|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
BorisP Član

Pridružen-a: Čet 03 Feb 2005 20:52 Prispevkov: 85 Aktiv.: 0.36 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Tor Apr 03, 2007 8:27 am Naslov sporočila: Program za sinhronizacijo datotek |
|
|
Pozdravljeni,
A pozna kdo kakšen pameten in seveda freeware program, za sinhronizacijo datotek, ki so v skupni rabi.
Kaj bi rad:? Imam računalnik 1 in prenosnik. Ker imam na računalniku 1 program z bazo, bi rad ta program sinhroniziral s prenosnikom. Želim, da kadar se s prenosnikom priklopim na domačo mrežo, skopira bazo iz računalnika 1 na prenosnika, vključno s skritimi datotekami in sistemskimi datotekami.
LP
BorisP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
alessio Član

Pridružen-a: Pon 04 Dec 2006 8:39 Prispevkov: 363 Aktiv.: 1.60 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Apr 03, 2007 8:42 am Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
SyncToy helps you copy, move, rename, and delete files between folders and computers quickly and easily. |
Za MS Windows.
Aleš |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BorisP Član

|
Objavljeno: Tor Apr 03, 2007 9:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Alessio, hvala vendar mi ob instalaciji zahteva .NET framework okolje, kar pa ne mislim instalirati.
Mogoče še kdo pozna kakšnega?
LP
BorisP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matejs Član

Pridružen-a: Čet 22 Mar 2007 13:58 Prispevkov: 66 Aktiv.: 0.30 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Tor Apr 03, 2007 9:41 am Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa če si narediš eno skripto z XCOPY, edino jo boš moral ročno zagnati.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
TOTAL Član

Pridružen-a: Sre 25 Jan 2006 9:18 Prispevkov: 109 Aktiv.: 0.46
|
Objavljeno: Tor Apr 03, 2007 9:41 am Naslov sporočila: |
|
|
[slovenščina je zame španska vas] za podobno stvar uporabljam subversion program SVN tortoise. Zadeva dela na grobo rečeno, postaviš server, daš željeno mapo ali pa celo drevo v repository in stvar je zaključena. Ko se s prenosnikom priklopiš na ta pc svnserver narediš update in vidiš kaj je novega na serverju ali pa commit in vidiš kaj je novega na prenosniku, oz. ti kar sam prekopira novosti. Program spremlja tudi verzijo tako da se lahko vrneš nazaj na stare in še monogo več predvsem primerjave txt dokumentov in podobno, skartka meni je zakon in mi veliko pomaga pri projektih, predvsem tam kjer je v igri več uporabnikov. Program je seveda brezplačen. Poglej malo na splet mogoče ti bo celo odgovarjal in boš z njim zadovoljen. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BorisP Član

|
Objavljeno: Tor Apr 03, 2007 10:06 am Naslov sporočila: |
|
|
@matejs: skripto mi ni problem naredit, ampak ne vem kako se uporablja XCOPY, predvsem preko mreže, moram si pogledati, ko bo čas.....(trenutno ga ni)
@TOTAL: tole bom pogledal, mislim, da je to kar rabim
Hvala obema
LP
BorisP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
TOTAL Član

Pridružen-a: Sre 25 Jan 2006 9:18 Prispevkov: 109 Aktiv.: 0.46
|
Objavljeno: Tor Apr 03, 2007 10:14 am Naslov sporočila: |
|
|
Ni problema če boš še kaj rabil se oglasi in bomo predebatirali še kaj bolj podrobno na to temo in skupaj še kaj novega odkrili. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
alessio Član

Pridružen-a: Pon 04 Dec 2006 8:39 Prispevkov: 363 Aktiv.: 1.60 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Apr 03, 2007 10:29 am Naslov sporočila: |
|
|
Če se odločiš za "version control system", obstaja poleg svn tudi cvs oz. Concurrent Versions System. Princip je zelo podoben. Sam uporabljam cvs v navezi z eclipse na client strani. Kot pri svn tortoise pa obstaja tudi cvs tortoise in CVS server, za windows platformo CVSNT. Seveda vse brezplačno.
Aleš |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trot Član

Pridružen-a: Čet 18 Jan 2007 20:25 Prispevkov: 1282 Aktiv.: 5.71 Kraj: glej fogl
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 11.98 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Tor Apr 03, 2007 10:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz uporabljam tole:
http://allwaysync.com/
Zaenkrat deluje in je zelo preprosto. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BorisP Član

|
Objavljeno: Sre Apr 04, 2007 12:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala, točno tole sem potreboval, sicer še nisem sprobal, ampak iz opisa sodeč je to - to.
LP
BorisP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 6 dni