|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
vizzzi Član

Pridružen-a: Tor 29 Apr 2003 14:37 Prispevkov: 45 Aktiv.: 0.19 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sre Mar 03, 2004 9:51 am Naslov sporočila: Monitor Acerview 76ie |
|
|
Pozdravljeni!
Imam en problem z omenjenim monitorjem, ki se vsake toliko časa sam od sebe ugasne. Včasih dela tudi cel dan brez problema, včasih pa ugasne že po 10min.
Ima kdo kakšno idejo, kaj bi lahko bilo narobe, preden se lotim razkopavanja?
Shema, bi tudi prišla prav.
LP Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
toshiba Član

Pridružen-a: Tor 21 Okt 2003 8:56 Prispevkov: 127 Aktiv.: 0.54 Kraj: Ljubljana - Šiška
|
Objavljeno: Sre Mar 03, 2004 1:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Živjo,
Včasih sem skrbel za veliko število teh monitorjev. Morem ti priznati da so ti monitorji gojišče mrzlih lotov, preveri tudi signalni kabel, včasih kdo porine škatlo do konca ob zid in takrat se konektor "zacvika" in pride do prekinitev v kablu. Če pa ti pred tem ko se ugasne "zacvili" ali "zacvrči" pa išči napako v VN delu. VN tansformatorji v teh modelih niso znani po kvaliteti.
To je par stvari, ki se jih spomnem, ki so največkrat povzročale težave, upam da sem ti pomagal.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vizzzi Član

Pridružen-a: Tor 29 Apr 2003 14:37 Prispevkov: 45 Aktiv.: 0.19 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pet Mar 05, 2004 9:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Na hladni lot sem tudi jaz najprej pomislil, vendar pa tudi po tem, ko sem vse prelotal, ni nič boljše!
Ko ugasne, je slišati samo izklop releja, vendar pa lučka na monitorju še vedno gori. Ko pa ga hočem ponovno prižgati, ga moram najprej ugasniti, nato pa prižgati. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.95 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pet Mar 05, 2004 9:45 am Naslov sporočila: |
|
|
Preglej trimerje tam okrog napajalnika. Sam sem imel nekoč podoben primer. Monitor mi je metalo v "stanje pripravljenosti" Težava se je včasih pojavila že kar ob vklopu PC-ja. S tistim trimerjem se je namreč nastavljal čas po katerim gre monitor v izklop, če ni signala. Pri tebi tudi obstaja možnost, da monitor "ne vidi" prisotnost signala s kartice. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni