www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Obvestilo o zasebni pošti
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.80

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 08, 2007 4:17 pm    Naslov sporočila:  Obvestilo o zasebni pošti Odgovori s citatom

Veliko uporabnikov ima vrjetno vklučene pop-up blokerje, tako, da ne vidjo obvestila o prejeti zasebni pošti. Uporabljajete tole sporočilo za obveščanje takih uporabnikov.

Iztok imaš zasebno pošto Wink

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zcetrt
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Dec 2005 11:29
Aktiv.: 1.16
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 08, 2007 5:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj je možna tudi nastavitev Email sporočila ob prejetem osebnem sporočilu, hkrati pa je še v zgornji vrstici ikona in napis "nimaš novih sporočil" oz. koliko jih imaš. Najbrž enostavneje, kot pa vsakič gledati v to temo, ali je novo osebno sporočilo prav zame.

No ja, ne zdi se mi pač najboljša rešitev tole.

mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.43
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 08, 2007 6:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekateri so slepi in ne vidijo tam zgoraj.

p.s. Brez zamere Iztok Smile
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.94
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 08, 2007 6:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo, nimam vključenega pop-up blokerja ... imam celo FWD obvestila na drug mail in tudi SMS. Samo časa za branje in odgovore ni bilo do sedaj. Vprašaj @aly-ja kakšno norišnico sem imel danes v službi do 17h ... Wink

Sem ti odgovoril ... ravnokar drugič ... Smile
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 08, 2007 6:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mucek4 je napisal/a:
Nekateri so slepi in ne vidijo tam zgoraj.

p.s. Brez zamere Iztok Smile

Tudi sam sem jo že spregledal, ko sem se na forum prijavil z računalnika, kjer je bil vključen pop-up blocker. Razvno s tem namenom je odprto to sporočilo.

andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.91
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 08, 2007 9:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bi bilo boljše,če bi namesto moder napis kakšno drugo barvo.Mogoče se bo opazilo.
Lp
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 08, 2007 9:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

andrejj je napisal/a:
Bi bilo boljše,če bi namesto moder napis kakšno drugo barvo.Mogoče se bo opazilo.
Lp

Tole ni slaba ideja. Bo Frenki povedal, če je izvedljivo.

reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.60
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 08, 2007 9:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz zasebnih sporočil na forumu ne uporabljam, ker želim imeti vsa sporočila na enem mestu, zato odgovarjam samo na mail sporočila. Kako sem zadevo rešil vidite v mojem podpisu. Moj mail je javno objavljen v nekoliko drugačni obliki zaradi spam robotov, je pa objavljen, tako da nihče nima izgovora da ne pozna ali ni vedel za moj naslov. Sicer so zasebna sporočila po eni strani dobra zadeva ampak ob množici sporočil na dan postane moteče, če imaš zasebna sporočila na nekaj forumih in potem še cel kup mailov na računalniku ... če je vse na enem mestu je vse bolj enostavno, tudi zaradi arhiva.
Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 08, 2007 10:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@reber, ker take stvari iz tvoje strani berem že najmanj tretjič in niti slučajno ne držijo bom enkrat povedal še svoje izkušnje s tvojimi e-maili.

reber je napisal/a:
... zato odgovarjam samo na mail sporočila. Kako sem zadevo rešil vidite v mojem podpisu. ... če je vse na enem mestu je vse bolj enostavno, tudi zaradi arhiva.

Ne bi rekel, da ravno odgovarjaš na maile. Ob 16:42 uri 25 aprila letos sem te po mailu nekaj vprašal (zadnji stavek se je glasil: Koliko časa je rok dobave in seveda cena? ), pa še do danes nisem dobil odgovora. Confused Enak (ne)odgovor sem dobil na tudi na mail, ki sem ti ga poslal že pred skoraj enim letom - točno 18 junija lani.

Tako, da je ta tvoj sistem in arhiv bolj v k.... Rolling Eyes

Zamera gor ali dol, takšna je pač resnica Exclamation
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.36
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 09, 2007 1:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
andrejj je napisal/a:
Lp

Tole ni slaba ideja. Bo Frenki povedal, če je izvedljivo.

Bom dodal kak balonček Wink ob neprebranem sporočilu takoj ko spet pridem na ADSL. Takole preko GSM-a je malo mučno.

Reber tole tvoje stališče ponavljaš že kot papagaj. Očitno so nekateri tudi drugačnega mnenja.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.51

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 09, 2007 1:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, saj ni nic narobe v tem, ce ima clovek drugacno stalisce; nekomu pac ustreza tako, drugemu drugace, nikomur ne skoduje, ce se nekdo odloci za kontakt izkljucno po e-mailu (s tem da forum omogoca to, da ne objavis javno e-maila, ne omogoca pa tega, da bi skril gumbek za PM Shocked ).

Pogojno izveden color tag pri generiranju te strani bi mocno pomagal (npr. tudi rdece oznacen napis namesto default barve, ce je novih sporocil vec kot 0). Ce se lahko generira stran, ki napise nekaj drugega, potem se lahko na istem mestu zgenerira tudi en HTML tag za spremembo barve (morda celo v okviru "prevoda" v slovenscino, ce forum tagov ne filtrira ven Wink ).

reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.60
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 09, 2007 11:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iztok je napisal/a:
@reber, ker take stvari iz tvoje strani berem že najmanj tretjič in niti slučajno ne držijo bom enkrat povedal še svoje izkušnje s tvojimi e-maili.

reber je napisal/a:
... zato odgovarjam samo na mail sporočila. Kako sem zadevo rešil vidite v mojem podpisu. ... če je vse na enem mestu je vse bolj enostavno, tudi zaradi arhiva.

