|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
bb0283 Neznanec

Pridružen-a: Tor 16 Dec 2003 15:00 Prispevkov: 8 Aktiv.: 0.03
|
Objavljeno: Čet Mar 25, 2004 10:58 pm Naslov sporočila: Programiranje PIC 12F675 ni več problem -"low cost" |
|
|
Pozdravljeni!
Pred časom sem na forumu objavil, da imam težave pri programiranju PIC 12F675 z uporabo notranjega oscilatorja z programatorjem JDM. Odgovor na ta problem sem našel na strani http://osaka.cool.ne.jp/feng3/en/rcd.html, kjer je opisana izvedba programatorja podobnega JDM-ju. Avtor je programator poimenoval kar "RCD programmer", saj vsebuje le komponente kot so upori, kondenzatorji in diode, tiskanina pa ne presega velikosti vžigalične škatlice. Na navedeni strani najdemo zraven načrta tudi seznam PIC-ev na katerih je programator že bil preizkušen. Programator deluje prav tako kot JDM z programom "IC-Prog" z enakimi hardware-skimi nastavitvami.
Lep pozdrav
BB |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BogyX Član

Pridružen-a: Pet 12 Dec 2003 14:25 Prispevkov: 75 Aktiv.: 0.32 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Mar 29, 2004 10:03 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala Bojan.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mdolsa Član

Pridružen-a: Sob 27 Dec 2003 13:43 Prispevkov: 43 Aktiv.: 0.18 Kraj: Dolenjska
|
Objavljeno: Tor Mar 30, 2004 10:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na strani piše:
D1-D5 are General Rectifiers like 1S1588 (Toshiba)
Ali so to navadne diode? Ne najdem jih v nobenem ceniku.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bb0283 Neznanec

|
Objavljeno: Sre Mar 31, 2004 5:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, to so navadne diode kot na primer 1N4148.
LP
BB |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Djurodrljaca Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 16:31 Prispevkov: 393 Aktiv.: 1.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pet Jun 04, 2004 11:29 am Naslov sporočila: |
|
|
Zanima me, če je pri tem programatorju odpravljena težaza programiranja pica, če imamo izklučen MCLR pin (ko je uporabljen kot I/O pin). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bb0283 Neznanec

|
Objavljeno: Pet Jun 04, 2004 12:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Omenjeni programator nima težav s tem, saj sem ga preizkusil z enostavnim programom za letečo luč za vse štiri I/O pine. Stvar deluje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.95 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pet Jun 04, 2004 2:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
bb0283,
Citiram: |
Omenjeni programator nima težav s tem, saj sem ga preizkusil z enostavnim programom za letečo luč za vse štiri I/O pine. Stvar deluje. |
Težavo povzroča GP3/MCLR pin - Ta pin je lahko kot exsterni reset ali vhod - tako, da pri tvoji leteči luči razen, če ga nisi koristil kot vhod ni imel kakega pomena. Pin se kofigurira na začetku programa - ali na samem softweru programatorja. Težava nastane, če se MCLR izključi ter ta pin postane vhod. Takrat marsikateri programator ne zna čipa pred programiranjem resetirat. Če je po vrhu vključen še interni oscilator začne program v procesorju teči ko programator na njega dovede napajanje. Tako mu programator ne more do "živega" Na "moji" -elektrorjevi testni plošči ponovno programiranje v koliko smo procesor sprogamirali z _MCLR_OFF ni več možno saj je hardver izveden tako, da ima stalno napajanje. Nobenih težav pa ni z hardverom od P16pro. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.95 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pet Jun 04, 2004 2:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Djurodrljaca,
Citiram: |
Zanima me, če je pri tem programatorju odpravljena težaza programiranja pica, če imamo izklučen MCLR pin (ko je uporabljen kot I/O pin). |
Pin je lahko le vhod _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni