|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
trobida Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13 Prispevkov: 1250 Aktiv.: 5.41 Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada
|
Objavljeno: Pon Jun 04, 2007 5:09 pm Naslov sporočila: MSN virus ? |
|
|
Pozdravljeni!
Stvar se je začela pojavljati včeraj pozno večer, ko sem dobil od kolega povabilo in pa datoteko, v kateri je bila slika. "Zanka" tega sporočila je bila, da mi kolega v resnici sploh ni pisal, pač pa se je sporočilo poslalo samo . No bil sem radoveden in datoteko z sliko res odpral. Tam je bila namesto slike nekakšna DOS ikona katero sem zagnal. Po zagonu se je takoj oglasil požarni zid in javil, da se datoteka hoče povedati z internetom. Takoj sem posumil na virus in seveda stvar preprečil. Zaenkrat se sreča ni zgodilo nič opaznega. Danes pa se je datoteka spet pojavila na namizju (okno z sporočilom MSN pogovora), vendar od drugega kolega. Spet je zanka v tem, da mi jo ni poslal, pač pa se datoteka sama širi po spletu .
Ima kdo podobne težave s tem ?
_________________ Lp
Tomaž, S57KO |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dkone Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53 Prispevkov: 2116 Aktiv.: 9.48 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Pon Jun 04, 2007 5:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Enemu mojemu kolegi tudi isti problemi. Samo pošilja, pa čeprav ga sploh ni gor.
_________________ Denis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trobida Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13 Prispevkov: 1250 Aktiv.: 5.41 Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.34 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Pon Jun 04, 2007 5:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Z nekim antispy toolom preveri celotno stvar. Se mi je podobna stvar zgodila pred 3/4 leta. Od kolega sem dobil enako dos aplikacijo (zagnal sem jo pa samo zato, ker je kolega računalničar in sem mislil, da je kakšna finta), ki se je širila naprej (pošiljala vsem kontaktom v MSN-ju sporočila s priponko).
Jaz sem stvar rešil z antispyware doctorom. Mi je pa tako počistil, da sem moral na novo inštalirati MSN, potem je bilo o.k.
Če imaš windows defender (ki je zastonj, če imaš legalne windowse) bi moral stvar zaznati.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trobida Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.43 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Tor Jun 05, 2007 7:12 am Naslov sporočila: |
|
|
To mi zveni kot tista stran na kateri vpišeš svoj email in geslo, potem ti pa pove, kdo te je odstranil (Naj bi). Takoj ko vpišeš geslo se prijavi skripta in se razpošlje vsem. Ne odpirat stvari, ki ti jih pošiljajo znanci v angleščini in po možnosti angleško sploh ne znajo
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 6 dni