Ne bi rekel, da ravno odgovarjaš na maile. Ob 16:42 uri 25 aprila letos sem te po mailu nekaj vprašal (zadnji stavek se je glasil: Koliko časa je rok dobave in seveda cena? ), pa še do danes nisem dobil odgovora. Confused Enak (ne)odgovor sem dobil na tudi na mail, ki sem ti ga poslal že pred skoraj enim letom - točno 18 junija lani.

Tako, da je ta tvoj sistem in arhiv bolj v k.... Rolling Eyes

Zamera gor ali dol, takšna je pač resnica Exclamation

Nobene zamere ni, le zakaj?
Res nisem odgovoril na omenjena dva maila, vzroka za to ne vem, domnevam pa da zaradi tega, ker sem jih pač zgrešil... med večjo količino vseh ostalih sporočil. Zakaj pride do tega da zgrešim sporočilo? ugotavljam da zaradi tega, ker se dogaja, da me ljudje kontaktirajo na privatno sporočilo in/ali na mail, potem pa zamešam kje je kaj, kje sem prebral in na koncu na sporočilo pozabim, ga zgrešim in podobno. Ravno zaradi tega imam raje vse na enem mestu.
Tudi meni se zgodi, da pošljem mail pa nanj ne dobim odgovora ... pač pošljem še en mail, kaj pa naj, mogoče je prejemnik zgrešil, pozabil ali pa maila sploh ni dobil.
Sem samo navadni smrtnik, ki greši ... in se stara ... zato verjetno pozabljam in večkrat ponavljam že povedane stvari (postajam papagaj, pokvarjena plošča, ...)
Za neodgovorjeno se lahko samo opravičim, ker je pač moja krivda.

@ Frenki
Bo že držalo, saj sem tole okrog zasebnih sporočil res napisal ene 3x ... verjetno zato, ker je pač odprta taka debata ... OK, bom drugič dal samo povezavo na starejšo debato, da ne bom papagaj in pisal še 1x, mi bo prihranjeno tipkanje.

Stališče: ja, moje stališče je pač tako, tvoje je drugačno ...

@Sokrat
forum res omogoča to, ja, gumbek za e-mail ne pokaže maila, ker se sporočilo pošlje na mail preko foruma, sporočilo poslano na ta način pa ima namesto šumnikov čudne znakce in kombinacije znakov. No, spet postajam papagaj, zato bom raje nehal, sicer sem pa to itak napisal že 2x

VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.91
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 09, 2007 12:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Z razlago vsega tega 3x in 2x si imel več dela kot, če bi si pošlihtal maile....
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 09, 2007 1:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam vidim pri rabi zasebnih sporočil precej prednosti:
- prejeta sporočila so izključno poslana s strani članstva foruma
- ni spama (vsaj zaenkrat)
- sporočanje je bistveno hitrejše kot pošta
- 100% nadzor o tem, če je bila pošta s na strani naslovnika pogladana.
(Poslano -> Odposlano Na tak način sem videl, da Iztok ni pogledal mojega sporočila , če prav je bil med tem ko sem ga napisal 2x na forumu. Po tem sem sumil, da ga ni videl) - vzrok za nastanek tega posta.
- možno arhivirnje ter seveda lažje iskanje (sporočila v arhivu so napisali le člani foruma)

Elektronska pošta pa je v zadnjem času postala zelo "težko obvladljiva"
Nekaj "free" naslovov, ki jih uporabljam "čekiram" izključno preko spletnega vmesnika. Pošto gledam 3-4x tedensko.
Odjemalca pošte imam nastavljenega le na enem domačem računalniku. V njem pa vpisan email naslov, ki ga pozna le ožji krog ljudi. Na tak način sem omejil smetenje domačih računalnikov. Spam in antivirus filtri niso ne vem kako uspešni.
"Pretrdo" nastavljen filter lahko povzroči izgubo kakega sporočila, "premehak" pa kup smeti na računalniku.

Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 09, 2007 4:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
...
- 100% nadzor o tem, če je bila pošta s na strani naslovnika pogladana.
(Poslano -> Odposlano Na tak način sem videl, da Iztok ni pogledal mojega sporočila , če prav je bil med tem ko sem ga napisal 2x na forumu. Po tem sem sumil, da ga ni videl) - vzrok za nastanek tega posta.

Nadzor, če je zasebno sporočilo pregledano, je tako res 100%. Prijava pa je lahko samo v "ozadju" in naslovnik ni foruma še manj pa sporočil sploh pogledal. Sam imam v startupu winov nastavljenih nekaj www strani, ki se mi ob zagonu računalnika odprejo v firefoxu. Ker je na večni teh strani tudi avtomatska prijava se to na straneh-forumih vidi kot obisk, ki pa ga v resnici še ni bilo. In ravno to se je pri meni zgodilo včeraj. Najprej sem dopoldan zagnal računalnik v službi in ga čez eno uro ugasnil ter odšel domov. Ker sem imel tisto uro gužvo, foruma sploh nisem pogledal (prva prijava). Ko pa sem prišel domov pa se je stvar z zagonom in pomanjkanjem časa za pregled foruma spet ponovila ... in to je bila druga avtomatska prijava brez obiska foruma. Wink
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni