www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Prikaz zaklepanja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
joni
Član
Član

Pridružen-a: Ned 03 Dec 2006 11:55
Aktiv.: 0.19
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 01, 2007 7:18 pm    Naslov sporočila:  Prikaz zaklepanja Odgovori s citatom

Zivjo.

Mene zanima kako bi naredil prikaz zaklepanja ali odklepanja avta na smerokazih.
V avto imam namrec ze centralno zaklepanje, vendar v tem vezju ni izhoda za smerokaze da bi ti utripali ko zaklenem ali odklenem avto ??
Zanima me kako bi naredil dodatno vezje ?
Nekaj casa ze razmisljam kako bi naredil prikaz, ampak ne pridem do pametne resitve Confused .
Ze v naprej se vam zahvalujem za odgovore !!!

Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 21.00
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 01, 2007 8:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na enega od motorčkov CZ priklopiš tuljavo releja z dvema delovnima kontaktoma.

Ta dva kontakta pa vežeš k stikalu za vklop vseh 4 smernikov. Cool
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dj robee
Član
Član

Pridružen-a: Ned 05 Okt 2003 20:34
Aktiv.: 0.29

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 26, 2007 11:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

JA, samo potem ne vidiš razlike med odklepom in zaklepom ker ti bo v vsakem primeru utripnilo samo enkrat.

Imam pa jaz tukaj eno vprašanje...

Kako bi naredil da, ko je avto zaklenjen, dobim nekje 12V. Rabim takrat ko je avto zares zaklenjen in ne da se mi nekaj prižge, ko ga ugasnem (tako kot dummy alarm ledice)
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 26, 2007 1:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

dj robee je napisal/a:
JA, samo potem ne vidiš razlike med odklepom in zaklepom ker ti bo v vsakem primeru utripnilo samo enkrat.
Pa res potrebuješ različne utripe? Jaz sem si zadevo nastavil tako, da mi 1x utripnejo pri zaklepanju ... ko se vračam k avtu pa mi zadostuje zvok ključavnic in kljukice, ki izskočijo ... Cool

dj robee je napisal/a:
Kako bi naredil da, ko je avto zaklenjen, dobim nekje 12V. Rabim takrat ko je avto zares zaklenjen in ne da se mi nekaj prižge, ko ga ugasnem (tako kot dummy alarm ledice)
Pri meni modul ZKE (karoserijski računalnik) ugasne + napajanje za žarnice osvetlitve prtljažnika in predala, ko zaklenem avto. Ta invertiran signal je verjetno točno tisto kar ti iščeš. Jaz sem ga uporabil za "armed" signal dodatnega alarma. Wink
Nazaj na vrh
dj robee
Član
Član

Pridružen-a: Ned 05 Okt 2003 20:34
Aktiv.: 0.29

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 26, 2007 5:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mhm...ampak ali to pomeni, da če dolgo ne zakleneš avta, pa se luči že ugasnejo, da še vedno dobiš tisti signal...

Stvar je namreč sledeča: Imam avtoalarm ki pa nima prikaza delovanja...torej LEDice. Vem, da se da narediti LEDico, ki se prižge ob odvzemu kontakta, vendar pa bi rad dejanski prikaz zaklenjenega in alarmiranega avta.

Kar se tiče utripalk....imaš prav...stvar okusa in izdelave
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 27, 2007 1:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Drži, da se mi avto po 15. minutah po ugasnitvi postavi v režim spanja (ugasnejo se luči v kabini, prtljažniku, predalu pred sovoznikom, itd., če je kaj od tega odprto) kar naredi že originalni ZKE.
Ker pa imam program v home-made alarmu nastavljen tako, da se 10 minut po ugasnitvi motorja postavi v tihi režim (delovanje brez sirene - samo klic na GSM) pa to pomeni, da se alarm avtomatsko aktivira v tihem režimu po 15. minutah. Smile
Kot si rekel - stvar po okusu in prilagojeno obstoječemu sistemu.

Na tvojem mestu bi tisti alarm odprl in poiskal signal, ki se v režimu "armed" postavi v neko stanje signalizacije. Tak signal ima interno na kakšnem pinu čipovja dosegljivo 99,99% vseh alarmov.
Poslikaj vezje tega alarma pa bomo mogoče kaj videli in našli kar preko foruma. Wink
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni