www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

LPC2378 se ne odziva
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ciko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 27 Mar 2008 11:41
Aktiv.: 0.60
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 24, 2008 11:29 am    Naslov sporočila:  LPC2378 se ne odziva Odgovori s citatom

Živjo!

Malo površnosti in vse je narobe. V čem je težava?

Z ULINK2 poizkušam programirati LPC2378, vendar mi javi napako:

Could not stop ARM device!
Please check JTAG cable!

Error: Flash Download failed - Target DLL has been cancelled

Težava je nastala, ker sem v spremenljivko tipa const hotel zapisati vrednost. Nekajkrat se je sistem ustavil (zrušil). Sedaj sem odpravil napako (poizkusil na drugi plati).

Poizkusil sem že zagon procesorja v Bootloader način (P2.10 ob resetu LOW) in potem programirati, kar je običajno delovalo, sedaj pa ne. Poizkusil sem tudi z odklopom napajanja in resetiranja programa, vendar nič ne pomaga (kar je tudi že pomagalo).
Nastavljen imam tudi JTAG Device Chain na menual (vrednosti, ki so priporočene).

Ali ima še kdo kakšno idejo, kako rešti težavo?

Hvala za odgovore
Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Umnik
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52
Aktiv.: 4.04

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 24, 2008 11:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kateri IDE?

Stisneš reset, vklopiš napajanje, držiš reset še kako sekundo, maksimalno sekundo in pol in daš full erase. Enkrat, dvakrat, trikrat, iteracijsko.
Še prej nastaviš JTAG clock na RTCK, kar je najboljša možna opcija za LPCje.

Potem izklopiš napajanje, vklopiš, stisneš reset, spustiš in probaš programirat. Lahko probaš tudi programirat iz bootloaderja.
Nazaj na vrh
ciko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 24, 2008 12:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Umnik je napisal/a:
Kateri IDE?

Stisneš reset, vklopiš napajanje, držiš reset še kako sekundo, maksimalno sekundo in pol in daš full erase. Enkrat, dvakrat, trikrat, iteracijsko.
Še prej nastaviš JTAG clock na RTCK, kar je najboljša možna opcija za LPCje.

Potem izklopiš napajanje, vklopiš, stisneš reset, spustiš in probaš programirat. Lahko probaš tudi programirat iz bootloaderja.

Uporabljam uVision.

Kaj misliš pod tipko reset? Pin 24 - NRESET? Poizkusil sem z interativnim brisanjem, vendar ni delovalo. Tudi ko sem opazoval status komunikacije, se mi je zdelo, da ne naredi povezave.

Lp
Nazaj na vrh
Umnik
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 24, 2008 1:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

NRESET, ja.

V uVision naj bo JTAG Device Chain na Automatic Detection, Max JTAG Clock pa na RTCK.

Če RTCK ne uporabljaš (bi ga 'moral'), lahko poizkusiš še z nizkimi frekvencami: 5, 10, 20kHz in naprej...

Namesto, da nalagaš kak velik softwer, poizkusi naložit kakega manjšega.
Nazaj na vrh
ciko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 24, 2008 2:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Umnik je napisal/a:
NRESET, ja.

V uVision naj bo JTAG Device Chain na Automatic Detection, Max JTAG Clock pa na RTCK.

Če RTCK ne uporabljaš (bi ga 'moral'), lahko poizkusiš še z nizkimi frekvencami: 5, 10, 20kHz in naprej...

Namesto, da nalagaš kak velik softwer, poizkusi naložit kakega manjšega.

Uporabljam RTCK.
Predno mine saj 0.5s po pritisku "Erase" se že pojavi sporočilo:

No JTAG Device Found

kar je poslednica, da sem dal JTAG Device Chain na Automatic Detection.

Moj postopek:
- napajanje OFF
- pritisk in držanje tipe reset (NRESET LOW)
- napajanje ON
- pritisk ukaza Erase
- čakam po pritisku Erase 0.5s-1.5s, nato spustim tipko reset (NRESET HIGH)
Nazaj na vrh
Umnik
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 24, 2008 9:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ciko je napisal/a:

Moj postopek:
- napajanje OFF
- napajanje ON
- pritisk ukaza Erase

Ojoj, prvič sem narobe napisal, se opravičujem.

- napajanje OFF
- napajanje ON, potem izpustiš reset
- čakanje med 0.5s in 1.5s in med tem čakanjem pritisneš Erase !

Se pravi, erase naj bo npr. 1s po tem, ko si izpustil reset.
Druge nastavitve tako kot sem rekel.

Če to ne pomaga... Potem nimam nobene ideje več.
Nazaj na vrh
ciko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 25, 2008 8:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Umnik je napisal/a:
ciko je napisal/a:

Moj postopek:
- napajanje OFF
- napajanje ON
- pritisk ukaza Erase

Ojoj, prvič sem narobe napisal, se opravičujem.

- napajanje OFF
- napajanje ON, potem izpustiš reset
- čakanje med 0.5s in 1.5s in med tem čakanjem pritisneš Erase !

Se pravi, erase naj bo npr. 1s po tem, ko si izpustil reset.
Druge nastavitve tako kot sem rekel.

Če to ne pomaga... Potem nimam nobene ideje več.

Ni uspelo. Vseeno hvala ti za pomoč, neki novega sem se naučil.

Problem pride, že če je JTAG Device Chain na Automatic Detection, ker potem ne prepozna naprave.

Očitno bo potrebno poizkusit lpc odlotat in drugega dati gor.

Lp
Peter
Nazaj na vrh
rudiP
Član
Član

Pridružen-a: Tor 07 Avg 2007 15:30
Aktiv.: 5.67
Kraj: KOPER

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 19, 2008 9:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče je že prepozno in si problem že rešil, a vseeno poglej kako sem rešil enak problem:

Citiram:

Moj MCB2300 z LPC2388 je imel enake probleme kot NeoTo. Rešitev je ta, kot jo je predlagal :

Citiram:
Hkrati ko sem pritisnil na load v uVision-u sem pritisnil gumb Reset na plati... In kar naenkrat je download uspel...

Problem je bil v nastavitvah PINSEL2 registra(koda za EasyWeb) . Ko sem popravil nastavitev tega registra, popravljeno kodo pa vpisal po gornjem postopku, je plata oživela. Dokler pa popraviš kodo, dowloadaj neko delujočo kodo po omenejnem postopku, da se prepričaš .

ciko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 22, 2008 8:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

rudiP je napisal/a:
Mogoče je že prepozno in si problem že rešil, a vseeno poglej kako sem rešil enak problem:

Citiram:

Moj MCB2300 z LPC2388 je imel enake probleme kot NeoTo. Rešitev je ta, kot jo je predlagal :

Citiram:
Hkrati ko sem pritisnil na load v uVision-u sem pritisnil gumb Reset na plati... In kar naenkrat je download uspel...

Problem je bil v nastavitvah PINSEL2 registra(koda za EasyWeb) . Ko sem popravil nastavitev tega registra, popravljeno kodo pa vpisal po gornjem postopku, je plata oživela. Dokler pa popraviš kodo, dowloadaj neko delujočo kodo po omenejnem postopku, da se prepričaš .

Težava ni odpravljena, poizkusil sem vse postopke, ki sem jih našel. Žel brez uspeha...
Nazaj na vrh
rudiP
Član
Član

Pridružen-a: Tor 07 Avg 2007 15:30
Aktiv.: 5.67
Kraj: KOPER

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 22, 2008 9:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa si pripravil kodo za download , katera ti je že sigurno delala? Probaj z Blinky, Keil MCB2300 primerom. Očitno z kodo, katero imaš, pokvariš neke nastavitve ARMa. Z delujočo kodo pa bi moral te nastavitve popraviti.
ciko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 22, 2008 2:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Koda je že zdavnaj popravljena, testirana na drugi plati in deluje vse super. Ta plata pa mi sedaj leži na mizi.
Nazaj na vrh
JohnD
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Nov 2008 20:47
Aktiv.: 0.51
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 16, 2009 10:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da ne bom smetil z novo temo bom kar tule vprašal.

Uporabljam ulink2, da na testno ploščo nalagam program. To počnem preko JTAG protokola. Včeraj sem si izgradil čisto preprost program, da bi preveril delovanje dveh izhodov ampak od takrat naprej mi ne deluje več JTAG. Program, ki sem ga naložil ni spreminjal nobenih nastavitev pinov, kjer se nahaja JTAG pini. Javi mi napako, da komunikacija ni uspela. Program lahko naložim le še preko SW vmesnika. Ne deluje nobena rešitev, ki je opisana tule. Kako naj rešim problem, da ne bom mikrokontroler čisto zaklenil, saj zamenjat čip bo kar problem?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.61
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 16, 2009 11:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poveži se preko serijskega vmesnika in s Flash Magicom izbriši celotni flash.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
JohnD
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Nov 2008 20:47
Aktiv.: 0.51
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 16, 2009 12:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A ni flash magic uporaben samo za NXp-je? Imam namreč čip od Luminary. Sem preko serialca izbrisu flash pa je še vedno isti problem Sad
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.61
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 16, 2009 12:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče ima še kdo druga kakšno idejo...

Hotel sem napisat samo glede menjave čipa... Če čip ni več za ponovno uporabo, vzameš olfa nož ter tik ob plastiki porežeš pine (zarežeš navpično čez pine). Ponoviš na vseh štirih straneh potem pa samo še zalotane nogice lepo stran pobereš.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni