|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
gl83 Član

Pridružen-a: Pet 02 Mar 2007 12:01 Prispevkov: 20 Aktiv.: 0.09 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Mar 06, 2007 1:00 pm Naslov sporočila: TMER 100tič |
|
|
Danes se mal igram pa se tu in tam zaletim v 'zid'!
Kako naj zgleda koda, ki mi ob pritisku tipke1 sproži ledico1, ob pritisku tipke2 pa ledico2, ki pa mora utripat v nekem intervalu. Intreval bi rad dolocil s timerjem!
Ce ma kdo idejo, lepo prosim!
LP
goran
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gl83 Član

|
Objavljeno: Tor Mar 06, 2007 2:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
ok. malo bolj definiram, vklopim tipko se prizge led in se prizge druga led, ki utripa v intervali TOČNO ene sekunde. Vem napisat program kjer utripa ledica točno eno sekundo, in vem prizgat ledice, tudi dve naenkrat . PROSIM ce mi kdo lahko pomaga s kodo, ali kako drugace kako to zdruzit..
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trot Član

Pridružen-a: Čet 18 Jan 2007 20:25 Prispevkov: 1282 Aktiv.: 5.72 Kraj: glej fogl
|
Objavljeno: Tor Mar 06, 2007 2:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zakaj pa hočeš timer, a navadna pavza ni dobra?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gl83 Član

|
Objavljeno: Tor Mar 06, 2007 2:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
učim se
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bungee Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49 Prispevkov: 1479 Aktiv.: 6.24 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Mar 07, 2007 11:42 am Naslov sporočila: |
|
|
Napisat boš moral prekinitbveno rutino za Timer. Najprej boš določil kakšno bo delilno razmerje za ta timer in posledično boš iz tega dobil kako pogosto se pojavlja prekinitev. Ker bo to vrjetno hitreje kot je ena sekunda, boš v prekinitveni ruti štel kolikokrat se je le ta izvedla. In ko bo vrednost števca prava, potem izvedeš še dodaten del kode in po potrebi prožgeš ali ugasneš diodo, seveda ob pogoju, da je bila prej sprožena tipka.
Delilno razmerje za timer boš nastavil glede na frekvenco oscilatorja. Kar se pa tiče kako bo točna ena sekunda ... moral se boš potrudit, da bo vsaj približna. razen če boš imel frekvenco oscilatorja ravno tako, ki je lepo deljiva z 2 do ene sekunde (32768 kHz recimo).
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Olaf Član

Pridružen-a: Tor 14 Nov 2006 20:09 Prispevkov: 127 Aktiv.: 0.56 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Mar 07, 2007 8:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Živjo
V prilogi imaš *.asm, ki sem ga napisal, ko sem se sam ukvarjal s timerjem. Zadeva je napisana v asemblerju, upam da pomaga (prebereš jo lahko z notepadom). Napisano je kot da imaš namesto ene LEDice priključenih 7 - delal sem z LED segmenti.
Je pa dobro dokumentirano, tako da ne bos imel problemov razumeti, kaj se dogaja.
BTW - Bolj izkušeni lahko seveda popravijo, če sem kaj narobe naredil...
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
1 segment - utripa.rar |
Velikost datoteke: |
1.35 KB |
Downloadano: |
30 krat |
_________________ To mi deli! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 491 dni