|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.65 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Sre Mar 14, 2007 10:15 am Naslov sporočila: Diagnoza napake na PCju |
|
|
Malo gledam naokoli po raznih forumih. Nekdo pove nekaj v smislu: računalnik mi ne deluje v redu (na primer: ves čas se resetira, tipka ne prime,...). V naslednjem trenutku ljudje navalijo o tem: koliko spomina, kakšen operacijski sistem, kakšen motherboard, kakšen disk in tako naprej. Ko revež z težavo ugotovi, kaj ima, začnejo ljudje odgovarjati: defekten napajalnik, ram, pokvarjena tipkovnica. Sami odgovori, ki z prejšnjim vprašanjem (koliko spomina, kakšen operacijski sistem, kakšen motherboard, kakšen disk in tako naprej) nima popolnoma nobene povezave.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.91 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sre Mar 14, 2007 2:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zanimivo bi bilo narediti diagram poteka odpravljanja PC napake. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.40 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Mar 14, 2007 3:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Težave z računalniki, se meni zdi, je precej težko reševat na forumih. Predvsem zato, ker večina niti ne zna definirat kaj jih muči. Npr. samovoljno resetiranje PCja. Uff, za to obstaja lahko 1000 in en razlog...
Torej bi bilo res koristno, da bi sestavili nekakšna priporočila kako sestaviti vprašanje. Npr. napiši kofiguracijo, vključi minidump, preglej event viewer, stestiraj RAM z mem86 in tako naprej. Večino težav bi rešili bistveno hitreje in lažje...
Pa še ena zgodbica izpred parih dni:
Včeraj sem postavil zanimivo diagnozo na PCjih v svoji delavnici. Imam dva računalnika, enega z DOSom za CNC in enega za vse ostalo. Najprej je pobralo en disk (delal je samo še klik, klik) in čez čas še drugega (disk IO error)...
Precej časa sem bentil in se potem sprijaznil, da nimam več diskov in sem uporabljal samo še onega za CNC. Bootal sem s CDja, vse ostalo je bilo na USB ključku...
No, pred parimi dnevi sem ugotovil vzrok za moje težave: reveža je zeblo. Sedaj, ko se je vreme ogrelo, sta oživela oba diska...  _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni