|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
borber Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40 Prispevkov: 3111 Aktiv.: 13.13 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sob Jan 27, 2007 6:34 pm Naslov sporočila: Pletje na VF način |
|
|
Članek opisuje mikrovalovni oddajnik za pletje. Avtor je Matjaž Vidmar.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bungee Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49 Prispevkov: 1479 Aktiv.: 6.24 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Jan 27, 2007 10:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bober .... pletje? od kod ti ta izraz weed = plevel
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.23 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Jan 27, 2007 11:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najverjetneje v Slovenskem pravopisu, ali v SSKJ. Beseda izhaja iz glagola pleti (plevel, njivo, vrt.....) Temu početju, pa se lepo po "Kranjsko" reče pletje.
lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40 Prispevkov: 3111 Aktiv.: 13.13 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Ned Jan 28, 2007 7:24 am Naslov sporočila: |
|
|
Kaj je weed killer? To je ubijalec plevela. In kaj počnejo s ubijalcem plevela, plevejo. Zato pletje.
@bungee
namaži si koleščke. Nisem Bober ampak borber.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.05 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Ned Jan 28, 2007 9:11 am Naslov sporočila: |
|
|
Pri nas na štajerskem pa plejemo. Po tem delu pa gremo domov iz pletve. Pa saj nismo slavisti. Jaz tudi prvi trenutek nisem razumel za kaj gre, sem pa razbral iz Vidmarjevega pisanja.
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bungee Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49 Prispevkov: 1479 Aktiv.: 6.24 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jan 28, 2007 1:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
borber je napisal/a: |
Kaj je weed killer? To je ubijalec plevela. In kaj počnejo s ubijalcem plevela, plevejo. Zato pletje.
@bungee
namaži si koleščke. Nisem Bober ampak borber. |
Mea kulpa 2x.
Mi je malo nerodno, ampak sem moral pogledat angleški članek, da sem ugotovil za kaj sploh gre. Glagolnika od pleti, pa nisem pričakoval. Morda bi bilo bolje napisati odstranjevanje plevela bi vsaj takoj vedel o čem gre.
No pa da se vrnem na zaj na temo. Sam odstranjevalec/uničevalnik plevela se mi zdi malo nevaren in vprašljiv. Kolikor sem videl gre za pretirano veliko mikrovalovno pečico, ki "skuha" vse kar je pod njo .... plevel, kulturne rastline, črve itd. Saj ne da bi zagovarjal voluharje in podobno, ampak tak način smrti se mi zdi pa grozljiv....
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1714 Aktiv.: 7.23 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Ned Jan 28, 2007 1:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Aja...a s herbicidi, ki jih črvi mimogrede zaužijejo in s tem morda zastrupijo tudi ptiče, ki jih papcajo pa ni nič narobe? Da ne govorim še o ostalih možnih onesnaževanjih (podtalnica...itd). Res je, da je vse pod tem "kuhano", a trajnejših posledic naj nebi bilo...ko je kuhano, je kuhano.
LP Gorazd
_________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.57
|
Objavljeno: Ned Jan 28, 2007 2:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
1: Kje pise, da moras uporabljati herbicide ? Pri nas na vrtu jih recimo ni, pa stvari zrasejo cisto v redu (vkljucno s plevelom).
2: V zemlji je cel kup koristnih stvari (dezevniki in podobno). Avtor se (po hitrem preletu clanka) sploh ne dotakne vpliva nanje. Zdi se mi, da je "kolateralna skoda" vecja od koristi.
_________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.70 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Jan 29, 2007 10:03 am Naslov sporočila: |
|
|
Med pletjem se sosedje čudijo, zakaj jim ne deluje wireless. Po pletju pobereš (za kosilo) še sveže skuhane črve, gliste, mravlje, polže, voluharje in podobno.
Jur
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.00 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Tor Jan 30, 2007 12:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po novem sitnega soseda ne povoziš s traktorjem ampak ga slučajno skuhaš
Malce nevarno se mi zdi vse skupaj, ker so ljudje navdušeni nad zlorabo česarkoli.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bungee Član

|
Objavljeno: Tor Jan 30, 2007 1:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če pa napravo postaviš nad zabojček krompirja, pa imaš po petih minutah kuhan krompir ... in to kar cel zabojček
s55m: jao sem že začel dobivati napačne ideje ..... naprava je v bistvu HERF in če ti sosed najeda s preglasno glasbo ... električne naprave pa načeloma ne prenašajo najbolje visokoenergijskih RF .... uh uh ... rajš ne mislim naprej
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.70 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Tor Jan 30, 2007 1:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če bi napravo usmeril v zrak, bi lahko sesul kakšen satelit...
Jur
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bungee Član

|
Objavljeno: Tor Jan 30, 2007 1:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
No ja še vedno velja kadrat razdalje ..... tako da moč kaj hitro pade .... ampak meter do dva
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.05 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Tor Jan 30, 2007 2:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
jur je napisal/a: |
Če bi napravo usmeril v zrak, bi lahko sesul kakšen satelit... |
Ja na tiste, ki letijo dovolj nizko bi sigurno delovalo.
par metrov
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

|
Objavljeno: Tor Jan 30, 2007 4:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na sliki je videti, da je potrebno weed killer upravljati previdno od daleč z prstom na tipki za izklop.
Pri teži in velikosti naprave, bi bilo dovolj, če bi samo zapeljal čez plevel (brez mikrovalov), pa bi ga zatrlo.
"...a three-phase 400 V AC, 50 kVA generator was selected as the power source. The generator was driven by a tractor engine,..." Zelo energetsko potraten način za odstranjevanje plevela. Če bi nataknili horn anteno na kol, pa privezali na traktor, bi dobili energetsko precej bolj učinkovito sredstvo za izkopavanje plevela. Z nafto, ki jo porabi agregat za mikrovalove, bi lahko zatrl kakšen hektar plevela.
Jur
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
7.88 KB |
Pogledana: |
6953 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni