|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.48 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Čet Maj 31, 2007 7:29 am Naslov sporočila: nezaneslijiv reset 89S53 |
|
|
Kot doslej sem uporabil 100nf kondenzator vezan iz +5v na reset. V vseh dosedajšnjih vezjih je delovalo ok.
Pri zadnjem projektu pa procesor noče vedno štartat. Moram ene parkrat zalaufat, da krene pravilno. Poskusil sem z 10mikro+8k2 uporom, rezultat je isti. Ker nimam namenskega čipa za reset, moram nekaj na hitro zgruntat. Razmišljal sem o starem 555 in monostabilni vezavi.... Ima kdo kako idejo, kako rešit zadevo?
Katere brown-out detektorje in reset generatorje uporabljate (za pozitivni reset)? Pred leti sem se igral z 1232, pa so bili preobčutljivi na motnje.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.71 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Čet Maj 31, 2007 8:51 am Naslov sporočila: |
|
|
Če reset ne dela prav, imaš reset vezje narobe priključeno (ali ni potreben še upor proti masi, da se sprazni kondenzator?), komponente (R,C) od reseta niso prave, ali pa se napajalna napetost ob vklopu dvigne prepočasi. Ja, tudi to zna delati probleme. Možne so še kakšne druge napake. Tudi programske. Program lahko deluje, ampak v drugi zanki, kot si misliš.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
saso Član

Pridružen-a: Čet 18 Mar 2004 10:16 Prispevkov: 510 Aktiv.: 2.15 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Čet Maj 31, 2007 9:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Nekaj časa nazaj sem imel enak problem in sicer s počasnim dvigom napajalne napetosti.
Pomagalo je vezje EXTERNAL POWER-ON RESET CIRCUIT.
Poglej v datasheet. _________________ LP
Sašo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni