|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
s57bic Član

Pridružen-a: Sre 17 Dec 2003 8:18 Prispevkov: 637 Aktiv.: 2.69 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Ned Feb 18, 2007 11:46 pm Naslov sporočila: Flip-Flop |
|
|
Prilagam fotografiji dveh vezij. Eno je bistabilni multivibrator, za drugo vezje še ne vem kaj je. Bom moral narediti reverzni inžiniring. Na njemu v sredini manjka nek element.
Vezji sta sestavljeni iz elementov narejenih v glavnem na Inštitutu za elektrozveze, kar precej desetletij nazaj. Tranzistorji so tipa GT71 in GT72 z oznako istega inštituta.
Zanima me, če je že kdo videl kaj takega in če ve kam to paše.
Po moje je to iz začetkov razvoja slovenske digitalne industrije. Pozna kdo koga, ki je okoli leta 1960 delal na tem Inštitutu ali na Kemijskem inštitutu. Na slednjem so delali prve slovenske tranzistorje.
Lp, Jože.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
153.14 KB |
Pogledana: |
11 krat |

|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
133.18 KB |
Pogledana: |
12 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.71 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Feb 19, 2007 9:47 am Naslov sporočila: |
|
|
GT71 je bil prvi tranzistor, ki sem ga kupil v svojem življenju .
Jur
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastiant Član

Pridružen-a: Čet 20 Jul 2006 11:43 Prispevkov: 1814 Aktiv.: 7.88 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pon Feb 19, 2007 10:36 am Naslov sporočila: gt71 |
|
|
To so bili prvi moji tranzistorji, ki pa jih nisem kupil / sem bil v Iskri na praksi /. Nekaj jih imam še danes.
_________________ LP Sebastian |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni