www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Konektor za žični sprožilec fotoaparata

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Simon
Član
Član

Pridružen-a: Tor 19 Apr 2005 12:53
Aktiv.: 0.10

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 04, 2007 3:29 pm    Naslov sporočila:  Konektor za žični sprožilec fotoaparata Odgovori s citatom

Poleg analognega SLR Canona mi je ostal tudi žični daljinski prožilec, ki ima navaden 3,5mm stereo jack konektor. No, na digitalnem SLR pa je ta konektor na nekaterih modelih drugačen, prožilec pa opravlja enako funkcijo. Zato iščem tak konektor, ki pa ima to "slabost", da je menda original Canonov in se imenuje N3. Na servisu samega konektrorja nimajo, mi pa (kako logično Smile) lahko ponudijo celoten prožilec. A jaz nebodigalen skušam najti ustrezen konektor, ki bi pasal v tole vtičnico (desno spodaj):

Se komu sanja, kje bi kaj podobnega našel? Razmak med pini je ~4mm.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Domenius
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15
Aktiv.: 5.00
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 04, 2007 3:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V najslabšem primeru si ga lahko narediš iz treh pinov ženskih letvic.
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70649.68

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 04, 2007 5:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
ro-bi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Aktiv.: 15.95

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 06, 2007 8:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za kolega sem ga naredil iz treh cevk od konektorja , ki sem jih nalotal na žičke, vštekal, pošprical z WDjem iz zalil z plastiko iz pištole. Delalo BP.
lp
p.s.
vrstni red je bil malo drugačen:
1. pošprical
2. vštekal
3. zalil

Pa konektor se mi verjetno še kje valja

Simon
Član
Član

Pridružen-a: Tor 19 Apr 2005 12:53
Aktiv.: 0.10

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 10, 2007 10:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po brskanju za raznimi rešitvami sem opazil, da je res najbolje razdret nek ženski konektor z dovolj ozkimi pini. Mi pa ne gre tisto z WD in špricanjem v fotoaparat. Je to varno? To, da se z WD-jem prepreči zlitje plastike z aparatom, mi je jasno.
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70649.68

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 10, 2007 11:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.95
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 11, 2007 12:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če bi bila sila in nuja bi tudi jaz uporabil WD40 ...

Se strinjam z Maretom in ga ne bi ravno brizgal v aparat :bonk: , ampak bi vzel samo zobotrebec "ovlažen" z WDjem s katerim bi nanesel malenkost maščobe po stenah ležišča konektorja kjer ne bi želel, da se prime vroča plastika.
Sicer pa tista plastika na ravnih gladkih površinah tako ali tako ne prime kaj prida.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ro-bi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Aktiv.: 15.95

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 11, 2007 9:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem ga "pošprical" z vatirano palčko Wink

Sem avtomatsko zgoraj napisal kar "pošprical".

Čeprav bi lahko, ker ni bil moj Twisted Evil

Imam nekje ta konektor in ga za kak pir pošljem- samo najdit ga moram Wink

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni