www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Firefox in težave s sproščanjem spomina

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.37
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 07, 2007 7:44 pm    Naslov sporočila:  Firefox in težave s sproščanjem spomina Odgovori s citatom

Že od verzije 1 dalje se mi zdi, da ima Firefox nekakšne težave s pravilnim sproščanjem zaseženega spomina. Najprej sem krivil M$, je pa kot kaže dejansko problem z browserjem. Enaki simptomi se mi namreč pojavljajo tudi z linux verzijo browserja.

Zanima me, ali je mogoče tudi kdo od vas opazil podobno obnašanje?

Lp, Frenki

Firefox_mem.jpg
 Opis:
Firefox težava s spominom
 Velikost datoteke:  95.15 KB
 Pogledana:  27 krat

Firefox_mem.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.91
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 07, 2007 8:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem podobne efekte opazil pri firefox-u v kombinaciji z acrobatom.
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.99
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 07, 2007 8:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nimam nobenih težav...

Acrobata pa že nekaj časa ne uporabljam več.

NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.59
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 07, 2007 8:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Enako opažam tudi sam. Dokler proces firefox teče, se uporaba spomina samo veča ob vsaki novi odprti strani. Pomaga edino restart firefox-a (tj. zaprtje vseh oken ali pa kill operacija nad firefox.exe). Še huje je bilo pri Mozilli (ne Firefox), kjer se mi je večkrat sesula ob malo bolj 'naprednem' brskanju.
Ampak pri 1GB spomina se +/- 200M ne pozna toliko Very Happy

Nazadnje urejal/a NeoTO Sob Apr 07, 2007 8:22 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
GJ
Član
Član

Pridružen-a: Čet 02 Nov 2006 15:51
Aktiv.: 4.16
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 07, 2007 8:19 pm    Naslov sporočila:  Re: Firefox in težave s sproščanjem spomina Odgovori s citatom

frenki je napisal/a:
Zanima me, ali je mogoče tudi kdo od vas opazil podobno obnašanje?

Pri meni je podobno..
Ni pa to edini program, ki se tako obnaša.. Shocked
Ko program zaprem se mi na vsak način skuša povezati v svet in to na 'sb.google.com', seveda ga v task manager-ju ni videti. To nekajkrat ponovi potem pa obupa, v spominu pa zgleda vseeno ostane!
Požarni zid pač vsakič zajamra..
Zakaj to počne in kaj naj bi imel od tega nimam pojma..

FireFox.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  58.39 KB
 Pogledana:  17 krat

FireFox.JPG

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.59
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 07, 2007 8:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

GJ, imaš kakšen dodatek (extension)?

Acrobat pa je itak zgodba zase... Je kdo gledal skenirane Elektorje? 512MB mi je zafilalo že nekje na sredini vseh strani...

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Highlag
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 07, 2007 9:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Firefox res uporabi kar nekaj spomina. Recimo klik z srednjo tipko miši na BBC-jevo RSS povezavo, ki je privzeta v "Bookmarks Toolbar folderju" odpre 28 zavihkov, ki mi skupaj z Maxijevo stranjo za vnos sporočila pokuri 95,956KB spomina. Vendar je to posledica tega, da zaradi hitrosti drži več stvari v spominu. Če koga to moti se da nastaviti, da kuri manj spomina.

FF je res imel težave s puščanjem spomina, vendar jih če se ne motim kar uspešno mašijo. Velikokrat kakšne težave sledijo iz uporabe vtičnikov...

milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.07
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 07, 2007 9:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Highlag,

kaj uporabljaš (priporočaš) namesto Acrobata ?

LP
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Highlag
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 07, 2007 10:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uporabljam kar Foxit reader.

Uporaba ima sicer nekaj pomanjkljivosti, samo hitrost prepriča. Wink

Pomanjkljivosti:
1. Nekatere povezave na PDF strani ne odprejo bralnika ampak je stran potrebno shraniti kot PDF dokument. Pri nekaterih deluje kot je treba. Nisem še ugotovil zakaj je tako.

2. Našel sem že nekaj PDF dokumentov, ki povzročijo nenehno osveževanja okna bralnika.

Drugih težav nisem našel.

Bostjan
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 28 Jul 2003 15:06
Aktiv.: 0.80
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 10, 2007 9:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imel se podobne probleme s Firefoxom 1.5, z verzijo 2.0 pa so se te težave nehale oz jih vsaj jaz ne opazim več.

Boštjan M.

Srce heroja bije v vsakomur, a le izbrani ga lahko tudi slišijo. (Charles Barkley)
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
BluPhenix
Član
Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54
Aktiv.: 4.29
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 10, 2007 10:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Firefox od nekdaj "žre" veliko rama. To je tudi glavna njegova slabost in proti temu nimaš kaj narediti. Dokler se razvijalci ne bodo potrudili bo stanje takšno.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni