|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
damchy Član

Pridružen-a: Pet 05 Dec 2003 22:50 Prispevkov: 35 Aktiv.: 0.15
|
Objavljeno: Čet Mar 11, 2004 11:26 am Naslov sporočila: Upravljanje preko gsm omrežja |
|
|
Na internetu sem zasledil to stvar in jo nameravam narediti v okviru enega projekta na fakulteti!
Zanima me,če je kdo delal že podobne stvari in če ima kakšne napotke!
Namreč z mikrokontrolerji nimam izkušenj, znam pa dobro programirati v C-ju in turbo pascalu.
Krmiliti pa moram 5 naprav(on-off) in dve pulzno-širinsko z tranzistorji.
Prosim za pomoč.
Namreč prvo je bilo mišljeno z IR uprvavljalnikom, samo mislim, da je ta vrzija z sms boljša, nisi omejen na razdaljo in ovire. Na sprejemni telefon se pošlje sms iz bilokaterega z vsebino : 10010101 . 1-vklop naprave, 0- izklop naprave
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
16.91 KB |
Pogledana: |
113 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.23 Kraj: Ljubljana
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damchy Član

Pridružen-a: Pet 05 Dec 2003 22:50 Prispevkov: 35 Aktiv.: 0.15
|
Objavljeno: Čet Mar 11, 2004 9:57 pm Naslov sporočila: Sms remote control |
|
|
Pozdravljen!
To stran sem si že prebral,vendar je ta stvar narejena s Pic-om!So pa zanimive reči,ki veliko pojasnijo!Recimo lepo so opisane AT komande za gsm!
Sicer pa ima ta stvar komplet vse,napajalnik,releje za vklop in izklop naprav pa še konektorje za nadzor preko oktokoplerjev in še mislim da IR!
Preveč za moj projekt,bo tisto čisto dovolj! Takšnega projekta,kot je ta s Pic-om se bom mogoče kasneje kdaj lotil!Rabim en čisto šolski primer,ker moramo nekaj naredit s mikrokontrolerji!
Kaj mi predlagaš,naj tisto mojo stvar naredim s Atmelom(AVR) ali Pic-om!Programator sem si že naredil na proto-ploščici!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.23 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Mar 11, 2004 10:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Živjo Damchy
Kar se mene tiče , bo dobra tudi tista tvoja zadeva (mikrokontrolerji so zame zona somraka) , moj namen je bil opozoriti na dejstvo , da pri SMS-ih res nikoli ne veš kdaj jih bo naslovnik sprejel , tako da je za kakršnokoli resnejšo uporabo , ta način povsem neuporaben. Meni se je zgodilo , da sem SMS prejel z nekajdnevno zamudo ! Premisli o klicni govorni zvezi in uporabi DTMF ukazov.
lp Slowfly
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni