|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
raners Neznanec

Pridružen-a: Pon 15 Jan 2007 20:44 Prispevkov: 9 Aktiv.: 0.04
|
Objavljeno: Pon Maj 21, 2007 9:57 pm Naslov sporočila: Motorčki in kolesa; kje kupiti? |
|
|
Pozdravljeni!
Upam, da ne odpiram že kake obstoječe teme... Zanima me, kje v Mariboru bi se dalo kupiti motorčke in kolesa (za nekega robotka)?
Stvar je sledeča: rabil bi 2 motorčka in 2 kolesi, take velikosti, kot so velika kolesa na kakih daljinskih avtomobilčkih. Motorčke in kolesa sem že vzel in nekih avtomobilčkov, pa so kolesa bila plastična, zato so zdrsela, pa tudi koles nisem mogel pritrdit na motorček (ko sem motorček pognal, je eno kolo dol padlo...).
Ali je v MB kaka taka trgovina (modelarska), ki bi lahko kupil take drobne stvari?
Hvala lepa že vnaprej.
Lep pozdrav |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KRAPman Član

Pridružen-a: Sre 23 Nov 2005 14:35 Prispevkov: 115 Aktiv.: 0.49 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Maj 22, 2007 12:14 am Naslov sporočila: |
|
|
Tudi sam sem iskal modelarsko trgovino v MB, pa nič. No, vsaj meni je ni uspelo izbrskat.
Kar se tiče motorčkov sem jaz na hitro kupil 2 na Koroški ulici (EA elektronika al nekaj podobnega; malo dalje od HTE-ja v smeri proč od mesta, na desni strani ). 12V DC, dokaj visoki obrati, brez reduktorja. Cena okrog tisočaka/komad. Drugače pa je uporaben skoraj vsak DC motorček iz npr. ventilatorja (PC), tiskalnik, itd. Potrebno ga je pač priredit po svoji želji in okusu.
P.S. : te je impresionirala RoboLiga oz. RoboT 2007 na FERIju v MBju?
Tekma mobilnih robotkov |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ID Član

Pridružen-a: Pet 17 Jun 2005 18:17 Prispevkov: 865 Aktiv.: 3.65 Kraj: Ljubljana-Podpeč
|
Objavljeno: Tor Maj 22, 2007 1:13 am Naslov sporočila: |
|
|
Poskusi v trgovini ČIP na studencih. Na netu boš našel kaj več podatkov. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trobida Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13 Prispevkov: 1250 Aktiv.: 5.42 Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada
|
Objavljeno: Tor Maj 22, 2007 7:59 am Naslov sporočila: |
|
|
Kolikor vem, ima Čip samo kit komplete, kateri vsebujejo motorčke in že zato pripravljena kolesa. Vprašanje je, če imajo na voljo samo motorčke . _________________ Lp
Tomaž, S57KO |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robertos Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31 Prispevkov: 792 Aktiv.: 3.34 Kraj: Vuhred JN76OO
|
Objavljeno: Tor Maj 22, 2007 9:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
KRAPman je napisal/a: |
Tudi sam sem iskal modelarsko trgovino v MB, pa nič. No, vsaj meni je ni uspelo izbrskat.
|
Edina v MB modelarska je ČIP trgovina, kolikor jih jaz poznam, drugače pa imaš v Graz-u modelarsko trgovino malo pred trgovino Neuhold, RIEDL , sva si jo zadnjič z Silvom ogledala in imajo še kar veliko modelarskega materiala. _________________ Cheerio baj frm S58S Robert !
http://www.kapunar.eu |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.37 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Tor Maj 22, 2007 10:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
trobida je napisal/a: |
Kolikor vem, ima Čip samo kit komplete, kateri vsebujejo motorčke in že zato pripravljena kolesa. Vprašanje je, če imajo na voljo samo motorčke . |
Sem ravno zadnjič bil v ČIP-u, ko sta oče pa sin kupovala neke motorčke za robota in njima je trgovec povedal, da je cel KIT komplet cenejši od enega samega motorčka. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KRAPman Član

Pridružen-a: Sre 23 Nov 2005 14:35 Prispevkov: 115 Aktiv.: 0.49 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Maj 24, 2007 1:34 am Naslov sporočila: |
|
|
robertos je napisal/a: |
KRAPman je napisal/a: |
|
Edina v MB modelarska je ČIP trgovina, kolikor jih jaz poznam, drugače pa imaš v Graz-u modelarsko trgovino malo pred trgovino Neuhold, RIEDL , sva si jo zadnjič z Silvom ogledala in imajo še kar veliko modelarskega materiala. |
ČIP je vse prej kot modelarska trgovina. Je alternativa HTEju (nekatere komponente dobiš ceneje), vendar že ob vstopu v prostor ni opaziti nobenih modelov letal, čolničev, avtomobilčkov in podobnega. Mogoče v kakšnem kotu skrivajo primerek kvazi modelarske makete, vendar je to pač osamljen primerek (isto kot novoletna jelkica iz LEDik, ki jo imajo - 3 dni nazaj sem bil tam).
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.06 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Čet Maj 24, 2007 5:37 am Naslov sporočila: |
|
|
Čip je imel nekoč modelarski oddelek, vendar ga je zaradi nezanimanja zaprl pred tremi leti.
Branko _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
snow Član

Pridružen-a: Tor 27 Dec 2005 14:02 Prispevkov: 341 Aktiv.: 1.44 Kraj: Ljubljana || Velenje
|
Objavljeno: Čet Maj 24, 2007 8:29 am Naslov sporočila: |
|
|
Dokaj vredu motorčki so v CD/DVD-ROM pogonih. Dovolj dobri za šesto mesto na Robot2007. Še malo... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.06 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Čet Maj 24, 2007 8:32 am Naslov sporočila: |
|
|
On hoče prvo mesto! _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
snow Član

Pridružen-a: Tor 27 Dec 2005 14:02 Prispevkov: 341 Aktiv.: 1.44 Kraj: Ljubljana || Velenje
|
Objavljeno: Čet Maj 24, 2007 9:14 am Naslov sporočila: |
|
|
A ga ne vsi?
Še vedno ni bilo nič rečeno za kaj bo njegov robot... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 21.00 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Čet Maj 24, 2007 11:41 am Naslov sporočila: |
|
|
Enkrat sem kolesa za podobnega robotka izdelal kar iz 3mm plexija, ki sem ga po obodu obrusil v kanalček in gor nataknil gumico - 3mm Oring tesnilo.
Drugače pa se zadeve kot na sliki dobijo že za dobrih 50€, čeprav se mi ti koleščki zdijo malce široki za kakšno precizno vodenje, če bi zadevo uporabil za kakšno preciznejše pozicioniranje v kombinaciji s koračnimi motorčki.
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.62 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Čet Maj 24, 2007 2:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Slučajno kdo ve, kje bi dobil zobnike za osi premera 0.6, 0.8 ter 1mm? _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ID Član

Pridružen-a: Pet 17 Jun 2005 18:17 Prispevkov: 865 Aktiv.: 3.65 Kraj: Ljubljana-Podpeč
|
Objavljeno: Čet Maj 24, 2007 6:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
mogoče Conrad. Vem da imajo neke zobnike, ne vem pa kakšnih dimenzij. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 21.00 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Čet Maj 24, 2007 9:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
_ID_ je napisal/a: |
mogoče Conrad. Vem da imajo neke zobnike, ne vem pa kakšnih dimenzij. |
Najmanjši posamični zobniki v Conradu so modul 0,5 z luknjo 1,9 mm. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni