|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
terenc Neznanec

Pridružen-a: Tor 27 Mar 2007 9:47 Prispevkov: 3 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Tor Mar 27, 2007 10:01 am Naslov sporočila: Problem ventil gretja |
|
|
Lp.
Avto ima za regulacijo gretja električni ventil,ki ga reguliram z potenciometrom u kabini,toplo/ hladno sej poznate kolešček zraven regulacije hitrosti ventilatorja.
Sedaj pa:če sprobam sam ventil mi deluje ,odpre in zapre.
Ko pa probam preko komandne plošče pa ne gre.
Ventil ima 2 kontakta eden od tega je +(samo pod kontaktom)drugi je pa tudi + vendar samo takrat ko je sklenjen konektor na njega,ko pa ni sklenjen ni pa nič.
Če pa na tale drugi kontakt dam maso pa zapre ventil in ko umaknem maso odpre ventil.
1:Zanima me kako tale ventil dela se pravi če imam jest zdejle na njem + in + se ne zgodi nič in je odprt.
2:Če pa mu dam + in maso ga pa zapre.
3:Kaj mu pa potem potenciometer regulira?? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.01 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Tor Mar 27, 2007 10:34 am Naslov sporočila: |
|
|
Najbrž je tisti plus in plus en in isti, ki ga meriš v obeh primerih (enkratz če navitje ventila)čez tuljavo, preden se drugi kontakt sklene na maso. Ne verjamem, da s potenciometrom reguliraš ventil.
Potenciometer je verjetno del termostata, ki regulira odpiranje in zapiranje ventila. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
terenc Neznanec

|
Objavljeno: Tor Mar 27, 2007 11:27 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja katerega termostata pa?
Ko avto dela ,mi nonstop greje,pa čeprav dam jest na hladno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 21.00 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Tor Mar 27, 2007 11:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno je napaka v krmilni enoti, ki krmili ta ventil. Ventil ni proporcionalen in ga po potrebi v intervalih po nekaj sekund in več vključuje krmilna enota. Ti ventili so NO sistem kar pomeni, da je odprt, ko na tuljavi ni napetosti.
S potenciometrom pa daješ krmilni enoti le podatek o tvojih temperaturnih željah ...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
terenc Neznanec

|
Objavljeno: Tor Mar 27, 2007 11:48 am Naslov sporočila: |
|
|
s55m je napisal/a: |
Najbrž je tisti plus in plus en in isti, ki ga meriš v obeh primerih (enkratz če navitje ventila)čez tuljavo, preden se drugi kontakt sklene na maso. Ne verjamem, da s potenciometrom reguliraš ventil.
Potenciometer je verjetno del termostata, ki regulira odpiranje in zapiranje ventila. |
HVALA ZA NASVET!!!!
Sem pa res zabluzo pozabil sem priklopit merilno sondo!!
Še enkrat hvala!!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni