|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
dejandakic Neznanec

Pridružen-a: Pet 15 Jun 2007 11:35 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.02 Kraj: Celje/Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jun 15, 2007 1:01 pm Naslov sporočila: S-Arm problem |
|
|
Vceraj sem nalozil K2 demo da sem videl kaj in kako in ga hotel prepisati s svojo kodo a me zadeva ni vec poslusala, uploadal sem lahko program a zagnal se ni, ceprav je pisalo RUNNING v winIDEA-i. Nato sem rebootal in zdaj sploh SArma ne zazna. Kot da ni elektrike (prek usbja je napajanje). Pol sem vzel 2 batariji po 1.5 vezal zaporedno in premaknil jumper 9, in gori samo LD12 ledika, drugo pa nic.
Usb pa se vedno ne dela, ima kdo kaksno idejo? Izpit imam cez par dni pa bi res rabil porhitat tole zadevco.
Hvala za odgovore. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Roadracer Član

Pridružen-a: Ned 16 Okt 2005 18:41 Prispevkov: 482 Aktiv.: 2.03 Kraj: LJ/Litija
|
Objavljeno: Pet Jun 15, 2007 4:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Videti je kot da imaš probleme z gonilniki na računalniku, ali pa je kabel zanič. Poskusi inštalirat winIdeo na drug računalnik če bo kaj drugače. Si mogoče priklapljal kakšne zunanje naprave? Kakšne zunanje napetosti? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dejandakic Neznanec

Pridružen-a: Pet 15 Jun 2007 11:35 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.02 Kraj: Celje/Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jun 15, 2007 5:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
nic nisem priklapljal, sem menjal kabel, usb port, vse. Stvar je kar naenkrat umrla. Z gonilniki je pomoje vse OK, ker sem se prejsni dal pisal programe in jih testiral.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dejandakic Neznanec

|
Objavljeno: Ned Jun 17, 2007 4:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Preveril strom, ko dam noter usb kabl in obrnem stvarco, zmerim tm pr usb jacku, je 4,96v se prav 5v...to je, sam se vedno me nic ne smirgla.
Bi moral resetirati vse z jtagom ? a mi lahko kdo pove rutino kaj rabim in kaj potrebujem?
Malo lepše se da napisati, kajne? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
blueH2O Član

Pridružen-a: Sob 30 Sep 2006 9:23 Prispevkov: 71 Aktiv.: 0.31
|
Objavljeno: Pon Jun 18, 2007 10:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Napetost na USB je v redu, še vedno je v območju 4,75-5,25V. LD11 in LD12 sta indikator 3V3 in 5V napetosti. Če ena od teh ledic ne gori, potem manjka 3V3 ali 5V... vzrok je vsekakor v napajanju.
Na enem koncu GPIO pinov imaš Vcc, na drugem GND. Pomeri, če je napetost 3,3V. Če ni, potem lahko priklopiš zunanji 3,3V vir na ta dva pina (iz napajalnika, z LM1117 ali kateri drug vir).
Če imaš priklopljene zunanje naprave, obstaja verjetnost, da jih Š-ARM ne more napajat. V tem primeru se pri downloadanju v WinIDEA pokaže error, da ne najde mikrokontrolerja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 3 dni