www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Radar detector
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
joni
Član
Član

Pridružen-a: Ned 03 Dec 2006 11:55
Aktiv.: 0.19
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 04, 2007 10:49 pm    Naslov sporočila:  Radar detector Odgovori s citatom

Razmisljal sem da bi naredil radar detector, ampak na internetu nisem nasel nobene sheme ali vsaj opisa te napravice. Nek kolega ima radar detector in je za njega placal kar zajeten kupcek denarja, mene pa zanima ce bi jo naredil sam, prislo kaj ceneje?
Ce ima kdo izkusnje z to napravico, bi ga prosil ce mi pove kako bi jo naredil ?

Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.94
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 05, 2007 12:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Detektor česa? Policija ima tri vrste laserjev, tri frekvence doplerjev, vizualni sistem s kamero (PROVIDA), helikopterski FLIR video nadzor ... v pripravi pa je še povezava z ABC cestnino in GPS nadgradnja.

Kot vidiš je kolega tisti kupček denarja vrgel stran, ker lahko detektira manj kot polovico policijske tehnologije ... ti pa raje ne troši denarja in časa za to, ampak si omisli raje kakšen koristnejši projekt. Wink
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jani
Član
Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 22:48
Aktiv.: 1.97
Kraj: Bela krajina

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 05, 2007 12:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za začetek bo najverjetneje najprimernejši tempomat Smile

LP, Jani
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jackal
Član
Član

Pridružen-a: Sre 10 Maj 2006 19:14
Aktiv.: 0.62
Kraj: Ravne na Koroškem

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 05, 2007 12:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede sheme ti sicer ne morem pomagat, sem pa imel nekaj časa v avtu Cobrin detektor za radarje. Lovil je 3 različne frekvence (X, K, Ka), laser in pa še par drugih signalov.

Problem, ki sem ga opazil je, da med vožnjo po mestu zadeva skoraj konstantno piska, zato ker pobira signale iz X pasu, kjer delujejo tudi druge naprave - ne samo policijski radarji.
Glede laserja je pa tako, da ga zazna šele takrat, ko laserska svetloba osvetli prizmo na detektorju... Takrat pa je že prepozno.

Raje pamet v glavo in previdno vožnjo. Divjakov na cestah je že tako ali tako preveč.

mirkatmir
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14
Aktiv.: 7.90
Kraj: Ribnica (JN75IR)

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 05, 2007 9:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Radar detektor ima vsak avto. Na prikazovalniku hitrosti so posebej označene tri največkrat omejene hitrosti Wink
joni
Član
Član

Pridružen-a: Ned 03 Dec 2006 11:55
Aktiv.: 0.19
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 05, 2007 9:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za odgovore. No jaz ne mislim narediti samogradnje, mene je samo zanimalo ce bi radar detector, ki bi ga naredil doma, prisel ceneje kot kupljen? Jaz pa tudi casa nimam, da bi zacel se s tem projektom.
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.79
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 05, 2007 12:14 pm    Naslov sporočila:  re Odgovori s citatom

Zdaj me bo mirkatmir malo postrani gledal Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

a verjeli ali ne policaji so me dvakrat dobili na radar na najbolj brezvezni možni lokaciji in obakrat v Logatcu s približno 68 km /h

1.) na koncu Logatca ki je v drevoredu dolgem 800m na obeh straneh travnik ; drevored je čisto raven ( res je na koncu križišče ki pa je vidno ali je polno ali ne že iz začetka)

2.)nasproti skakalnice kjer je na obeh straneh dvojni pločnik in na eni strani travnik na drugi pa hiše za ograjo , tako da noben ne more skočit na cesto

Cesta je medkrajevna glavna -keltika ( po Viču folk nori s koliko na uro???)

Problem je : kazen 30ksit + sodnik za prekrške +1točka +10ksit

Motilec za klasične radarje je že skoraj brezvezen ker jih pač ne uporabljajo ( razen fiksni radarji ki pa vemo kjer so)
Signala laserja ne smemo počakati da nas zadane ampak bi morali pred avtom generirati eno zaveso ( nekaki laserski burst generator ) na valovni dolžini policijskega laserja in naključno modulacijo , toliko da se merilni signl zares zmoti

http://en.wikipedia.org/wiki/Dazzler_(weapon)

jao kriva vera Twisted Evil Laughing

boco
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42
Aktiv.: 3.87
Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 05, 2007 2:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam sem že razmišljal, kako bi lahko prelisičil laser. Na regstrsko tablico bi moral namestiti plastiko ali pa stekleno površino, ki bi bila sposobna absorbirati laserski žarek in ga razpršiti, Ne vem, sem razmišljal, da bi površina bila posipana z majhnimi "piramidami" kao stelth tehnologija, ampak še vedno bi se skozi videlo registrsko tablico. Mogoče kdo piskusi, paten je pa moj Very Happy
Vemo pa kako je z oviranjem meritev......prav tako si lahko kaznovan Evil or Very Mad .
LP
Boco
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lucca brassi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 05, 2007 2:23 pm    Naslov sporočila:  re Odgovori s citatom

To ne bo šlo ker merilnik za meritev potrebuje za meritev le okoli 5% poslane energije.

Snop za zajetje mora bit v kotu +/-7° ( 0°je maximum potem ima detektor na obe strani nekak minimum in potem okoli 5-7° zopet maximim 1 reda , spekter izgleda nekako kot interferenčni energijski nivoji ) V teh nivojih se laserske pištole tudi kalibrirajo.

Razpršitev žarka po avtu je na cca 100-150m nekako 75-100cm ( iz reportaže nemške DSF - Auto magazin ) ( to mi sicer ni razumljivo zakaj tak raztros , morda kdo ve Aly? )

Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 05, 2007 2:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@boco, takšno oviranje se ne šteje ko "jammed" za kar so visoke kazni. Laserski merilniki razdalje ne potrebujejo posebne odbojne površine - delujejo tudi na odboj od vetrobranskega stekla ali drugih delov karoserije.

Pred letom sem imel sposojen policijski laser na nekem avtomobilističnem srečanju, kjer sem krepko razočaral zagovornike in lastnike takšnih detektorjev in motilcev.

Z malo premišljenim merjenjem sem nameril hitrost tudi avtu, ki je imel vgrajen motilec za 1500€. Twisted Evil

Če nisem pazil katero točko na avtu merim pa je pištola pokazala tole:

E14 na pištoli pa pomeni takojšnjo zaustavitev takega vozila in krepka kazen v višini cene kar dobrega detektorja.

Še slika notranjosti kar dobrega in dragega detektorja, ki pa je s posodobitvijo policijske tehnologije, postal neuporaben.

Nazaj na vrh
lucca brassi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 05, 2007 2:57 pm    Naslov sporočila:  re Odgovori s citatom

ja tukaj se dobro vidi mikrovalovno trobljo.

kaj to pomeni kakor policaju napiše ''moteno'' te ustavi in razišče? In zato naj bi bila kazen? ( ne poznam zadev kako policaji reagirajo)

P.S. Saj ne da bi zagovarjal divjanje , moti me kako bi rekel to lovljenje na nizkih hitrostih okoli 60 km/h (55km/h = +10%)
No ja sedaj v meganu imam tempomat pa preklopim , je pa kar težko vozit skozi naselje max 50 km /h če veš da ni nevarnosti ne zate in ne za druge pa prazna cesta s skoraj kilometrsko vidno razdaljo .

Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 05, 2007 3:19 pm    Naslov sporočila:  Re: re Odgovori s citatom

lucca brassi je napisal/a:
...
kaj to pomeni kakor policaju napiše ''moteno'' te ustavi in razišče? In zato naj bi bila kazen? ( ne poznam zadev kako policaji reagirajo)
...

To pomeni, da te takoj ustavi in od zunaj pregleda avto ali pa kar direkt vpraša kje imaš motilca. Če ne priznaš lahko odvzame tablice in ti odredi izreden tehnični pregled. Če takoj priznaš pa ti odvzame napravo in zaračuna še dobrih 400€ ...

ZAKON je napisal/a:
V vozilu so lahko vgrajene le homologirane naprave, nadomestni deli in oprema. V primeru, da so v vozilu vgrajene nehomologirane naprave, policist, po sedaj veljavnem zakonu, začasno izloči iz prometa takšno motorno vozilo in odredi tehnični pregled.

P.S. Se strinjam s tistim o voznikov, ki prekoračijo hitrost za nekaj km/h. Še posebej zato, ker je to samo zaslužkarstvo z malo dela. To se je spet lepo pokazalo med prazniki, ko je bilo v času prepovedi na cestah ogromno kamionov, en policajček pa je na skoraj prazni in pregledni cesti pod trojanskimi viadukti čakal na morebitno žrtev ... ko se jim gre za plače, pa jim kamionrji pridejo še najbolj prav ... Rolling Eyes
Vse je bilo lepo prikazano na A kanalu v oddaji Svet.
Nazaj na vrh
pegla
Član
Član

Pridružen-a: Sob 01 Nov 2003 17:32
Aktiv.: 1.20
Kraj: Sv.Anton

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 05, 2007 3:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem kar precej na cesti in tudi km precej naredim (servisna dejavnost).
Pred leti sem kupil radar detektor caa 300 dem(takrat),po parih mesecih sem se ga naveličal ker je samo piskal kot je napisal Jackal.

Mole mnenje je, če si skoncentriran na vožnjo (pri "divjanju" tudi moraš biti), velikokrat opaziš pravočasno policaje in uspeš znižati hitrost na omejeno, seveda če ne pretiravaš.

V naselju pa tako in tako moraš voziti po omejitvah max 60 km/h, nikoli ne veš za katerim vigalom, zelenico ... lahko prileti otrok na cesto.

Na odprti cesti pa tudi včasih pokaže kazalec hitrosti 140 km/h. Brick wall

Wink Pamet v glavo in voziti po prdpisih in brez sbeer sbeer sbeer :union: :lasko:

L.P.Pegla
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.90
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 05, 2007 5:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
V naselju pa tako in tako moraš voziti po omejitvah max 60 km/h

Kolišna je omejitev v naseljih Question Exclamation Exclamation

Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 05, 2007 5:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
Citiram:
V naselju pa tako in tako moraš voziti po omejitvah max 60 km/h

Kolišna je omejitev v naseljih Question Exclamation Exclamation

Lahko tudi 70 km/h, če je z znaki tako določeno ... in po LJ je takih s to cifro kar nekaj Exclamation
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 1 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni