|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
bonny Član

Pridružen-a: Tor 09 Jan 2007 19:43 Prispevkov: 268 Aktiv.: 1.19 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Pet Feb 09, 2007 12:12 pm Naslov sporočila: LPC2378 (in drugi) Timing |
|
|
Zivijo...
Ima morda kdo podatek koliko casa porabi posamezna instrukcija?
Moram napisat casovno zelo obcutljivo rutino pa sem opazil da se posamezne instrukcije ne izvajajao z enako hitrostjo.
za primer sekvenca NOP NOP NOP NOP NOP NOP vzame enako casa kot
LDR R1,[INTERNI RAM] STR R1,[INTERNI RAM]
Najprej sem mislil da je bil problem GPIO ker sem kopiral iz porta v ram pa je cist enako tudi iz rama v ram (kar isti naslov) Sam za vsak ukaz pa res nebi z osciloskopom in frekvencmetrom timinga iskal. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Roadracer Član

Pridružen-a: Ned 16 Okt 2005 18:41 Prispevkov: 482 Aktiv.: 2.03 Kraj: LJ/Litija
|
Objavljeno: Pet Feb 09, 2007 12:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glede na to da je časovno zelo občutljiva bi bila mogoče rešitev operacijski sistem. Potem bi delal preko shedulerja in bi bila zadeva lažja. Vse je vezano na takt procesorja tako da točno veš kje si. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bonny Član

|
Objavljeno: Pet Feb 09, 2007 2:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hoj...
Ne bo slo. Moram generirat signale v MHz podrocju. Gre za cca 50 ukazov ki se morajo izvrsit v meni znanem zaporedju in pravilnih casih. In enostavno ni "casa" za se nek operacijski sistem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.59 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Pet Feb 09, 2007 2:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uporabi simulator ali debugger in poskušaj, dokler ne dobiš pravih časov... _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40 Prispevkov: 1477 Aktiv.: 6.31
|
Objavljeno: Pet Feb 09, 2007 4:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Si preprican, da si se lotil na pravi nacin? Generiranje signalov v MHz obmocju je za kaksen FPGA, CPLD ne pa mikro. ARM ima ukaze, ki se izvajajo razlicno dologo, deterministicen odziv pa moti tudi cevovod. Starejsi procesorji imajo GPIO priklopljen se na APB, ki je sploh pocasen. Vse skupaj precejsna latenca.
Uporabi timer interupt kot FIQ. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bonny Član

|
Objavljeno: Pet Feb 09, 2007 8:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja FPGA spila. Sam sem poleg rabil se mikrokontroler ker je bil sam FPGA pac preneumen. Ni pa slo da bi dal v sam fpga se kaksen core procesor.
Sicer je pa videti da bo slo za to hitrost ki jo cem dobit. Nekaj osnovnih podatkov imam. Sama koda se izvaja dovolj hitro. Trenutno nastane problem ce bi rad poslal na port vzorec iz flasha ker je flash prepocasen in to skazi tok podatkov. Podatki iz rama pa gredo ok. Sam ker rabim ravno obratno (veliko podatkov in kratek program) bo verjetno najlazja resitev da se program izvaja iz RAMa (go ga uspem tja napisat :< ) podatke pa vlecem iz flasha. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 5 dni