se mi zadeve nebo teško naučit napamet ker veliko osnov o dani temi že tako ali tako vem.
PS: dkone saj bi vedel na kakšen način bi zadevo predstavil , saj imamo kot si rekel EVN vendar če bi ti vedel kako je z profesorom ki nas to uči jaz vem o tej zadevi veliko več kot sošolci pa smo na istem nivoju le da mene stvar bol zanima kot nekatere , se pač najdejo profesorji ko jim ni do predavanj
Kar pa se tiče vikanja pa sem navajen tako pisat ker vem da je kar nekaj starejših ljudi na forumu heh
Hvala za odgovore
LP  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mujo Član

Pridružen-a: Ned 02 Jan 2005 19:24 Prispevkov: 746 Aktiv.: 3.15 Kraj: MB
|
Objavljeno: Ned Apr 01, 2007 6:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po mojem bi bilo zelo dobro če bi imel bolj praktično zastavljeno seminarsko.
Npr, malo zgodovine (ampak res malo), osnove delovanja (tudi malo), potem pa opis tranzistorja, diaka, triaka, ... ter pri vsakem povedano kaj je to, kako se uporablja (primer uporabe) ter karakteristike.
Take seminarske so za moj okus najboljše. Čim manj nakladanja, ter čim več kako se uporablja in glavne značilnosti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
noname Član

|
Objavljeno: Ned Apr 01, 2007 6:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se strinjam takšne imam tudi sam najrajši, zato sem zastavil vprašanje da vidim kaj menite ostali. Zgleda da se bom jutri po šoli najverjetneje spravil pred računalnik pa si to zadevo skupaj sestavil. Podatkov imam dovol le še sestavim ter se naučim in bo  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni