|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
dkone Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53 Prispevkov: 2116 Aktiv.: 9.51 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Tor Apr 24, 2007 7:48 pm Naslov sporočila: Čelna plošča - napis |
|
|
Pozdravljeni!
Imam ohišje, ki sem ga kupil v hte. Čelne plošče sem predelal, navrtal luknje in dal gravirju da mi zgravira napis na teh čelnih ploščah. Plošče so iz aluminija in so srebrne(aluminjaste) barve. Rad bi te napise počrnil, da se vidijo bolj. Probal sem z tankim flomastrom, pa se čez čas zbriše. Ali ima kdo kako idejo kako to rešiti? Obstaja kakšen zelo tanek flomaster, ki ima namesto alkoholne barve, akrilno bravo v sebi?
Prilaga sliko:
Lp,denis
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
690.7 KB |
Pogledana: |
9 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1905 Aktiv.: 8.04 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Tor Apr 24, 2007 8:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lahko plosco pobrusis-spoliras ?
V tem primeru napise zalijes z nitro ali podobno barvo in seveda kar gre mimo cimbolj ocistis.Ko se dobro posusi,se na fino spoliras,morda bi bilo dovolj,ce samo prebrises z nitro razredcilom
_________________ LP Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dkone Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53 Prispevkov: 2116 Aktiv.: 9.51 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Tor Apr 24, 2007 8:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem že probal z nitrom in z finim brusom(mašina za brušenje večje površine) pa se ni obneslo. Če potegnem z krpo ki je z nitrom, jo tudi v notranjosti povleče. Edino se bi obneslo flomaster, samo ker ni barva v njem "prava" in zato se hitro zbledi.
lp,denis
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.06 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Tor Apr 24, 2007 8:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
robert je napisal/a: |
V tem primeru napise zalijes z nitro ali podobno barvo in seveda kar gre mimo cimbolj ocistis.Ko se dobro posusi,se na fino spoliras,morda bi bilo dovolj,ce samo prebrises z nitro razredcilom  |
Če so črke dovolj globoko vgravirane jih pobarvaj na tanko s tankim čopičem tako da čimbolj paziš da ne greš čez rob. Počakaj da se barva (nitrolak) na tričetrt osuši in potem obriši višek z nitrorazredčilom ali acetonom na krpici. Krpica naj bo samo malo vlažna. Malo probavaj pa bo. Tako smo nekoč delali.
Želim ti uspeha!
Branko
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70825.94
|
Objavljeno: Tor Apr 24, 2007 8:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kosmit Član

Pridružen-a: Ned 01 Maj 2005 13:27 Prispevkov: 103 Aktiv.: 0.43 Kraj: N.G.
|
Objavljeno: Sre Apr 25, 2007 10:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lahko tudi z čopičem pobarvaš čez gravirane črke. Barva se bo vsedla v vdolbine. Nato z čisto krpo očistiš tisto barvo ki je izven vdolbin. Pazit moraš da krpa ne pušča ostankov za sabo.
L.P.
Mtija
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.71 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Čet Apr 26, 2007 10:45 am Naslov sporočila: |
|
|
Z šivanko ali neko tanko konico kapneš barvo v vgravirano črko in jo lepo razmažeš do robov.
Jur
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni