www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Hitri USB vmesniki

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Periferija
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
PeterC
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Dec 2004 20:22
Aktiv.: 0.86

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 12, 2007 10:39 pm    Naslov sporočila:  Hitri USB vmesniki Odgovori s citatom

Pozdravljeni.

Iz nekega embedded sistema bi v najkrajšem času rad pripeljal veliko količino podatkov.

Zanima me, če je kdo zasledil kakšen USB 2.0 vmesnik ki deluje čimbolj enostavno in po možnosti v Hi-Speed načinu - 480 Mbit/s (60 MB/s).
Trenutno gledam FTDIjev FT245R, deluje v Full Speed načinu in menda realno "potegne" 800kB/s, se pa zelo enostavno dela z njim.

Ima kdo kakšno idejo kaj bi uporabil. Je že čas da razmišljam v smeri TCP/IP?

Lep pozdrav

Peter
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
alessio
Član
Član

Pridružen-a: Pon 04 Dec 2006 8:39
Aktiv.: 1.61
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 12, 2007 11:22 pm    Naslov sporočila:  Re: Hitri USB vmesniki Odgovori s citatom

PeterC je napisal/a:
Pozdravljeni.

Zanima me, če je kdo zasledil kakšen USB 2.0 vmesnik ki deluje čimbolj enostavno in po možnosti v Hi-Speed načinu - 480 Mbit/s (60 MB/s).
Trenutno gledam FTDIjev FT245R, deluje v Full Speed načinu in menda realno "potegne" 800kB/s, se pa zelo enostavno dela z njim.

FT245 je res izredno enostavno za krmiliti, 4 handshake linije in
8 podatkovnih, vse skupaj pa izgleda kot FIFO buffer. Sam sem ga
krmilil z FPGA-jem in iz izkušenj lahko potrdim prenos podatkov celo
preko 800kB/s. Velika prednost FTDI čipov je enostavnost uporabe
tudi na strani PC-ja z uporabo njihovega DLL-ja, obstaja pa tudi open-source
verzija za linux platformo.

Aleš
Nazaj na vrh
dpavli
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Jan 2007 9:19
Aktiv.: 0.54

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 13, 2007 10:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Cypressovi ICji so prezahtevna zadeva?

LP, D
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
PeterC
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Dec 2004 20:22
Aktiv.: 0.86

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 13, 2007 10:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem si ravno ogledoval Cypressov CY7C68001 EZ-USB SX2™. In res, IC se mi zdi prezahteven. Nikjer nisem našel že kakšnih narejenih driverjev, kar pomeni da bi moral preštudirat USB protokol da spacam program za PC. Potem pa še težava s PID & VID, ki sta za FTDIjev čip že zraven.

Pomoje bom začasno uporabil kar FT245R z možnostjo nadgraditve, ostale možnosti pa bom "raziskovalno" pogledal. Sicer pa sem v sistemu našel ozko grlo tako da mi trenutno Hi-Speed niti ne koristi, dokler ga ne odpravim.

Se pa priporočam za napotke, če se je kdo s tem že ukvarjal.

LP

Peter
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Periferija Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni