www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

navijanje procesorja v biosu
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
matteo16
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Mar 2009 15:49
Aktiv.: 0.26
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 14, 2009 7:49 pm    Naslov sporočila:  navijanje procesorja v biosu Odgovori s citatom

Živjo

Jaz bi rad pri PC-ju navil procesor, ram in grafično kartico. Sam sem računalnik navijal samo enkrat in še to je bil zelo star računalnik. Bil je 60mhz in ni imel na procesorju ventilatorja. In sem ga preveč navil in sem ga skuril.
Samo zdaj ni to problem, da bi skuril procesor, ker vem kako se navija po kakšnih postopkih se veča megaherce. Problem je samo v tem, da ne vem kje naj to v biosu naredim, ker povsod, ko sem bral opisujejo samo po kakšnih postopkih se zvišuje megaherce, nikjer pa ne piše kje se to naredi in mene to zanima.
Imam računalnik, ki je star približno 5 let in ima procesor intel pentium 4 (2.4 ghz),
če vam to kaj pomaga, ker se biosi razlikujejo.
Lp

Nazadnje urejal/a matteo16 Tor Apr 14, 2009 8:52 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.50

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 14, 2009 7:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nic ne pomaga ravno zato, ker se BIOSi razlikujejo.

Ce te nastavitve ne najdes, potem je tako ali tako boljse, da se tega ne lotevas niti po navodilih drugih, saj si ocitno nepismen in bi tudi z navodili uspicil kaksno neumnost.

A.B.
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jan 2009 14:50
Aktiv.: 0.45

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 14, 2009 8:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se strinjam, če ne veš zakaj se gre tega raje ne lotevaj.
Nazaj na vrh
matteo16
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 14, 2009 8:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mene samo zanima če kdo ve kako se to nastavi pa bo tudi, če bom uničil bom pa uničil vsaj probal bom.
Nazaj na vrh
aljazsukljan
Član
Član

Pridružen-a: Sre 04 Feb 2009 13:54
Aktiv.: 0.89
Kraj: Koper - Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 14, 2009 8:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ponavadi imaš v biosih funkcijo Overclock, pri AMD ima npr overclock 10% ali pa po Mhz. Ampak če pretiravaš se ti ugasne ekran in se računalnik ne obnaša več normalno..
V tistem primeru moraš popolnoma izključit napajanje in baterijo za 5 min in nato bo Pc spet delal brez straha...Ampak moj nasvet je da se čim manj s tem ukvarjaš in kupiš boljši procesor, ker to je podobno kot pri motorjih, bolj ko se navija manjše motorje manj zdržijo..

Lp

matteo16
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 14, 2009 9:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jaz sem šel tja v bios in tam se da nastaviti samo do 200mhz, ker moj procesor pa je intel pentium (4) in 2.4 ghz
Nazaj na vrh
sraka
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Nov 2008 23:52
Aktiv.: 2.38
Kraj: PMAVs

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 14, 2009 9:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odpreš škatlo in pogledaš če je noter kaka vzmet. Tako kot jo imajo ure, No ko najdeš vzmet, potem navijanje ni več problem.
Nazaj na vrh
MAAG
Član
Član

Pridružen-a: Čet 26 Jun 2008 14:18
Aktiv.: 0.86
Kraj: SG-MB

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 14, 2009 9:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To je verjetno pri tebi frekvenca FSB-ja! Vendar mi nekaj ne "stima", saj bi ze morala biti 533Mhz!

Potegni si dol programcek CPU-Z, pa bos z njim zvedel vse o svojem procesorju.

PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.54
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 14, 2009 9:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prevč ¨naviješ¨ in previješ. Twisted Evil A ni bolje malo več odšteti za boljši procesor ali pa ¨navijanje¨prepustiti ljudem, ki to znajo??!!
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Olaf
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Nov 2006 20:09
Aktiv.: 0.56
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 15, 2009 11:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa tudi tisti, ki znajo so se morali enkrat naučiti, ne? Zakaj pa ne bi smel preizkusiti kaj in kako? Saj ne da bo zaradi tega kdo poškodovan. To da lahko uniči računalnik se zaveda, je tudi sam povedal da mu je za to vseeno. Torej zakaj taki negativni komentarji? Ne razumem.

Sam nimam izkušenj s tem in ti na žalost ne morem pomagat. Prepričan pa sem, da je google poln informacij.

Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 15, 2009 2:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Olaf je napisal/a:
Torej zakaj taki negativni komentarji? Ne razumem.

Sam nimam izkušenj s tem in ti na žalost ne morem pomagat. Prepričan pa sem, da je google poln informacij.

Ravno zato:

Ce si nepismen, ti naslednji komplet navodil (ze kdo ve kateri) ne bo nic pomagal.

Ce nisi, potem ne rabis dodatnih navodil, ker so tista, ki so objavljena, vrh glave dovolj.

Tukaj je ocitno, v cem je tezava Rolling Eyes

Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.30

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 15, 2009 2:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PZUFIC je napisal/a:
Prevč ¨naviješ¨ in previješ. Twisted Evil A ni bolje malo več odšteti za boljši procesor ali pa ¨navijanje¨prepustiti ljudem, ki to znajo??!!

Ne, ker je tisti več kar naenkrat še enkrat več.

Definitivno napačen forum, definitivno z glavo skozi zid.

Najprej google, nekaj v stilu osnove overklokanja nato slo-tech.com

aljazsukljan
Član
Član

Pridružen-a: Sre 04 Feb 2009 13:54
Aktiv.: 0.89
Kraj: Koper - Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 15, 2009 2:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tako nekako ja..Ampak useeno bi mu lahko kdo odgovoril že če praša, očitno noben ne zna če se vsi pritožujete nad temo..Tudi mene je to včasih zanimalo ampak kasneje sem ugotovil, da se to ne splača..

Lep pozdrav

Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 15, 2009 3:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aljazsukljan je napisal/a:
Tako nekako ja..Ampak useeno bi mu lahko kdo odgovoril že če praša, očitno noben ne zna če se vsi pritožujete nad temo..Tudi mene je to včasih zanimalo ampak kasneje sem ugotovil, da se to ne splača..

Fino bi bilo, ce bi prej dejansko prisel dlje od zanimanja in bi sele potem solil pamet tistim, ki so do zdaj odgovorili v tej temi.

Mnogo MB (sploh Intelove) niti nima opcije za OC. Nekatere imajo izbire za OC skrite in je potreben pritisk kombinacije tipk, da prides do njih (ta pa je lahko za vsak MB drugacen), nekatere pa imajo vse nastavitve na voljo brez posebnega kompliciranja.

Bebcek ni niti uspel ugotoviti kateri MB sploh premore, da bi lahko kdo od nas namesto njega pogledal, ali je sploh mogoce OC procesor na doticni platformi, je pa napisal da v normalnem nacinu delovanja nima moznosti za nastavljanje nicesar razen FSB in potem se vedno rine v OC, ceprav je menda ze prisel cez mejo, ki jo omogoca CPU pri trenutnih parametrih delovanja Rolling Eyes

Ce nimas moznosti nastavljanja nicesar oz. ce si preneumen, da bi uspel ugotoviti ali je potrebno storiti se kaj, da prides do sirsega nabora nastavitev (pri moji plosci je to recimo pritisk kombinacije dveh tipk medtem, ko si ze v BIOS setupu), potem noben nasvet nic ne pomaga, ampak to te ni ustavilo, da bi napisal svoje mnenje ...

Za overclockanje CPUja je potrebnih samo nekaj stvari:

- pismenost
- navodila za MB
- nekaj zdrave pameti

Bucman, ki je zacel to temo, ne premore prvega in tretjega, morda pa niti ne drugega (a tudi ce bi imel drugo, mu ni bi nic pomagalo, ker je preneumen, da bi navodila razumel). Tvoja pripomba o tem, da "ocitno noben ne zna" je od nekoga, ki ni s tem nikoli imel opravka (po lastnih besedah Rolling Eyes ), je torej povsem neumestna.

Krampus
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07
Aktiv.: 9.04

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 15, 2009 5:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@Sokrat, si se pa razjezil, odgovor je pa čisto pravilen, za čisto desetko. Applause
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni