|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
b0jan Član

Pridružen-a: Sre 21 Mar 2007 17:54 Prispevkov: 17 Aktiv.: 0.08 Kraj: gorenjska
|
Objavljeno: Čet Mar 29, 2007 9:21 am Naslov sporočila: wireless ad-hoc |
|
|
pozdravljeni..
imam tale problem, ki mi ga ne uspe rešiti..
povezat poskušam 2 računalnika WINXPsp2 z ad-hoc wireless povezavo. to mi sicer uspe, PCja se povežeta, imata oba statične IP naslove 100% v isti maski in pravilna, vendar ne morem pingat nikamor, razen sam sebe....ssid je enak, varnost je izključena, firewall tudi...
raziskoval sem po guglu, pa imam vse tako nastavljeno, kot piše...je mogoče kakšna finta?
lp
bojan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.65 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Čet Mar 29, 2007 9:34 am Naslov sporočila: |
|
|
Ali sta PCja v istem IP razredu? Zatipkani IPji....
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
m.matic Član

Pridružen-a: Sre 22 Sep 2004 22:43 Prispevkov: 189 Aktiv.: 0.80
|
Objavljeno: Čet Mar 29, 2007 12:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali sta oba PCja povezana na internet (deluje Google?)?
Spomnim se da sem moral pri mreži WIN98 in WINXP spremeniti nek register (v WINXP) in nato sta se PCja vidila med seboj, sicer pa je bilo vedno opozorilo Permission denied...
Sicer pa malo več napiši kako imaš postavljeno mrežo (RUTER,...) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
b0jan Član

|
Objavljeno: Čet Mar 29, 2007 4:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
jur je napisal/a: |
Ali sta PCja v istem IP razredu? Zatipkani IPji....
Jur |
sta. ipje preveril ziljonkrat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matejs Član

Pridružen-a: Čet 22 Mar 2007 13:58 Prispevkov: 66 Aktiv.: 0.30 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Čet Mar 29, 2007 5:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da nimaš še kakšnega dodatnega firewalla npr. pri protivirusnem programu, kakšna aplikacija od osnovne plošče (tudi to se mi je že zgodilo),...
čp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
b0jan Član

|
Objavljeno: Pet Mar 30, 2007 7:59 am Naslov sporočila: |
|
|
no, včeraj mi je po metodi MUP (metoda uzaludnih pokušaja) uspelo prepričat, da se PCja vidita med sabo, imam pa zdaj problem z ICSom:
imam PPPoE povezavo, LAN povezavo do routerja in Wireless LAN povezavo. po moji logiki moram omogočiti internet connection sharing na PPPoE? ko postavim kljukico na internet sharing, mi XPji hočejo vsiliti statični IP 192.168.0.1 na lokalni mreži, pa tudi če ga sprejmem, pa lokalni net priredim v tako masko, ICS ne dela....help |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.51
|
Objavljeno: Pet Mar 30, 2007 9:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Ne - router mroa preusmerjati promet in izvajati NAT za tvoj lokalni subnet in ze samo s tem, da je racunalnik uvrscen v lokalni subnet tter ima kot gateway nastavljen tvoj router, bo lahko komuniciral z zunanjim svetom. Nobenega connection sharinga, ker bi to spremenilo tvoj PC v se en router. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
b0jan Član

|
Objavljeno: Pet Mar 30, 2007 12:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sokrat je napisal/a: |
Ne - router mroa preusmerjati promet in izvajati NAT za tvoj lokalni subnet in ze samo s tem, da je racunalnik uvrscen v lokalni subnet tter ima kot gateway nastavljen tvoj router, bo lahko komuniciral z zunanjim svetom. Nobenega connection sharinga, ker bi to spremenilo tvoj PC v se en router. |
to vse razumem,vendar to ne deluje.....
PPPoE je connected, ethernet adapter ma ip 192.168.2.22, gateway 192.168.2.1, kar je IP routerja, maske so povsod 255.255.255.0, wireless adapter ma ip 192.168.2.33, laptop ma wireless IP 192.168.2.44..pingam 33 in 44 med sabo, iz hosta pingam gateway, laptop, čeprav je v isti mreži, ne pinga gatewaya...to mi je čudno..v istemu subnetu bi moral pingat gateway???
pa še ena cvetka....če imam broadband vključen, dela povezava na net b.p. (iz hosta), če pa vpišem username in pwd za PPPoE v router, mi dela samo pod pogojem, da je ethernet adapter DHCP, na static noče, čeprav mu vpišem vse podatke iste ,razen IPja (dhcp mu da 192.1.68.2.12, jaz mu pa določim 22, kar je izven dhcp ranga)..
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Djurodrljaca Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 16:31 Prispevkov: 393 Aktiv.: 1.65 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pet Mar 30, 2007 1:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Torej ti imaš en računalnik, ki je preko kabla povezan na ruter in preko WLAN kartice povezan na drugi računalnik, sedaj pa bi rad imel še internet na tem drugem računalniku preko ad-hoc povezave?
Če je tako, potem bi bilo najboljše če bi povezal LAN in WLAN kartico, na računalniku, ki je povezan na ruter, v "bridge" in bo potem ta računalnik deloval kot nekakšen switch.
Na podoben način imata dva soseda povezano, s to razliko, da se povezujeta na WLAN ruter brezžično in imata še en računalnik priklopljen na ta računalnik preko bridge povezave. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni