|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
fricko Član

Pridružen-a: Ned 14 Maj 2006 16:38 Prispevkov: 24 Aktiv.: 0.10 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Sre Apr 04, 2007 7:54 pm Naslov sporočila: Daljinsko zaklepanje + zložljivi ključ |
|
|
Pozdravljeni!
Na bolhi sem zasledil tale oglas.
http://www.bolha.com/oglas1891467
Zanima pa me naslednje, če si je že kdo to nabavil in kake izkušnje imate s tem. Kako lovijo daljinčki in do bi mi potem ključ naredil. V bistvu kaj menite o tem.
Imam pa VW Polo-ta.
Lp Fricko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 21.00 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sre Apr 04, 2007 8:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mehansko ti ključ lahko "vreže" vsak malo bolje opremljen servis za izdelavo ključev. Je pa prodajalec pri omenjanju kodno varovanih ključev "pozabil" omeniti, da boš moral pri zamenjavi s temi ključi razrezat stari original ključ in iz njega v novega prestavit RFID modul - ampulo ...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Domenius Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15 Prispevkov: 1188 Aktiv.: 5.02 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Sre Apr 04, 2007 10:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ključa ni treba dat delat, saj lahko tisti narezan del vzameš iz starega ključa, ker so ti ključi o katerih sprašuješ narejeni tako, da se to enostavno zamenja. Če se ti ključ razstavi ne bo problema, če pa je celoten plastičen/gumijast pa bo malo večji problem. Prav tako zna biti pri zalitih ključih problem z RFID kot je napisal Iztok. Drugače pa so dobri (kolega je zelo zadovoljen z njimi). _________________ It's electric! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damek Član

Pridružen-a: Sre 03 Jan 2007 17:55 Prispevkov: 146 Aktiv.: 0.65 Kraj: Prekmurje
|
Objavljeno: Čet Apr 05, 2007 6:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
fricko..... kateri letnik je pa avto?
Tudi jaz sem tole kupil...z alarmom, ter deluje brezhibno.... lovi tudi do 70 m daleč.
Sicer še ključev nisem dal delati...ker ne paše noter. Razrezal sem pa original ključ, ko sem ga poskusil menjati in sem poskušal nato vžgat avto brez tega omenjenega RFID modula, pa ni šlo.
Čim sem približal ta modul na 1 cm od ključavnice, je avto vžgal.
starejši avti tega nimajo...npr. vem za Astro letnik 93
LP, damek |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5529 Aktiv.: 24.06 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Čet Apr 05, 2007 7:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
damek je napisal/a: |
Tudi jaz sem tole kupil...z alarmom, ter deluje brezhibno.... lovi tudi do 70 m daleč. |
Takih daljincev se je za bati - najlažje ga je namreč prestrezati in dekodirati. Z varnostnega stališča je zaželjeno, da se avto da odklenit le s par metrov (za več tudi ni potrebe - naj kdo pove, čemu služi odklepanje na 100m (razen važenju)).
LP, grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Djurodrljaca Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 16:31 Prispevkov: 393 Aktiv.: 1.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Čet Apr 05, 2007 7:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najbolj varen način bi bil, če bi imel doseg nekaj 10 cm in po možnosti še na dokaj usmerjen snop svetlobe, saj je verjetno takšnega še najtežje prestreči. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fricko Član

Pridružen-a: Ned 14 Maj 2006 16:38 Prispevkov: 24 Aktiv.: 0.10 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Čet Apr 05, 2007 11:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
aha zanimivi odgovori, no če ma do še kake izkušnje naj kar napiše. Glede kodnega ključa, mislim da tega nimam, imam Polo-ta letnik 95. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damek Član

|
Objavljeno: Pet Apr 06, 2007 4:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
fricko...verjetno res nimaš kodiranega....no, kako pa zgleda ključ?? je debela plastika okrog, ali jes samo vtaknjen v plastiko ali gumo?
mucek.. to je res ja... mogoče pa velja pri tem ko sediš lepo pri kakšnem piru, pa ti ni treba z mesta in odkleneš na daljavo nekomu
Jaz sem odklenil avto tudi skozi zaprto garažo 50 m daleč pa je samo malce spodaj reža _________________ LP, damek |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53 Prispevkov: 3580 Aktiv.: 16.00
|
Objavljeno: Sob Apr 07, 2007 1:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Podobno zadevo iz bolhe sem nabavil za proženje fotoaparata- povem samo o dometu, ki je okrog 100m na prostem!!
Kako bi delalo v avtu, pa naj drugi...
lp
Robi _________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gofr Član

Pridružen-a: Čet 21 Dec 2006 17:33 Prispevkov: 19 Aktiv.: 0.08 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pon Apr 09, 2007 12:04 am Naslov sporočila: |
|
|
fricko je napisal/a: |
aha zanimivi odgovori, no če ma do še kake izkušnje naj kar napiše. Glede kodnega ključa, mislim da tega nimam, imam Polo-ta letnik 95. |
Polo l.95 že ima koda ključ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jani Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 22:48 Prispevkov: 469 Aktiv.: 1.98 Kraj: Bela krajina
|
Objavljeno: Pon Apr 09, 2007 6:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav!
Kaj pa Hyundai Lantra letnik 96? Ima kodni ključ?
Hvala in LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damek Član

|
Objavljeno: Pon Apr 09, 2007 9:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
mislim da je težko samo tako povedati če ima ali ne
to je treba videti ključ, ali pa če kdo ima enak avto in isti letnik, pa že ve
glede na letnik...bi že lahko imel ja.....ali pa tudi ne _________________ LP, damek |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ivotrade Neznanec

Pridružen-a: Sob 12 Maj 2007 19:36 Prispevkov: 9 Aktiv.: 0.04 Kraj: Negova
|
Objavljeno: Sob Maj 12, 2007 7:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem imel podoben sistem v Seat Cordobi 99l. Iz original kluča sem vzel kodni čipek in ga vstavil v daljinec. Glede vložka pa sem naredil sledeče, dal sem si delat rezervo, raztopil dol plastiko, obrezal, previdno z mini vrtalnikom zbrusil in zadeva je delovala. Pri teh zadevah pa se rada vzmet izrabi, ki kluček vrže iz daljinca. Zaščita je slaba, saj vam lahko avto vsak amater z podobnim ključekom in malo znanja odklene. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni